Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: «Το Ανεχτίμητο» από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας - Μια υπέροχη παράσταση με δράση και ζωντάνια

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Aridaia News

Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας μας παρουσίασε την εξαιρετική θεατρική παράσταση «Το Ανεχτίμητο» του Παντελή Χορν.

Ο πρωτομάστορας Αντρέας, έχει αναλάβει την ευθύνη για το χτίσιμο ενός γεφυριού. Οι μάστορες το χτίζουν το πρωί και κάθε βράδυ τα ξωτικά, οι νεράιδες και οι καλικάτζαροι στήνουν έναν τρελό χορό και το γκρεμίζουν. Το υπόλοιπο χωριό φοβάται για τα μαγικά αυτά στοιχειά και δεν συμφωνεί να συνεχιστεί το χτίσιμο του γεφυριού. Ο Αντρέας είναι ο μόνος που δεν πιστεύει στους λαϊκούς θρύλους που θέλουν περίεργα ξωτικά να απαιτούν θυσίες και έτσι συνεχίζει την προσπάθεια του να χτίσει το γεφύρι. Η γυναίκα του, υπόδειγμα της τέλειας συζύγου τον στηρίζει παρά τις έντονες αντιρρήσεις της μητέρας της. Τα ξωτικά όμως είναι αποφασισμένα να μην αφήσουν να χτιστεί το γεφύρι και στέλνουν το στοιχειό μεταμορφωμένο σε μια όμορφη γυναίκα να πλανέψει τον πρωτομάστορα. Ο Αντρέας γοητεύεται από την όμορφη γυναίκα ώσπου το στοιχειό του φανερώνεται και του αποκαλύπτει πως για να στεριώσει το γεφύρι θα πρέπει να θυσιάσουν το «ανεχτίμητο».

Η γυναίκα του Αντρέα, η Φλαντρώ, μόλις φτάνει στον άντρα της, μαθαίνει για το στοιχειό και αποφασίζει να θυσιάσει το οικογενειακό κειμήλιο της γενιάς της, ένα δαχτυλίδι, που όπως λέει ο μύθος το είχε χαρίσει κάποτε μια νεράιδα στον πρώτο μάστορα της γενιάς. Οι μάστορες όμως τρέχουν να χτίσουν τη γυναικά μαζί με το δαχτυλίδι προκειμένου να γλιτώσουν το κεφάλι τους. Ο άρχοντας διέταξε, σύμφωνα με εντολή του Αντρέα, πως όποιος μάστορας εγκαταλείψει την δουλειά του πριν ολοκληρωθεί το γιοφύρι θα του πάρει το κεφάλι. Ο Άντρεας και η μητέρα της Φλαντρώς προσπαθούν να τους σταματήσουν, όμως τελευταία στιγμή, ο Αντρέας αποφασίζει να είναι αυτός που θα κάνει το σημαντικό βήμα για να χτιστεί το γεφύρι της αγάπης και ρίχνει πρώτος την πέτρα. Η Φλαντρώ καταριέται το γιοφύρι και όλους τους διαβάτες του, όμως στη συνέχεια ανακαλεί, φοβούμενη πως ένας από αυτούς θα είναι ο ξενιτεμένος αδερφός της. Το έργο τελειώνει με τον ερχομό ενός καβαλάρη.

Το έργο εντοπίστηκε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης. 

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Aridaia News:






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News