Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Φόρος ΣΟΚ 860 ευρώ και μειώσεις ως 36% στις συντάξεις

Με εκβιασμό επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση οι δανειστές

Τα μέτρα που απαιτούνται είναι και πάλι όσα ζητά το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα το οποίο βάζει ως προϋπόθεση η Γερμανία πιέζοντας και όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε σε νέες μειώσεις, είτε έμμεσες, είτε άμεσες.

Το παιχνίδι έχει μεταφερθεί στο παρασκήνιο με την ελληνική πλευρά να προσπαθεί να περισώσει είτε εκείνους που παίρνουν ελάχιστα χρήματα ως μισθό, είτε του συνταξιούχους στους οποίους μόλις έδωσε το... αντίδωρο με το εφάπαξ βοήθημα λίγο πριν τις γιορτές.

Όλα δείχνουν ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο θα κριθεί στο εσωτερικό η μάχη και κάπως έτσι η ζυγαριά μάλλον γέρνει προς τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ.

Αν και το ΔΝΤ απαιτεί μέτρα περί τα 4 δισ. ευρώ, όσα είναι δηλαδή και τα χρήματα από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που θα φέρει μειώσεις από 10% ως και 36% στις συντάξεις φαίνεται πως το οικονομικό επιτελείο επιλέγει εάν είναι να θυσιαστεί κάτι αυτό είναι το αφορολόγητο. Μια μείωση του αφορολόγητου όμως στις 5.000 ευρώ θα σημάνει πληρωμή φόρων ακόμη και για ανθρώπους που έχουν μισθό της τάξης των 500 ευρώ το μήνα μικτά.




---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News