Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Περισσότεροι τουρίστες αλλά λιγότερα έσοδα το 2016

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία οι εισπράξεις ανήλθαν σε 13,02 δισ. ευρώ

Μείωση κατά 6,6% % εμφάνισαν οι εισπράξεις από τον τουρισμό στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία οι εισπράξεις ανήλθαν σε 13,02 δισ. ευρώ. Η μείωση τους αντανακλά κατά κύριο λόγο τη μείωση των εισπράξεων από τους κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ - 28 κατά 15 %, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε διαμορφώθηκαν στα 9 δισ. ευρώ εμφανίζοντας μείωση κατά 3,3%.

Αντιθέτως αύξηση κατά 4,9% εμφάνισε η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αγγίζοντας τα 23,11 εκατομμύρια τουρίστες.

Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ - 28 διαμορφώθηκε στις 16,8 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ - 28 μειώθηκε κατά 11,8% και διαμορφώθηκε στα 7,35 εκατ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 8,7% και η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ - 28 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 21,1%. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 11,5% και διαμορφώθηκε στα 3,1 εκατ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία μειώθηκε κατά 13,5% και διαμορφώθηκε στις 1,305 εκατ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 20,6% και διαμορφώθηκε στα 2,8 εκατ. ταξιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News