Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Προς πώληση ξανά το ακριβότερο σπίτι της Νέας Υόρκης

Το διαμέρισμα, το οποίο διαθέτει 125 παράθυρα που βλέπουν στο Μανχάταν, δεν βγαίνει πρώτη φορά προς πώληση

Ενα διαμέρισμα το οποίο διαθέτει πέντε επίπεδα και βρίσκεται στην κορυφή του Woolworth Building της Νέας Υόρκης πωλείται αντί 110 εκατομμυρίων δολαρίων – τιμή που σε περίπτωση που το ακίνητο πωληθεί, θα το αναδείξει στο ακριβότερο διαμέρισμα στην ιστορία της πόλης. Πέντε επίπεδα, με εμβαδόν που προσεγγίζει τα περίπου 900 τ.μ., δωμάτια με οροφή 7 μ., βεράντα σε ύψος 220 μ., ιδιωτικός ανελκυστήρας είναι μερικά από τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του σπάνιου διαμερίσματος το οποίο κατασκευάστηκε για την εταιρεία ακινήτων Alchemy Properties.

Το διαμέρισμα, το οποίο διαθέτει 125 παράθυρα που βλέπουν στο Μανχάταν, δεν βγαίνει πρώτη φορά προς πώληση. Είχε τεθεί αρχικά προς πώληση το 2014, αλλά τότε δεν είχε καταστεί εφικτό να βρεθεί αγοραστής. Η ανακαίνιση και η διαρρύθμιση του ιστορικού κτιρίου, ορόσημου της Νέας Υόρκης, που είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και τερακότα και διαθέτει 33 ακόμα διαμερίσματα, φέρει την υπογραφή του Γάλλου αρχιτέκτονα και διακοσμητή Τιερί Ντεπόν, ο οποίος έχει ήδη στο ενεργητικό του την επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης στο Αγαλμα της Ελευθερίας.

244 μέτρα ύψος
Αριστούργημα που συνδυάζει νεογοτθική αρχιτεκτονική και στυλ art deco, αναγνωρίσιμο από τη χάλκινη οροφή του που έχει γίνει γκριζοπράσινη, το Woolworth Building ολοκληρώθηκε το 1913 και ήταν τότε το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο με τα 244 μέτρα του. Και παρέμενε σε αυτή τη θέση για 17 χρόνια, πριν του πάρει την πρωτιά το κτίριο της Bank of Manhattan Trust Buidling (282 μέτρα), ιδιοκτησίας σήμερα της αυτοκρατορίας των ακινήτων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Το όνομά του το πήρε από τον μεγιστάνα των πολυκαταστημάτων Φρανκ Γούλγουορθ, ο οποίος τοποθέτησε εκεί την έδρα της εταιρείας του, στο νότιο άκρο του Μανχάταν, σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Γουόλ Στριτ και το Σημείο Μηδέν.

Ο όμιλος Woolworth (που μετέπειτα έγινε Venator) το πούλησε τελικά το 1998, καθώς προσπαθούσε να επιβιώσει, πριν εξαφανιστεί.

Πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια έγινε η αγοραπωλησία αντί 155 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που προσεγγίζει την τιμή πώλησης του συγκεκριμένου διαμερίσματος, το οποίο θα γίνει το ακριβότερο στην ιστορία της Νέας Υόρκης σε περίπτωση που βρει αγοραστή.

Μέχρι σήμερα μόνο ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν – μια διώροφη μεζονέτα στον ουρανοξύστη One57 (στην 57η οδό στο κέντρο της πόλης), που είναι γνωστό ως το «κτίριο των δισεκατομμυριούχων» έχει πωληθεί έναντι 100,5 εκατομμυρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ο επικεφαλής του εναλλακτικού επενδυτικού ταμείου Citadel Κένεθ Γκρίφιν φέρεται να έχει αγοράσει τρεις ορόφους του υπό κατασκευή κτιρίου στη διεύθυνση 220 Central Park South, στην πλευρά του διάσημου πάρκου Σέντραλ Παρκ αντί 200 εκατ. δολ., σύμφωνα με αρκετά ΜΜΕ αλλά η αγοραπωλησία ουδέποτε επιβεβαιώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News