Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Συγκλονίζει η μητέρα της 22χρονης φοιτήτριας από τα Γιαννιτσά που αυτοκτόνησε όταν διέρρευσαν γyμνές φωτογραφίες της (ΒΙΝΤΕΟ)

Ασύλληπτο δράμα! Η 22χρονη φοιτήτρια δεν άντεξε και έδωσε τέλος στη ζωή της.

Η 22χρονη Γαλήνη, ή Λίνα όπως την φώναζαν οι φίλοι της έδωσε τέλος στη ζωή της τον περασμένο Νοέμβριο πέφτοντας στο κενό από τον 9 όροφο της φοιτητικής εστίας όπου διέμενε. Είχε προηγηθεί ένας εφιάλτης όταν γυμνές της φωτογραφίες διέρρευσαν σε social media και η ίδια άρχισε να δέχεται εκβιαστικά και εξευτελιστικά μηνύματα. Οι γονείς της είχαν φύγει λίγες ημέρες πριν το μοιραίο για τη Γερμανία ως μετανάστες.

Εξαρχής η υπόθεση αντιμετωπίστηκε ως αυτοκτονία καθώς τίποτα δεν έδειχνε εγκληματική ενέργεια, όμως οι γονείς της 22χρονης αποκαλύπτουν το κοινωνικό έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος του παιδιού τους. Μήνες πριν την τραγωδία η Γαλήνη έκανε μια γυμνή φωτογράφηση με έναν ερασιτέχνη φίλο της φωτογράφο. Οι δυο τους είχαν συμφωνήσει πως οι φωτογραφίες δεν θα δημοσιεύονταν τουλάχιστον όχι προδίδοντας την ταυτότητα της, μόνο που σύντομα οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο μπλογκ του και από εκεί κυκλοφόρησαν σε μηδενικό χρόνο στα social media από χρήστη σε χρήστη σε όλα τα Γαννιτσά.

«Εκβίαζαν την Γαλήνη για κάποιες αρρωστημένες ορέξεις που είχαν ότι αν δεν ενδώσεις σε αυτό, θα μάθουν οι δικοί σου» εκμυστηρεύεται η μητέρα της στο Tatiana Live.  

Η μητέρα της συγκλονίζει μεταφέροντας την τελευταία επικοινωνία που είχε με τα πρόσωπα της οικογένειας της 

«Εκείνο το βράδυ προσπάθησε να με βρει. Για κάποιο λόγο είχα κλείσει το WiFi γιατί την επομένη θα πήγαινα στη δουλειά 4.30 το πρωί. Μου έστειλε κάποια μηνύματα «Μαμά. Μαμά.», εγώ δεν απαντούσα γιατί το είχα κλείσει. «Σε ευχαριστώ που με μεγάλωσες. Μην κλάψεις για μένα. Συγχωρέστε με για όλα τα λάθη που έχω κάνει σε εσάς». Πήρε τηλέφωνο στα αδέλφια της: «Τι θες Λίνα αφού τώρα μιλούσαμε στο viber;» – «Νικολάκη, πήρα να ακούσω τη φωνή σου». Στην Χριστίνα …«Χριστίνα αυτοί είναι οι κωδικοί στο facebook, άνοιξε το αύριο μεθαύριο ή όποτε θες εσύ». Και είχε αφήσει ένα σημείωμα στο σπίτι ότι «Σας αγαπάω όλους. Πάντα ήθελε να ήμουν νέα και όμορφη στον τάφο μου».
 


 Οι συνομιλίες με τον άνθρωπο που τράβηξε τις φωτογραφίες και όσα είπε ο Μανώλης Σφακιανάκης στην εκπομπή Tatiana Live:

6 σχόλια:

  1. Αυτή η τραγική ιστορία ας γίνει μάθημα για πολλές κοπέλες που τα πετάνε όλα σε φεισμπουκ και σε προσωπικά μηνύματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α οι κοπέλες φταίνε δηλαδή όχι ο εκάστοτε μαλ@@@@ που δεν σέβεται τίποτα

      Διαγραφή
    2. san ti na sevastei? oi idies sevontai ton eayto toys? milame gia enhlika atoma.

      Διαγραφή
  2. δεν φταιει ο εκαστοτε μαλ@@@@@ οπως αποκαλεις εσυ κοπελα μου τον δεκτη της φωτο.Ο καθενας μπορει να ταζει λαγους με πετραχηλια στην καθε μια ελαφροτητα που ονειρο της ειναι να κανει καριερα στην πασαρελα, θα πρεπει η καθε κοπελια να πεταει τα ρουχα της χωρις δευτερη σκεψη ? Και ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν χιλιαδες τετοιες φωτο διοτι πλεον τα social και η τεχνολογια ειναι ευκολα προσβασιμα για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκάστε κρετίνοι, δεν ξέρετε τι ψυχολογική κακοποίηση και εκβιασμό μπορεί να υπέστη η κοπέλα. ΞΕΠΛΕΝΕΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ VICTIM BLAMING ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματός του χωρίς να κρίνεται και να κατακρίνεται. δε σκότωσε άνθρωπο, μία φωτογράφιση έκανε, έλεος.

    το ότι τις δημοσίευσαν χωρίς την άδειά της έχει σημασία, όχι το ότι έβγαλε τις φωτογραφίες.
    σχεδόν όλ@ έχουμε βγάλει αποκαλυπτικές φωτογραφίες σε κάποια στιγμή της ζωής μας. μην κοροϊδευόμαστε. είτε για προσωπικό αρχείο, είτε γιατί παρασυρθήκαμε στη στιγμή, είτε για καλλιτεχνικούς λόγους κλπ.
    αλλά πάντα οι γυναίκες τιμωρούνται και οι άνδρες επιβραβεύονται.
    το ότι τη χώρισε το αγόρι της απλά μου δείχνει ότι είναι σαν αυτούς που της έκαναν bullying και slutshaming.

    δεν έχω καμία μα καμία ανοχή για ό,ποιο άτομο κάνει sluthshaming και bullying.
    και πορνοταινίες να γυρνούσε η κοπέλα, δεν έχει κανένας δικαίωμα να την κρίνει και να τη διαπομπεύει δημόσια.
    ΚΑΝΕΝΑΣ.
    άμα δεν αρέσει σε κάποι@ το γυμνό, ας μην το κοιτάει, ας μην κάνει γυμνισμό.
    αλλά το να κάνεις slutshaming και bullying, να βγάζεις συμπεράσματα για ένα άτομο που δε γνωρίζεις, και να του καταστρέφεις τη ζωή, είναι απαράδεκτο και μη αποδεκτό.

    και δεν είναι το πρώτο άτομο που αυτοκτονεί στην Ελλάδα λόγω της ηλιθιότητας της τοπικής κοινωνίας.

    βράζω από θυμό που χάθηκε μία ζωή λόγω του μισογυνισμού της Ελληνικής κοινωνίας.

    το ότι κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι η κοπέλα άξιζε να τιμωρηθεί και να χάσει τη ζωή της με αηδιάζει.
    ελπίζω το σίχαμα που ανέβασε τις φωτογραφίες χωρίς την άδειά της, και όσοι τις έκαναν bullying να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές τους ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News