Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Για «υπερεθνικισμούς και μισαλλοδοξίες» κάνει λόγο ο Γ. Σηφάκης: «Κάποιοι ξύνουν έντεχνα τις ευαίσθητες χορδές των Μακεδόνων»

Ποιος πατριώτης θα δεχθεί να παραμείνει άλλα 25 χρόνια (ή μόνιμα) ανοικτό το θέμα με το όνομα της ΠΓΔΜ, η μη σταθερότητα στην περιοχή και η παγιοποίηση του ονόματος σκέτο Μακεδονία (όπως είναι σήμερα) για την γειτονική χώρα;

Γιάννης Σηφάκης: Στα εθνικά θέματα χρειάζεται σύνεση, συναίνεση, γνώση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η μη λύση στο όνομα (που επιδιώκουν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων) δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον

Κάποιοι ξύνουν έντεχνα τις ευαίσθητες χορδές των πολιτών, ιδίως των Μακεδόνων, οι περισσότεροι των οποίων συμμετείχαν στο συλλαλητήριο με αγνό σκεπτικό, και προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν σε υπερεθνικισμούς και μισαλλοδοξίες.

Αλήθεια πως το σκέφτονται αυτοί που προσπαθούν στους δρόμους να «λύσουν» εθνικά θέματα; Φυσικά ξέρουν ότι αν δεν βρεθεί λύση θα μείνουν τα πράγματα όπως έχουν. Και αυτό επιδιώκουν.

Ποιος πατριώτης θα δεχθεί να παραμείνει άλλα 25 χρόνια (ή μόνιμα) ανοικτό το θέμα με το όνομα της ΠΓΔΜ, η μη σταθερότητα στην περιοχή και η παγιοποίηση του ονόματος σκέτο Μακεδονία (όπως είναι σήμερα) για την γειτονική χώρα;

Ποιος θα δεχθεί την διαιώνιση της σημερινής κατάστασης που 145 χώρες ( πρακτικά όλες οι χώρες ) έχουν αναγνωρίσει την γείτονα χώρα με το όνομα σκέτο Μακεδονία, οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και εμείς τους ονομάζουμε με την σύνθετη ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας;

Αυτές είναι οι εθνικές «επιτυχίες» που προέκυψαν με τα συλλαλητήρια του 1992, την ακραία τακτική ΝΔ και Σαμαρά (που έπαιξε τότε προσωπικά παιγνίδια σε βάρος του εθνικού συμφέροντος), το εμπάργκο που έφεραν και την επικράτηση στη γείτονα χώρα των εθνικιστικών κυβερνήσεων του Γκρουέφσκι.

Η σύνεση και το εθνικό συμφέρον επιβάλει την αποφασιστικότητα στις διαπραγματεύσεις για να επικρατήσει η εθνική γραμμή της χώρας από το 2008 ( με πρωθυπουργό τότε τον Κ. Καραμανλή) που είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Ή με χρονικό προσδιορισμό. Δηλαδή και οι ίδιοι μέσα στη χώρα τους να χρησιμοποιούν το νέο όνομα, να κάνουν πρακτικά βήματα για το τέλος των αλυτρωτισμών και να μην αναπαράγουν στα σχολεία τους και στην δημόσια ζωή τον εθνικισμό.

Φυσικά στην διαπραγμάτευση πρέπει ( και είμαι σίγουρος ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα το εξασφαλίσει αν υπάρξει τελικά λύση) να υπάρξουν πρόνοιες για να μην υπάρξουν σκιές με την γείτονα χώρα ούτε στο μέλλον.

Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν, ακόμη και τον εαυτό τους, κανένας Έλληνας δεν είναι πιο πατριώτης από τον άλλον.

Να μην ξεχνάμε ότι ο «υπερπατριωτισμός» και η πατριδοκαπηλεία οδήγησαν αρκετές φορές το έθνος σε συμφορές. Στην Κύπρο ( οι ίδιοι άνθρωποι ή οι όμοιοι τους φώναζαν τότε η Κύπρος είναι Ελληνική – Ένωση με την Ελλάδα και το αποτέλεσμα ήταν ο Αττίλας , πριν την Μικρασιατική καταστροφή της ίδιας αντίληψης άνθρωποι ήταν που δεν αρκέστηκαν στην Συνθήκη των Σεβρών που έδινε τα παράλια στη χώρα μας αλλά φώναζαν πάμε για Άγκυρα με αποτέλεσμα τον ξεριζωμό του Ελληνισμού μετά από 3000 χρόνια κ.α.). Να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

Την χώρα μας ( και φυσικά την Πέλλα) συμφέρει να λυθεί το θέμα του ονόματος, να αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις και οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των λαών και να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Συναίνεση, λοιπόν, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων με ψηλά το κεφάλι και συναίσθηση του εθνικού συμφέροντος και όχι στρουθοκαμηλισμός και τυφλές κορώνες χωρίς λογική που θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που, υποτίθεται σε πρώτη πρόχειρη ανάγνωση, επιδιώκουν.

Γιάννης Σηφάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

28 σχόλια:

  1. Γιάννη Σηφακη ομισος πληθυσμός του νομου Πέλλας ήταν στο σηλαλιτιριο και εσύ τους αποκαλης φασιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κύριος Σηφάκης δεν είπε ότι όλοι ήτανε φασίστες απλά είπε ότι την διοργάνωση την έκαναν οι φασίστες. Και όλα τα πρόβατα τρέξανΜόλις άκουσα ότι θα έχει χαβαλέ. Τι να πει κανείς ο έλληνας ψοφάει για φραμπαλά και παρέλασης. Γιάννη συνέχισε έτσι μαυτό το ήθος που σε διακρίνει και θα είσαι για μια ζωή βουλευτής.

      Διαγραφή
    2. ουτε την ψηφο σου σηφακη δ\δεν θα βρεις στην καλπη.. συνεχισε ετσι.. φασιστακια της αριστερας

      Διαγραφή
    3. "την διοργανωση την εκαναν φασιστες"; λυπαμαι αλλα εχετε ξεφυγει τελειως, τοχετε τερματισει, εχετε χασει τον μπουσουλα οι συριζαιοι, κριμα ρε Γιαννη κριμα, αυτο λεγεται καταντια.

      Διαγραφή
    4. ΠΡΟΒΑΤΑ Η ΛΑΟΘΑΛΛΑΣΑ;!Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;!ΚΑΙ ΓΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;!ΦΡΑΜΠΑΛΑ Η ΠΑΤΡΙΣ;!ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΣΟΥ.ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΗΦΑΚΗ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΣΟΥ ΟΧΙ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΞΕΦΤΕΛΙΖΕΙΣ 5:02.

      Διαγραφή
    5. Αφροδιτη.... κανε μου λιγακι μοοοοοουυυυυυ....αντε και μας ζαλισες τ αρ......παλιοπαπαρα

      Διαγραφή
  2. Αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι πατριώτες και φοβάμαι πως ως λαός δεν έχουμε καμία δύναμη ότι και να κάνουμε.οποιος και να μας κυβερνά τα ίδια θα κάνει δυστυχώς...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.ΤΡΕΜΟΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΣ.

      Διαγραφή
  3. Μία φορά τους έχει βγάλει ο κόσμος και το σκυλομετάνιωσε.Τά έχουν ισοπεδώσει όλα,έρχεται η ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ρε ανθελληνα Σηφάκη όσοι δεν θέλουν να δώσουν οι δοσίλογοι που κυβερνούν την Μακεδονία στους Σλάβους είναι φασίστες τους ΝΑΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπη σου ξεφτιλισμενε, σε σενα και σε ολα τα στελεχη της βρωμοπαραταξης σας. Εχετε ισοπεδωσει τα παντα σε αυτην τη χώρα πια. Οποιον εχει διαφορετικες αποψεις με εσας τον κανετε ειτε φασιστα ειτε εθνικιστη αναλογα με την περισταση. Και τωρα το προσωπικο σας συμφερον μας το παρουσιαζετε εθνικό συμφερον. Ποιο ειναι αυτο? Να χασουμε τις λιγοστες αξιες που μας εχουν απομεινει? Να ξεπουλησουμε το ονομα μας? Την περιφανεια μας και την ιστορια μας? Αλλα οι προθεσεις σας ειναι ξεκαθαρες πλεον, αρκει να δει κανεις που συχναζει η συναδελφος σας Τζάκρη και οι συνεργατες της και με ποιους ανθρωπους συναναστρεφεται. Παρτε δρομο οσο ειναι καιρος ξεπουλημενοι. Φωνη λαου οργη θεου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι είναι αυτά που λες βρε καημένε?
    "Η μη λύση στο όνομα δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον"? δηλ εσείς οι διεθνιστές προλετάριε της μπουρζουαζίας με την κομματική σας νομενκλατούρα που απομυζά τον λαό κόπτεται ξαφνικά για τα εθνικά θέματα? από πότε? από τότε που οι πολιτικοί σας πρόγονοι ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ την απόσχιση της Μακεδονίας από τον εθνικό κορμό? από πότε το πεζοδρόμιο δεν λύνει θέματα? Εσείς που κάνατε το πεζοδρόμιο επάγγελμα εδώ και 70 χρόνια? εσείς που κάνατε πορείες για την Λατινική Αμερική, τις βάσεις, το Ιράκ ξαφνικά το πεζοδρόμιο δεν λύνει θέματα? Μόνο όταν κατεβαίνετε εσείς στο πεζοδρόμιο είναι ΔΙΚΑΙΟ? Ζητάτε συναίνεση! ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ! Πότε και που δώσατε εσείς συναίνεση? Στα εθνικά δυστυχώς για εσάς είναι άσπρο-μαύρο. Ή με την Μακεδονία μας ή απέναντι...μια φορά προδότες, μπορείτε και δεύτερη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε κυριε Σηφακη λυπαμαι που το λεω αλλα δεν καταλαβατε τι εγινε εχθες. Στο συλλαλητηριο ειμασταν και ψηφοφοροι του ΣΥΡΙΖΑ ( οχι του 3%). Επειδή σας ψηφισαμε ( προσωπικα δις) δεν σημαινει οτι ενστερνιστηκαμε τις ιδεες σας και γιναμε μελη σας . Σας δωσαμε την ευκαιρία να κυβερνησετε για να κανετε στα κοινωνικοοικονομικα ζητηματα κατι διαφορετικό απο τους προυγουμενους κυβερνωντες. Αποτυχατε αλλα ακομη καποιοι απο εμας εκτιμουμε την προσπαθεια που κανατε.
    ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ. ΟΥΤΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ22 Ιανουαρίου 2018 στις 3:21 μ.μ.

      ΕΥΓΕ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΙΠΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΑ.ΕΙΣΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΩΝ ΣΤΕΓΕΑΤΥΠΙΚΟ ΜΕΖΕΟ!!ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ.

      Διαγραφή
  8. Σηφάκη Τζάκρη και λοιποί από δω και μπρος σαν προδότες θα αντιμετωπιζεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΗΒΕΤΙΑΝΟΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΣΑΝ <> ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΒΑΛΤΕΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. ΟΠΩΣ ΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ. ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝEIΣΤΩΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ GAY ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απορια,ειναι τοσο μεγαλο το προσωπικο συμφερον,το οποιο δεν σας επιτρεπη να συνταχθητε με την βουληση της πλειοψηφιας του λαου?
    Ειναι τοσο δυσκολο να κατανοησης οτι τα καμοματα σας ερεθιζουν χορδες?
    Και τελος δεν νομιζης οτι δεν δικαιουσε να μιλας για χορδες αλλων,τη στιγμη που εσυ αποδεικνυης με καθε ευκαιρια οτι δεν διαθετεις.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ,ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ.
    (ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΑΙ ΑΓΩΝΙΩΔΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντα διχαστικός είσαι Σηφάκη και όπως συνηθίζεις ή λες ψέματα ή τη μισή αλήθεια! Η εθνική γραμμή της χώρας από το 2008 ( όπως αναφέρεις ) δεν είναι ΜΟΝΟ η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις!! Το βασικότερο είναι η σαφής παραδοχή των γειτόνων για τη μη ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας, με ταυτόχρονη αλλαγή του συντάγματος με απαλοιφή απ' αυτό κάθε αλυτρωτικής και επεκτατικής ένοιας!! Μη μου πεις λοιπόν ότι διαπραγματεύεστε πάνω σ' αυτή τη βάση, όταν η πλειοψηφία των στελεχών σας από το 2008 ( για να μπλοκάρει ακριβώς αυτή την εθνική θέση ) υπέγραψε κείμενο με το οποίο ζητούσε ν' αναγνωρισθούν άμεσα τα Σκόπια με τ' όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΑΙ.ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΟΥΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ.ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ,ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΛΛΕΙΠΕΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΧΟΡΤΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ!ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ.ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΟΛΗ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΕΧΘΕΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΞΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ,Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΦΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΗΦΑΚΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΠΟΛΙΤΚΑ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Θ στο ανταποδώσουμε.. γελοία μακεδονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήθελα να ήξερα σήμερα ειδικά πως νοιώθουν όλοι αυτοί που ψήφισαν και έστειλαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αυτον τον .....
    Βάλτε όποια λέξη θέλετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Σηφάκη χίλια χρόνια να μείνουμε έτσι αν είναι να χάσουμε το όνομα! Οι εμπορικές μας σχέσεις είναι άριστες και έτσι. Κανένα πρόβλημα δεν έχουμε εμείς αν αυτοί διαλυθούν. Ο Καραμανλής δεν υπέγραψε σύνθετη ονομασία. Και εν τέλει εσύ ένας βουλευτής της Β Ελλάδας θα δεχόσουν να πάρουν το όνομα σου άλλοι λαοί ξένοι προς τη γενιά σου; Μόνο και μόνο για να είσαι αρεστός στο κόμμα σου; Κάνε ρε την υπέρβαση και θα δεις πόσοι θα σε ακολουθήσουν και θα σε χειροκροτήσουν! Τι έχεις να μου απαντήσεις;

      Διαγραφή
    2. 4.31 οπως και για ολους τους προηγουμενους.(σε καλυψα?)

      Διαγραφή
  15. ΣΤΑ ΆΓΙΑ ΧΏΜΑΤΑ ΤΙς Μακεδονίας ΈΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΊΜΑ Τους ΚΡΙΤΙΚΟΊ ΠΑΛΙΚΆΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕς ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΤΟ ΑΊΜΑ Τους ΠΟΥ ΣΤΕΝΆΖΕΙ ΔΕΝ ΣΑς ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ ΝΑ διαπραγματευτείτε ΜΕ ΠΑΡΑΧΆΡΑΞΗ Τις Ιστορίας Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΤΕΛΕΊΑ ΚΑΙ ΠΑΎΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιάννη,
    σε παραπέμπω στην δήλωση του Στηβ Σαλας , πρακτορα των Αμερικάνων που εδινε στοιχεία στην ΕΥΠ και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή, για το σχεδιο "ΠΑΝΔΩΡΑ", με το οποίο οι Αμερικάνοι σχεδιάζουν την αυτονομία της Μακεδονιας, την απόσχιση της Θράκης και την προσάρτιση της απο τους Τούρκους, τον διαμελισμό του Αιγαίου και τον σχηματισμό της μεγάλης Αλβανίας με την προσάρτιση της Ηπέιρου, για να εξυπηρετησουν προφανώς τα δικά τους συμφέροντα. " Η λυση " που αναφέρεις ειναι μερος του σχεδίου τους . Μετά το ονομα θα υπάρξει αλυτρωτισμός και επεκτατικές πολιτικές υποστηριζόμενες απο τους Αμερικάνους, και διάσπαση όπως συνέβη με την Γιουγκοσλαβία. Πριν στεγνωσει η μελάνη απο την πιθανή συμφωνία που επικαλέισαι με τον γεωγραφικό προσδιορισμό αυτός θα πάει περίπατο, και εμεις θα εχουμε συμφωνησει στο ονομα και θα παραδωσουμε ότι αυτο συνεπάγεται, τον πολιτισμό μας ,την ιστορία μας, την ψυχή μας. Τα σχεδια αυτά που απεργάζονται οι παγκοσμιοι ιμπεριαλιστές σταματανε μονο με μεγαλη φωνη λαού , και μια τετοια ηταν εχθες στο συλλαλυτηριο της Θεσσαλονικης και αυτό της Στουτγάρδης και θα ακολουθησει το ιδιο και μεγαλύτερο της Αθηνας στις 4/2/2018. Ειναι αδόκιμο και ητοπαθες εσυ ενας απογονος Κρητών να εχει τετοια θεση. Οι Κρητες σταθηκαν πάντα διπλα στους Μακεδόνες , εχουν νεκρούς σε αυτά τα χωματα , δεν γινεται να τους προδίδεις.Περιμένω να ανασκευάσεις. Να αφουγκραστεις την ευαισθησία και την αγωνία των κατοικων αυτης της περιοχής που σε τιμησαν και να συμπλέυσεις μαζί τους. Διαφορετικά θα εχεις και συ την ιδια τυχη με το κόμμα σου στις ερχόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΤΥΧΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΓΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΕΠΙΑΣΕΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙ.ΒΙΑΣΤΤΗΚΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗΣ ΑΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ.ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΣΑΡΔΑΜ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΧΘΡΟ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μιλάς και για φασισμο εσύ που έκανες το δημοψήφισμα σκουπίδια? Εσύ που είπες χίλια ψέματα για μνημονια ενφια κτλ? Εσύ είσαι πολύ μικρός απέναντι σε τέτοια λαό θάλασσα, έχει η δική σου ή άποψη μεγαλύτερη αξία από όλους εμάς? Είσαι πολύ φασιστας τότε,και στο κάτω κάτω δεν έχεις το δικαίωμα αυτούς που διαφωνούν μαζί σου να τους αποκαλείς έτσι και αν θέλουμε και μισαλοδοξοι και εθνικιστες και ότι θέλουμε θα ήμαστε, η δημοκρατία δεν είναι ραμενη στα μέτρα της δική σου γνώμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News