Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Πύρινος λόγος του Δημάρχου Αλμωπίας: «Θα τρίξουν τα κόκαλα των ανθρώπων που μάτωσαν γι' αυτόν τον τόπο - Δεν θα ανεχτούμε καμία αλλοίωση της ιστορίας μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

"Έχουμε προγόνους οι οποίοι πάλεψαν και μάτωσαν. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αλλοιώσει αυτή την πραγματικότητα. Σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν γράψει με αίμα και λένε ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ"

Καταχειροκροτήθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά την πύρινη ομιλία που πραγματοποίησε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης», αναφερόμενος στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατακεραυνώνοντας όλους εκείνους που προσπαθούν να αλλοιώσουν την τοπική μας παράδοση και ιστορία.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Η ψυχραιμία είναι ο κυριότερος ρυθμιστής των σχέσεων, ειδικά όταν μιλάμε για σχέσεις διακρατικές. Οφείλω ως Δήμαρχος να πω προς όλους να διατηρήσουν τη σοβαρότητα που χρειάζεται και να αποφύγουν δηλώσεις οι οποίες αλλοιώνουν την ιστορικότητα του Ελληνισμού. Σεβόμαστε το κράτος των Σκοπίων, όμως δεν θα επιτρέψω ως Δήμαρχος και δεν θα ανεχτώ καμία αλλοίωση της ιστορικότητας αυτού του Δήμου, των ανθρώπων που έδωσαν το αίμα τους σε αυτόν τον χώρο. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίξει με αυτό. Επειδή ζήσαμε στιγμές αυτόν τον καιρό, οι οποίες θέλουν να μεταφέρουν μια άσχημη εικόνα ενός χωριού που ποτέ δεν υπήρξε προπύργιο άλλων καταστάσεων, παρά μόνο της Ελλάδος. Αυτό υπηρετούσανε αυτοί οι άνθρωποι που είναι θαμμένοι, τα κόκαλά τους θα τρίξουν. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτού του επιπέδου τις ανιστόρητες καταστάσεις. Έχουμε προγόνους οι οποίοι πάλεψαν και μάτωσαν. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αλλοιώσει αυτή την πραγματικότητα. Σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν γράψει με αίμα και λένε ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

8 σχόλια:

  1. Λόγος ψυχής. Δήμαρχε είσαι λεβέντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ οραια τα ειπε ο κυριος δημαρχος....ομως η παρουσια του στην εκδηλωση του Ηρακλη Γαρεφιου,οπως και του κυριου Γεωργιου,νομημοποιησε με καποιο τροπο αυτα τα συγκροτηματα...κατοπην εορτης λοιπον τετιες δηλωσεις ειναι αχρηστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΕΣΥ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ.... Η ΟΥΣΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ.

      Διαγραφή
  3. Δημαρχε αστους να μας μισουν, αρκει να μας φοβουντε, και ξερω οτι μας φοβουντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο δήμαρχε Έλληναρα !!! Συγχαρητήρια, κάποιος έπρεπε να τα πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News