Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Πέθανε ο πρώην Βουλευτής Ιπποκράτης Σαββούρας - Είχε πλούσια αντιδικτατορική δράση

Το 2012 παρεβρέθηκε σε εκδήλωση των Βασιλοφρόνων Ν. Πέλλας που πραγματοποιήθηκε στο Δασκάκι Αριδαίας

Έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 86 ετών, ο πρώην βουλευτής της Β΄ Αθηνών Ιπποκράτης Σαββούρας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Μύρινα της Λήμνου το 1931, υπήρξε κτηνίατρος στο επάγγελμα και ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ είχε εκδώσει βιβλία και τοπικές εφημερίδες.

Κατά τη δικτατορία ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση και υπέστη σκληρά βασανιστήρια κατά την φυλάκισή του.

Το 1974, στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης, εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ από την οποία διαγράφηκε το 1976. Επανήλθε σε αυτήν το 1989 και ήταν υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις εκλογές που ακολούθησαν μέχρι το 1996, ενώ το 2002 προσχώρησε τον ΛΑΟΣ.

Τα τελευταία χρόνια είχε ιδρύσει το Κόμμα «Κίνημα Εθνικής Αντίστασης», του οποίου ήταν πρόεδρος, ενώ στο παρελθόν ήταν επίσης υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στο Παλαιό Φάληρο.

Το 2012 παρεβρέθηκε σε εκδήλωση των Βασιλοφρόνων Ν. Πέλλας που πραγματοποιήθηκε στο Δασκάκι Αριδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News