Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τέλη του μήνα θα καταβληθεί η βασική ενίσχυση

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Διαβάστε περισσότερα για την βασική ενίσχυση και τις εξισωτικές.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, τέλη Οκτωβρίου θα πιστωθεί το 70% της βασικής ενίσχυσης του 2017 και περί τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του 2016 το υπόλοιπο της βασικής, δηλαδή το 30% και το “πρασίνισμα”, πληρωμές που συνολικά θα φτάσουν στα 2 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη αρχίσει να πληρώνονται όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν την εξισωτική του 2013 και του 2014 για τους κτηνοτρόφους και μέσα Νοεμβρίου το 60% της εξισωτικής του 2016 και του 2015.

Ενισχύσεις σε αγρότες

Την ίδια στιγμή, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, θα δοθούν ενισχύσεις σε συνολικά 111 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε έξι νομούς της χώρας. Οι ενισχύσεις αυτές, οι οποίες θα καταβληθούν στο διάστημα από 19 έως 27 Οκτωβρίου, θα δοθούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ζωοτροφές για μια περίοδο 100 ημερών.

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις αυτές αφορούν τους κτηνοτρόφους των νομών Χίου, Θάσου, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες). Την ίδια ώρα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε πληρωμές ύψους 15.087.550 ευρώ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από τις 7 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016 σε 32.150 δικαιούχους παραγωγούς για διάφορα μέτρα ενισχύσεων.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News