Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Βαρουφάκης προς Τσίπρα: Ζήτα συγγνώμη στο Σαμαρά ή σταμάτα να πανηγυρίζεις

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών ουσιαστικά δίνει συνέχεια στην παρατεταμένη αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό

Ειρωνικές αιχμές για την απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το 5ετές ομόλογο της που εξέδωσε το 2014 η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αφήνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα είτε να ζητήσει συγγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα, είτε να σταματήσει τους «προσβλητικούς πανηγυρισμούς».

Σε άρθρο στο προσωπικό του μπλογκ, ο κ. Βαρουφάκης αποκαλεί την επανέκδοση του ομολόγου «πυροτέχνημα», και κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως απλώς επεκτείνει την παλιά έξοδο στις αγορές και προσπαθεί να το παρουσιάσει ως επιτυχία.

«Ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία. Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε», προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης.

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών ουσιαστικά δίνει συνέχεια στην παρατεταμένη αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και το σχέδιο Βαρουφάκη για σύστημα παράλληλων πληρωμών.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού έχει χαρακτηρίσει την επανέκδοση του 5ετούς τίτλου ως «ένα σημαντικό βήμα της στρατηγικής της Ελλάδας για να ανακτήσει βιώσιμη και σταθερή πρόσβαση στις διεθνείς αγορές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News