Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη τροφή για τα δόντια των παιδιών

Οι έτοιμοι φρουτοχυμοί που καταναλώνουν όλα τα παιδιά και κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στα δόντια τους

Σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία 6 στα 10 Ελληνόπουλα, ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδόνα.

Στην ηλικία 7-10 ετών τερηδόνα έχουν 7 στα 10 παιδιά, ενώ στους έφηβους τερηδόνα έχουν 8 στους 10.

Ο βασικός παράγοντας εμφάνισης της τερηδόνας είναι η διατροφή. Εκτός όμως από τα γλυκά και τις καραμέλες, υπάρχει μια ακόμη πιο επικίνδυνη τροφή που χαλάει τα δόντια των παιδιών.

Αυτοί είναι οι έτοιμοι φρουτοχυμοί που καταναλώνουν όλα τα παιδιά και κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στα δόντια τους.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι περισσότεροι συσκευασμένοι χυμοί του εμπορίου, περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης ακόμα και από ένα κουτάκι αναψυκτικού.

Παρά την εσφαλμένη άποψη ότι οι χυμοί μπορεί να ωφελούν την υγεία των παιδιών, στην πραγματικότητα μόνο τα βλάπτουν λόγω της υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης που περιέχουν.

Αντί να δίνετε στα παιδιά σας έτοιμους χυμούς όταν θέλετε να τα ξεδιψάσετε, αντικαταστήστε τους με νερό ή με φυσικούς χυμούς.

---
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News