Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Σε αντιφάσεις έπεσε ο 15χρονος γιος του ζευγαριού που δολοφονήθηκε στην Κύπρο

Τα κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους

Σοκ προκαλεί στην Κύπρο -και όχι μόνο- η άγρια δολοφονία του ζευγαριού μέσα στο σπίτι του στη Λευκωσία, την ώρα που κοιμόταν.

Τα κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους. Η νεκροτομή κατέδειξε μένος του δράστη ή των δραστών με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης Ντίνας Σεργίου.

Συγκεκριμένα, ο 60χρονος -καθηγητής ιδιωτικού σχολείου- έφερε 25-30 μαχαιριές από τον λαιμό μέχρι τα πόδια, ενώ η 59χρονη σύζυγός του, η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα, έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στον λαιμό και τον θώρακα.

Οπως αναφέρει το politis.com.cy, στις αρχές έχει γεννηθεί προβληματισμός και ερωτηματικά για την αρχική κατάθεση του 15χρονου γιου του ζευγαριού ο ο οποίος υποστήριξε ότι στο σπίτι μπήκαν δυο κουκουλοφόροι οι οποίοι του είπαν να μην φοβάται και τον άφησαν να φύγει. Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, αλλά ούτε και ίχνη διαφυγής των δραστών οι οποίοι μετά το έγκλημα λογικά ήταν ματωμένοι. Επίσης, δεν λείπουν αντικείμενα από το σπίτι.

Ετσι, οι κυπριακές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο ληστείας μετά φόνου και σύμφωνα με το Sigmalive.com θεωρείται δεδομένο ότι η έρευνα στρέφεται στο ενδεχόμενο φόνων εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με το politis.com.cy οι αρχές βρίσκονται κοντά στη λύση του μυστηρίου, η αστυνομική έρευνα έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινωθούν ακόμη και συλλήψεις. Η Καθημερινή Κύπρου σημειώνει ακόμη ότι οι έρευνες της κυπριακής αστυνομίας στρέφονται στο οικογενειακό περιβάλλον.

Όπως μεταδόθηκε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή σε κανάλι της Κύπρου, η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεκμήριο βάσει του οποίου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματά της.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο 15χρονος υιοθετημένος γιος της οικογένειας θα δώσει σήμερα νέα, γραπτή, κατάθεση.

Καλή οικογένεια

Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα που δολοφονήθηκαν περιγράφονται από το κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον με τα καλύτερα λόγια. Πρόσωπο που γνώριζε τον δολοφονηθέντα άντρα από τον επαγγελματικό του χώρο έκανε λόγο για ένα πρόσωπο αγαπητό από συναδέλφους του και μαθητές που δεν είχε απασχολήσει αρνητικά το χώρο εργασίας του. Όπως μας ειπώθηκε η είδηση της δολοφονίας του, έριξε στο πένθος τους ανθρώπους που τον γνώριζαν.

Ειδικά τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστό το περιστατικό στο επαγγελματικό του περιβάλλον το κλίμα ήταν βαρύ μιας και ουδείς πίστευε πως ο συνάδελφος τους έπεσε θύμα άγριου φονικού.

Το ίδιο σκηνικό επικρατούσε και στο επαγγελματικό χώρο της συζύγου του. Επίσης πρόσωπα που την γνώριζαν μας την περιέγραφαν ως ένα άτομο το οποίο ήταν αθόρυβο χωρίς να έχει προστριβές με κανένα. Στην περιοχή της οικίας τους ζεύγους γείτονες με τους οποίους συνομιλήσαμε τις πρώτες ώρες του εγκλήματος αδυνατούσαν να πιστέψουν τα όσα έβγαιναν στην επιφάνεια για τις συνθήκες δολοφονίας τους. Σοκαρισμένοι οι γείτονες μας έλεγαν για ένα ευγενικό ζευγάρι πρόθυμο να βοηθήσει όπου μπορούσε.

Ετοίμαζε ταξίδι με τον γιο του ο 60χρονος

Πάντως, τα όσα ακούστηκαν τις πρώτες ώρες μετά το διπλό φονικό στη Λευκωσία για τη σχέση του ζευγαριού με τον γιο του, επίσης καταρρίπτονται. Το παιδί γνώριζε εδώ και σχεδόν δυο χρόνια πως ήταν υιοθετημένος. Και όχι μόνο δεν υπήρχαν προστριβές αλλά ο Γιώργος Χατζηγεωργίου φέρεται να ετοίμαζε ταξίδι με τον γιο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος έψαχνε αντικαταστάτη στη δουλειά του εδώ και μέρες. Επρόκειτο να συνοδεύσει τον 15χρονο σε αγώνες μπάντμινγκτον, άθλημα στο οποίο το ανήλικο αγόρι είναι πρωταθλητής.

Μια ακόμη τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι πως η 59χρονη Ντίνα Σεργίου είχε πρόσφατα χάσει τον αδερφό της Ανδρέα από καρκίνο. Ήταν ο δεύτερος που έχανε, καθώς θρηνούσε και για τον αδερφό της Δημήτρη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τον Ιούλιο του 1974!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News