Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ντροπή! Ασθενοφόρο «κόλλησε» στη ΛΕΑ - Εξοργιστικό βίντεο

Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν οι άλλοι οδηγοί σέβονταν τον ΚΟΚ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που προκαλεί οργή. Μεσημέρι Τετάρτης στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης.

Το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να φτάσει στο σημείο που έχει κληθεί για βοήθεια. Κι αυτό γιατί η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης έχει… φρακάρει από αυτοκίνητα και φορτηγά.

Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν οι άλλοι οδηγοί σέβονταν τον ΚΟΚ.

Το πλήρωμα με τη σειρήνα «προειδοποίησε» τους οδηγούς να ανοίξουν τον δρόμο, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Τότε ο οδηγός με απίστευτους ελιγμούς και υπομονή κατάφερε να βρει διέξοδο και να συνεχίσει την πορεία του προς το επείγον περιστατικό…

«Μόνιμο το πρόβλημα»

Το βίντεο ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook, ο Νίκος Γκούρτσας, ένας από τους διασώστες που βρισκόταν μέσα στο ασθενοφόρο. Σχολιάζοντας το περιστατικό στο ekabnews.gr δήλωσε:

«Το πρόβλημα μα την αποκλεισμένη ΛΕΑ είναι σχεδόν μόνιμο και άλυτο θα έλεγα. Σχεδόν πάντα όταν καλούμαστε να επέμβουμε σε περιστατικό και πρέπει να διέλθουμε εθνικό δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οχήματα που χρησιμοποιούν αδικαιολόγητα της συγκεκριμένη λωρίδα».

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη ΛΕΑ

Η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται μόνον στα οχήματα επείγουσας ανάγκης, δηλαδή το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Τροχαία καθώς και στα ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Η στάση στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως όταν το αυτοκίνητο έχει πάθει βλάβη ή εάν σας σταματήσει η Τροχαία.

Ο νέος ΚΟΚ τιμωρεί τη χρήση της ΛΕΑ με άμεση αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Με πληροφορίες από ekabnews

1 σχόλιο:

  1. Εγώ πάντως ούτε ΛΑΕ ψηφίζω ούτε τρώω ΚΟΚ.
    Πότε-πότε κανένα προφιτερόλ για να γλυκαθώ για τα χάλια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News