Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η επιλογή συντρόφου είναι (και) θέμα υγείας!

Στο πλαίσιο μιας πρόσφατης έρευνας, ερευνητές στο Βέλγιο πήραν δείγμα αίματος από 70 υγιή παντρεμένα ζευγάρια και κατόπιν μελέτησαν τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού τους για ένα εξάμηνο

Θα έχεις προσέξει ότι κάποια ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί αρχίζουν να μοιάζουν στη συμπεριφορά, στην εμφάνιση, στις συνήθειες. Αλλά το να μοιάζουν και σε θέματα υγείας, αυτό ποιος το περίμενε;

Στο πλαίσιο μιας πρόσφατης έρευνας, ερευνητές στο Βέλγιο πήραν δείγμα αίματος από 70 υγιή παντρεμένα ζευγάρια και κατόπιν μελέτησαν τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού τους για ένα εξάμηνο. Κατέληξαν στο ότι είχαν 50% μικρότερη αλλαγή των κυττάρων τους σε σύγκριση με δύο τυχαίους ξένους. Είναι λογικό όταν μοιράζεσαι το ίδιο φαγητό, τις ίδιες συνήθειες (π.χ. πάτε ή δεν πάτε και οι δύο στο γυμναστήριο), το ίδιο περιβάλλον, η υγεία σας να κινείται σε παράλληλους δρόμους- πέρα από τα γονίδια, φυσικά! Βλέπεις ότι η επιλογή συντρόφου δεν έχει να κάνει μόνο με συναισθηματικούς λόγους, είναι και θέμα υγείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News