Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Σε τιμή ρεκόρ 1,4 εκ. πουλήθηκε αυθεντικό εξώφυλλο του Αστερίξ

Το αυθεντικό εξώφυλλο του άλμπουμ των περιπετειών του Αστερίξ "Ο Γύρος της Γαλατίας" πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι σε τιμή ρεκόρ

Tο αυθεντικό εξώφυλλο του άλμπουμ των περιπετειών του Αστερίξ "Ο Γύρος της Γαλατίας" πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι σε τιμή ρεκόρ, φτάνοντας το 1,4 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Drouot.

Το έγχρωμο εξώφυλλο, που φέρει χειρόγραφες αφιερώσεις των "μπαμπάδων" του Αστερίξ, του Ρενέ Γκοσινί και του Αλμπέρ Ουντερζό προς τον σκηνοθέτη Πιερ Τσερνιά, είχε εκτιμηθεί στα 180.000-200.000 ευρώ.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ "Η Ασπίδα της Αρβέρνης", που αναμενόταν ότι θα πουληθεί σε παρόμοια τιμή, έπιασε τελικά 1.197.000 ευρώ.

Ο "Γύρος της Γαλατίας" δημοσιεύτηκε αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό Pilote, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 1963. Κυκλοφόρησε σε άλμπουμ από τον οίκο Dargaud & Lombard το 1965.

Το 2014, το ασπρόμαυρο εξώφυλλο του άλμπουμ "Ο μάντης" πουλήθηκε έναντι 193.500 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s.

Οι δημιουργοί του Αστερίξ ήταν στενοί φίλοι με τον Πιερ Τσερνιά, ο οποίος απεβίωσε το 2016 και μέρος της συλλογής του δημοπρατήθηκε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News