Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Δήμαρχος Αλμωπίας: «Η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη για την απλή αναλογική στους Δήμους που προωθεί η Κυβέρνηση»

Προσωπικά ως Δήμαρχος επιδιώκω την διαπαραταξιακότητα στη λειτουργία του Δήμου, ωστόσο στην εφαρμογή γίνεται σαφές ότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Κυβέρνηση επιδιώκει την αλλαγή του εκλογικού συστήματος μέσω της απλής αναλογικής. Θεωρώ ότι η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη για ένα τέτοιο νομοθέτημα.

Προσωπικά ως Δήμαρχος επιδιώκω την διαπαραταξιακότητα στη λειτουργία του Δήμου, ωστόσο στην εφαρμογή γίνεται σαφές ότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες.

Θα είναι καλό η Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες με τις οποίες θα διευκολύνει τη λειτουργία των Δήμων και οι οποίες θα έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας. Με λίγα λόγια, να αντιληφθεί τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες, καθώς οι Δήμοι είναι οι πρώτοι αποδέκτες των πραγματικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της τους προβληματισμούς του συνόλου των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

*Δήλωση στην εφημερίδα "Εδεσσαϊκή"

2 σχόλια:

  1. Βεβαια, δεν θα μπορει ο δημαρχος να κανει οτι γουσταρει και θα κοπουν και οι κλεψιες, φυσικα δεν ειναι ετοιμη η τοπικη αυτοδιοικηση για αυτα.
    Να προσαρμοστει η αυτοδιοικηση, εδω η απλη αναλογικη ψηφιστηκε για τις βουλευτικες εκλογες απο την μεθεπομενη φορα για τις αυτοδιοικητικες δεν θα ψηφιστει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η απλή αναλογική,ότι πιο δίκαιο και καθαρό υπάρχει, φοβίζει πολλούς Δημάρχους.Ίσα ίσα εκπροσωπούνται όλες οι ομάδες του πληθυσμού.Ζημία κάνει στους δεινόσαυρους της πολιτικής.Καλήμέρα σε όλη την Αλμωπία.Μια ιδέα : ας αγαπήσουμε περισσότερο τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας ακόμα κι αν διαφωνούμε σε πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News