Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

«Ασπίδα» Τσίπρα σε Καμμένο - Κουρουμπλή και πυρ κατά Μητσοτάκη: «Αντιπολίτευση της πυρκαγιάς με μεθόδους παρακράτους» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Προς τι ο ζήλος και η πρεμούρα προκειμένου να αναδείξετε ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τον επιχειρηματία και μάλιστα για να εξοντώσει τον κ. Μητσοτάκη;»

«Λειτουργείτε ως ατζέντηδες προσωπικών στρατηγικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Έχετε υποπέσει στο μοιραίο λάθος, να ταυτίζεστε με επιχειρηματικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παράταξή σας» κατηγόρησε τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρείχε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Άμυνας, κατά την ομιλία του στην Βουλή.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην αντιπολίτευση τα πυρά περί προσπάθειας παρέμβασης στη δικαιοσύνη, από τον υπουργό Άμυνας. «Ομολογείτε στην πρότασή σας, ότι στοχοποιούμε έναν επιχειρηματία για να εξοντώσουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποιος είναι ο άρρηκτος δεσμός που συνδέει τον επιχειρηματία με τον αρχηγό της ΝΔ;» διερωτήθη ο κ. Τσίπρας που πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη».

«Αναμένουμε τη δικαστική απόφαση. Εσείς γιατί επισπεύδετε;» διερωτήθη ο πρωθυπουργός που σημείωσε ότι «δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις δικαστικές αποφάσεις». «Προς τι ο ζήλος και η πρεμούρα προκειμένου να αναδείξετε ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τον επιχειρηματία και μάλιστα για να εξοντώσει τον κ. Μητσοτάκη;» συνέχισε στο ίδιο ύφος ο κ. Τσίπρας. «Γεννά ερωτηματικά η σπουδή σας να προεξοφλήσετε τα αποτελέσματα ερευνών. Κάτι πολύ σημαντικό είναι αυτό που σας ενώνει. Μπορεί στο τέλος της ημέρας να βρεθείτε εσείς κατηγορούμενοι. Η υπόθεση έχει αρχίσει να γυρίζει μπούμερανγκ. Πάτε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι» είπε ο πρωθυπουργός.  

«Κατηγορείτε έναν υπουργό γιατί επικοινώνησε με έναν κατάδικο και εν συνεχεία τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη. Είναι πρόβλημα αυτό; Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό;» ήταν το ερώτημα που απεύθυνε ο κ. Τσίπρας προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφέρθηκε δε και στον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή κάνοντας λόγο για «fake news, όσων σας υποστηρίζουν, ότι γλεντούσε στο πάρτι του πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη». «Αν νομίζετε ότι με φωτογραφίες προσωπικής ζωής και ψέματα θα κάνετε αντιπολίτευση, αυτό δεν ταιριάζει στην παράταξή σας, αλλά σε κάποιους νεόκοπους που τώρα μπήκαν σε αυτή. Και ο τελευταίος πολίτης σήμερα θα τον συμπαθήσει τον κ. Κουρουμπλή με αυτά που κάνετε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ ότι καταφεύγει στο αίτημα για εξεταστική λόγω αδυναμίας να ασκήσει άλλου τύπου αντιπολίτευση, καθώς η χώρα οδεύει στην έξοδο από την κρίση. «Κάνετε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς. Είστε σε αδιέξοδο. Η αντιπολίτευση επικεντρώνεται στο αφήγημα της αριστερής παρένθεσης και της επίσπευσης των εκλογών. Ζητάτε διαρκώς παραιτήσεις υπουργών έχω μετρήσει 15» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.  

«Αντιπολιτεύεστε με έναν ακραίο λόγο στα όρια του παροξυσμού, χωρίς στρατηγική, με γραμμή που υπαγορεύουν τα εκδοτικά συγκροτήματα και με ανοίκειες επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων, οι οποίες όμως αφαιρούν από την αξιοπιστία ενός κόμματος και μιας παράταξης που μέχρι πρότινος λειτουργούσε με όρους εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος, από τη δική της συντηρητική οπτική» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Σας έχει μείνει μόνο, το να τροφοδοτείτε τον εγχώριο τύπο με δηλητηριώδη δημοσιεύματα και τον διεθνή τύπο με δυσφημιστικά για τη χώρα προκειμένου να εμποδίσετε την ανάκαμψη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας . «Μακάρι να συνεχίσετε για να γίνουν φανερά τα συμφέροντα που εξυπηρετείτε» συνέχισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «το πολιτικό σας πρόγραμμα του σοκ και δέους δεν θα γίνει ποτέ πλειοψηφικό».

---
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News