Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Παρέμβαση Γιούνκερ στη Βουλή: Να απελευθερωθούν άμεσα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για περίπου δύο μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης ζήτησε από το βήμα της ελληνικής Βουλής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Ελληνες στρατωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδηποτε να απελευθερωθούν» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του.

Ακόμη ο κ. Γιούνκερ στάθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να προχωρήσουνσε μεταρρυθμίσεις και να μην αφήσουν τις θυσίες αυτές να πάνε χαμένες.

«Η φιλία μου για την Ελλάδα δεν είχε όμοιό της, παρά μόνο στον θυμό που έδειξα σε όσους την απειλούν καθημερινά. Θέλω να πω σαφέστατα: εμείς μαθήματα δεν έχουμε να δώσουμε στην Ελλάδα. Ναι, μπόρεσε να τύχει μιας μαζικής γενναίας οικονομικής βοήθειας, αλλά κατέδειξε την προσήλωσή της στα προγράμματα και δρομολόγησε μία πανοπλία από μεταρρυθμίσεις, συχνά οδυνηρότατες. Αυτή η αναδιάρθρωση ήταν θεαματική με ένα έλλειμμα από 15% το 2009 να περνά σε πλεόνασμα το 2016. Κανένα κράτος της Ευρώπης δεν μεταρρυθμίστηκε πιο γρήγορα από την Ελλάδα. Δεν ήμουν ποτέ υπέρμαχος της λιτότητας. Αυτό που τώρα δομείτε, είναι να ετοιμάσετε το μέλλον των παιδιών σας. Σας εξορκίζω, συνεχίστε τις προσπάθειες, μην αφήσετε να πάνε χαμένα τα αποτελέσματα που κάνατε με τόσες θυσίες». ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στάθηκε και στην ανάγκη για άμεση επίλυση του Σκοπιανού: «Καθώς έχουμε στραμμένα τα μάτια σε ένα μέλλον μπορούμε να μετράμε και να υπολογίζουμε στην Ελλάδα. Γιατί η χώρα έχει μοναδικές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες. Είναι πυρήνας σταθερότητας στα Βαλκάνια. Η περιοχή υπέφερε πολλά. Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα δράματα που βιώσαμε στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990. Ειδικά οι αντιπαραθέσεις στα σύνορα πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθούν πριν προσχωρηση. Οταν η Επιτροπή προτείνει έναρξη διαπραγματευσεων προσχωρησης της Αλβανίας και της FYROM δεν σημαίνει ότι έχουμε δώσει ημερομηνία, ουτε καν έχει τεθεί ημερομηνία. Δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε σε μη ρεαλιστικές εξαγγελίες. Ολοι θα κριθούν με βάση τις αξίες τους. Για Σκόπια, να υπογραμμίσω το επείγον για λύση με το όνομα».

Μεταξύ άλλων, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε και την ανάγκη να υπάρξει στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό ενώ εξήρε και τη στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες: «Για τις μεταναστευτικές ροές, έλεγα δεν μπορούμε μόνη να αφήσουμε την Ελλάδα να το διαχειριστεί. Χώρες υπάρχουν στην ΕΕ που δεν νοιάζονται για το θέμα. Κι όμως πρέπει να τη συνδράμουν. Σημαντική ήταν και η προσπάθεια του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στον τομέα. Επίσης έχω μεγάλο θαυμασμό για τους Ελληνες που βοήθησαν πρόσφυγες, και άνοιξαν τα σπίτια τους ενώ οι ίδιοι έκαναν πολλές θυσίες λόγω κρίσης»

2 σχόλια:

  1. Τώρα που τα είπε αυτά ο γερομεθύστακας ο Ερντογάν θα φοβηθεί πολύ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντε ρε μαλάκα τωρα εκλασε μέντες ο τουρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News