Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Τι πρέπει να προσέχεις όταν βάφεις μόνη σου τα μαλλιά σου!

Τι να κάνεις αν πάει τελικά χρώμα σε σημεία που δεν θέλεις;

Ένα καινούργιο χρώμα στα μαλλιά είναι πάντα κάτι που μας προκαλεί ενθουσιασμό! Αλλά το να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου σπίτι είναι μεγάλη διαδικασία.

Με κάποιο τρόπο πάντα η βαφή βρίσκει το δρόμο της πάνω στο δέρμα, και το να την απομακρύνεις είναι δύσκολο.

Τι πρέπει να κάνεις όταν θές να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου αλλά δεν θες να πάει η βαφή παντού; Η πρόληψη είναι το καλύτερο πράγμα σε αυτή τη περίπτωση, επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια προιόντα που βρίσκονται σπίτι σου για να απομακρύνει τη βαφή. Έχουμε κάποια tips για να σε βοηθήσουμε!


Βάλε βαζελίνη ή baby oil στη γύρω περιοχή από τα μαλλιά σου (αυτιά, μέτωπο, αυχένας, κρόταφοι). Τα προιόντα αυτά κάνουν το δέρμα να γλιστράει πιο πολύ, έτσι είναι πιο εύκολο να αφαιρέσεις τη βαφή αλλά επίσης ένα ενυδατωμένο δέρμα δεν θα αποροφήσει τη βαφή τόσο γρήγορα όσο ένα αφυδατωμένο. Βάψε τα μαλλιά σου μια μέρα που δεν έχει λουστεί και καλύτερα να έχει κάποια ώρα να πλύνεις το προσωπό σου.

Κάλυψε όσο πιο πολύ δέρμα μπορείς με μια πετσέτα, κατά προτίμηση μια που δεν σε πειράζει αν χαλάσει. Επίσης φόρα πλαστικά γάντια οπωσδήποτε!

Τι να κάνεις αν πάει τελικά χρώμα σε σημεία που δεν θέλεις;

1. Χρησιμοποίησε λίγη από τη μπογιά που σου έχει μείνει και βάλε λίγο στο σημείο εκείνο. Τρίψε καλά με σαπούνι και σκούπισε με μια πετσέτα. Ναι το ξέρουμε ότι ακούγεται περίεργο αλλά κάνει θαύματα.

2. Το αλκοόλ και το σαπούνι επίσης βοηθάνε. Τρίψε τη περιοχή με ένα βαμβάκι ποτισμένο με αλκοόλ και σαπούνι.

3. Η μαγειρική σόδα αναμυγμένη με υγρό για τα πιάτα (καλύτερα ένα με λεμόνι) είναι ένας ακόμα τρόπος.

4. Πότισε ένα κομμάτι βαμβάκι με ξύδι και τρίψε το σημείο που έχει μπογιά. Με αυτό το τρόπο θα κάνει ένα μικρό scrub στη περιοχή και θα αφαιρέσεις το χρώμα.

---
Πηγή: boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News