Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Επιμένει ο Σόιμπλε για νέες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει περαιτέρω διορθώσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα για πολιτικούς λόγους

Στην υλοποίηση νέων παρεμβάσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας ενέμεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο των εργασιών του Ecofin, στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει περαιτέρω διορθώσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα για πολιτικούς λόγους» τόνισε, ενδεικτικά. «Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα αργότερα» έσπευσε να προσθέσει.

Όσον αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν, δεν έχει επέλθει συμφωνία για τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος βοήθειας.

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι το μείζον ζήτημα για την Ελλάδα είναι οι μεταρρυθμίσεις. «Το ζήτημα του χρέους έπεται» έσπευσε να προσθέσει.

«Στο τέλος, αυτό που μετράει είναι οι μεταρρυθμίσεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι «το χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα γι’ αυτή τη δεκαετία».

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ; Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ
    ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ; ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΞΑΝΑ. ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News