Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Τέσσερις γυναίκες κατηγορούν τον Μπιλ Κλίντον για σεξουαλική παρενόχληση

Οι δικηγόροι τους, μάλιστα, έχουν ενημερώσει τον Κλίντον ότι ετοιμάζονται να υποβάλουν αγωγές εκατομμυρίων

Μπλεξιματα έχει για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον καθώς τέσσερις γυναίκες φέρονται να έχουν καταθέσει αγωγές σε βάρος του κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση την περίοδο μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Κλίντον προσελήφθη από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Ρον Μπαρκλ για να εργαστεί στις επιχειρήσεις του. Για να βοηθήσει τον Μπαρκλ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ταξίδια με το ιδιωτικό αεροσκάφος του εκατομμυριούχου στο οποίο επέβαιναν όμορφες γυναίκες και είχε το χαρακτηριστικό παρατσούκλι «Air F... One».

Οι τέσσερις γυναίκες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή ήταν τότε χαμηλόβαθμες υπάλληλοι στις εταιρείες του Μπαρκλ και υποστηρίζουν σήμερα ότι ο Κλίντον τους επιτέθηκε σεξουαλικά. 

Οι δικηγόροι τους, μάλιστα, έχουν ενημερώσει τον Κλίντον ότι ετοιμάζονται να υποβάλουν αγωγές εκατομμυρίων με δικηγόρο του πρώην προέδρου να επιβεβαιώνει την επαφή.

Μάλιστα, αν δεν υπάρξει κάποιος διακανονισμός, οι τέσσερις γυναίκες εμφανίζονται έτοιμες να προχωρήσουν σε δημοσιοποίηση των κατηγοριών τους με συνέντευξη τύπου.

Ο Μπιλ Κλίντον έχει πλούσιο παρελθόν στα μπλεξίματά του με γυναίκες. Φυσικά, το μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν όταν επί προεδρίας του, τον Ιούλιο του 1998 η Μόνικα Λεβίνσκι ομολόγησε στη Δικαιοσύνη ότι είχε εν μέρει σεξουαλικές σχέσεις με τον Πλανητάρχη και παρέδωσε ως πειστήριο του εγκλήματος το περίφημο μπλε φόρεμα GAP με τον ακόμα πιο περίφημο λεκέ. Εκείνο το θερμό Αύγουστο ο Κλίντον έπαψε να αρνείται τα πάντα και ομολόγησε πως όντως είχε επαφές με τη Λεβίνσκι που περιορίζονταν στο στοματικό έρωτα και τις περιπτύξεις.

Αργότερα, στο τέλος της δεκαετίας του '90 υποχρεώθηκε να πληρώσει το ποσό των 850.000 δολαρίων προκειμένου να έρθει σε συμβιβασμό με την Πόλα Τζόουνς, μια υπάλληλο της πολιτείας του Αρκάνσας, στην οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν κυβερνήτης, που τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση.

Αξιωματούχος των Δημοκρατικών δηλώνει πάντως ότι «ο Μπιλ είναι αγχωμένος στην προοπτική να χρειαστεί να καταθέσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του για μια νέα κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης από τον ίδιο. Γι' αυτό ελπίζει ότι η νομική του ομάδα θα μπορέσει με έναν τρόπο να σταματήσει τις τέσσερις γυναίκες πριν να δημοσιοποιήσουν την ιστορία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News