Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ο Σόρος και έξι ακόμα δισεκατομμυριούχοι προτείνουν να τους αυξήσουν τη φορολογία!

Αξιζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι είχε σταλεί ανάλογη επιστολή, η οποία όμως αγνοήθηκε πλήρως

Οι οχτώ πλουσιότεροι άνθρωποι της Νέας Υόρκης ζήτησαν για μία ακόμα φορά από το Δήμο της Νέας Υόρκης να τους αυξήσει τους φόρους, που πληρώνουν, προκειμένου τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν να ενισχύσουν την κατασκευή σχολείων, δρόμων αλλά και να στηρίξουν τους οικονομικά ασθενέστερους της πολιτείας!

Ο Τζόρτζ Σόρος, η Άμπιγκειλ Ντίσνει, ο Στίβεν Ροκφέλερ και πέντε ακόμα δισεκατομμυριούχοι με επιστολή, που έστειλαν από κοινού σε αρμόδιους δικηγόρους και στον Κυβερνήτη των Δημοκρατικών Άντριου Κουόμο, ανέφεραν σχετικά «Τώρα είναι η στιγμή για να επενδύσουμε στη μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα της Νέας Υόρκης. Πρέπει να επενδύσουμε σε μονοπάτια που θα διώξουν μακριά τη φτώχεια και την οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της εκπαίδευσης. Και επίσης πρέπει να επενδύσουμε στις ασταθείς και εύθραυστες γέφυρες, τα δημόσια κτίρια και τους δρόμους».

Στην επιστολή περιλαμβάνεται μάλιστα και ένα οικονομικό πλάνο, το οποίο υπογράφουν οι δισεκατομμυριούχοι, το οποίο υπολογίζεται ότι θα επιφέρει αύξηση στα έσοδα της πολιτείας ύψους 2 εκατ. δολαρίων.

Πάντως, η πρόταση αν και καλόβουλη, βρίσκει σημαντικά πολιτικά εμπόδια στη νομοθεσία της Πολιτείας. Ενώ η πλειοψηφία των Δημοκρατικών έχει το δικό της πλάνο για να αυξήσει τους φόρους στους εκατομμυριούχους, οι ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί αντιδρούν στην ιδέα και πλέον οι νομικοί κύκλοι διαπραγματεύονται τις λεπτομέρειες του δημοτικού μπάτζετ ελπίζοντας σε συμφωνία την 1η Απριλίου.

Αξιζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι είχε σταλεί ανάλογη επιστολή, η οποία όμως αγνοήθηκε πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News