Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Συνταγή: Πέστροφα Φούρνου με Μαυρομάτικα Φασόλια Σαλάτα

Πέστροφα Φούρνου με Μαυρομάτικα Φασόλια Σαλάτα

Διαβάστε λεπτομέρειες:


Υλικά
Για την πέστροφα φούρνου
2 πέστροφες (1 για κάθε μερίδα)
4 κριθαρένια παξιμαδάκια
1 λεμόνι
5-6 κλωναράκια μαϊντανός
3 σκελίδες σκόρδο
Φρέσκο θυμάρι
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι

Για την σαλάτα με μαυρομάτικα
250 g. μαυρομάτικα φασόλια
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φέτες κόκκινη πιπεριά ψητή τουρσί
100 g. ελιές ΑΒ ποικιλίας Καλαμών, ροδέλες
5 κλωναράκια σέλινο
1 φύλλο δάφνης
1 lt. νερό
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι

Για την σάλτσα λεμονιού
50 ml. ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
χυμός 2 λεμονιών

Εκτέλεση Συνταγής
1. Τα φασόλια: Σε μια κατσαρόλα με 1 lt νερό, βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, το φύλλο δάφνης, το καρότο και 5 κλωναράκια σέλινο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
2. Οι πέστροφες: Παράλληλα, ξεπλένουμε καλά τις πέστροφες (οι οποίες είναι καθαρισμένες από το ιχθυοπωλείο των ΑΒ) και αφαιρούμε υπολείμματα και κόκκαλα. Στον επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδο, τα παξιμάδια και 5-6 κλωναράκια από τον μαϊντανό.
3. Γεμίζουμε τις πέστροφες στην κοιλιά με αυτό το μίγμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τις χαράζουμε και σε κάθε εγκοπή τοποθετούμε μισή φέτα λεμόνι, ενώ πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και αλατοπίπερο.
4. Τυλίγουμε χαλαρά κάθε πέστροφα σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 175οC, στις αντιστάσεις, για περίπου 35’ (ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού).
5. Συνεχίζουμε με τη σαλάτα, στραγγίζοντας τα φασόλια και αφήνοντάς τα να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά για τη σαλάτα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φασόλια και τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε τις ελιές και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
6. Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, σε ροή. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη μισή σάλτσα και κρατάμε την υπόλοιπη για το σερβίρισμα της πέστροφας.
Σερβίρουμε τις ζεστές πέστροφες με τη σαλάτα και τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News