Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Οι 10 τροφές ενάντια στην πρόωρη γήρανση

Οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες

Δείτε ποιες είναι οι 10 τροφές που θα σας χαρίσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να καθυστερήσετε τα σημάδια της γήρανσης.

Οι τροφές στην παρακάτω λίστα είναι πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, συστατικά απαραίτητα στη μάχη της αντιγήρανσης.
1. Αβοκάντο
Περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή γλουταθειόνης, η οποία θωρακίζει το σώμα ενάντια στη δράση των βλαβερών τοξινών και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

2. Μπρόκολο
Ενισχύει το ανοσοποιητικό και μας παρέχει περισσότερο ασβέστιο από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό. Τα θρεπτικά του συστατικά συμβάλλουν επίσης στην προστασία των οστών.

3. Καρότο Το καρότο συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης. Η πορτοκαλί χρωστική που περιέχει ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προστατεύει από τον καρκίνο και το εγκεφαλικό. Η βιταμίνη Α που περιέχει είναι απαραίτητη για να παραμείνει η επιδερμίδα υγιής, ενώ το βήτα-καροτένιο που μας παρέχει προστατεύει τα μάτια από εκφυλιστικές ασθένειες που συνδέονται με τη γήρανση.

4. Μαύρη σοκολάτα
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία επιβραδύνουν τη γήρανση και την καταστροφή των κυττάρων.

5. Αυγό
Είναι πηγή πλήρους πρωτεΐνης, καθώς περιέχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός. Είναι επίσης καλή πηγή λουτεΐνης, η οποία προστατεύει από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

6. Σολομός
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και η σαρδέλα επιβραδύνουν τις βλάβες στο DNA και προστατεύουν από τις φλεγμονές που εκδηλώνονται με την πάροδο των ετών. Παράλληλα, προστατεύουν τις αρτηρίες για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Η επαρκής οξυγόνωση των ιστών είναι απαραίτητη για να παραμείνουν τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα υγιή.

7. Σκόρδο
Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης.

8. Μαρούλι iceberg
Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει το ανοσοποιητικό, χάρη στο μαγνήσιο, το κάλιο, το σίδηρο, το φώσφορο και το ασβέστιο που περιέχει.

9. Πράσινο τσάι
Περιέχει αντιοξειδωτικά και σύνθετες χημικές ενώσεις που ονομάζονται ξανθίνες. Τα συστατικά αυτά ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό και μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης.

10. Όσπρια
Τα όσπρια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα μας παρέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News