Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Εικόνες εγκατάλειψης στις κοινότητες: Γενναίες παρεμβάσεις του Δήμου Αλμωπίας σε Άψαλο, Πολυκάρπη και Προμάχους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ.Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΑΨΑΛΟΥ, ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ, ΠΡΟΜΑΧΩΝ)

Αυτή την άσχημη εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες, αντικρίζει κανείς σε πολλά δημοτικά καταστήματα του Δήμου Αλμωπίας. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκεπτόμενος τα χωριά έχει διαπιστώσει αυτή την εικόνα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής ενέκρινε παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής στα δημοτικά καταστήματα της Αψάλου, της Πολυκάρπης και των Προμάχων. Στα κτίρια της Πολυκάρπης και των Προμάχων θα γίνουν εργασίες μόνωσης των δωματίων για την αντιμετώπιση της υγρασίας. Στα κτήρια της Αψάλου και των Προμάχων θα γίνουν εργασίες αποξήλωσης των παλαιών ξύλινων και σιδερένιων κουφωμάτων και θα αντικατασταθούν με νέα αλουμινίου εξοπλισμένα με σήτες, παντζούρια κ.α., ενώ θα γίνει και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων/ σιδεριών όπου κρίνεται απαραίτητο. Η τεχνική έκθεση προβλέπει και άλλες εργασίες επισκευής και συντήρησης για τον ευπρεπισμό των κτιρίων.

Ο προγραμματισμός για όλες τις παρεμβάσεις που θα υλοποιήσει ο Δήμος Αλμωπίας, έγινε μετά από σύσκεψη με τους Προέδρους και πάντοτε με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου είναι 11.981 ευρώ (με το ΦΠΑ) από τη ΣΑΤΑ 2016.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Κανέναν δεν τιμά η εικόνα που παρουσιάζουν τα δημοτικά καταστήματα στις Τοπικές Κοινότητες. Η δικής μας Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει όσες ευθύνες της αναλογούν, δεν θα μπορούσαμε όμως να μη στηλιτεύσουμε την απραξία και την απαξίωση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής η οποία δεν προχώρησε στην παραμικρή συντήρηση και άφησε τόσα κτίρια σε τραγική κατάσταση. Εμείς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε για τη συντήρηση και επισκευή αυτών των κτιρίων και προγραμματίζουμε άμεσα ουσιαστικές παρεμβάσεις όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Η παρέμβαση στις παραπάνω κοινότητες είναι η πρώτη από μια σειρά παρεμβάσεων που σχεδιάσουμε να υλοποιήσουμε σε πολλά χωριά μας».

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News