Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ραγδαίες εξελίξεις: Αντοσυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες

Ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ

Με μία σκληρότατη απόφαση που αποτελεί σοβαρό πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη έκρινε τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό.

Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά μετά από μία σκληρή μάχη μεταξύ των δικαστών και είναι άξιο λόγου πως πρώτη φορά μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με έναν νόμο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των συμβούλων Επικράτειας οι οποίοι συμμετείχαν στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη ψήφισαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου 4339/2015 και την παράκαμψη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ). Ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως βρίσκεται στον αέρα όλος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που σύμφωνα με την απόφαση είναι σαν να μην συνέβη ποτέ για τη Δικαιοσύνη. Το μόνο σίγουρο είναι από την απόφαση αυτή πως δεν πρόκειται να πέσει μαύρο σε κανένα κανάλι από αυτά που δεν είχαν λάβει τις άδειες.

Επίσης σίγουρο είναι πως όσοι έλαβαν άδεια, δηλαδή οι κ.κ. Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κυριακού και Σαββίδης θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα από το δημόσιο. Επίσης για όσους δεν είχαν ήδη κανάλι, δηλαδή ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σαββίδης αυτοί δεν μπορούν να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα.

Εξερχόμενος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρος του σώματος, Νίκος Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.

13 σχόλια:

  1. Όλοι, μα όλοι έλεγαν ότι ο νόμος του Παππά (ΣΥΡΙΖΑ) είναι αντισυνταγματικός. Ήταν σίγουρο ότι θα καταπέσει. Μόνο ο Τσίπρας έλεγε «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», όταν τον ρώτησαν αν ο νόμος κριθεί αντ/κός. Και σ΄αυτό το θέμα ζούσαν στην αυταπάτη τους. Τελικά είναι κυβέρνηση στα κουτουρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Simera milise epitelous i dimokratia..
    Kai evale sti thesi tou ton aristero fasismo
    Zito i elliniki dimokratia loipon!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ηλίθιε νεοέλληνα. Πανηγύρισε για την νίκη της διαπλοκής. Άνοιξε σαμπάνιες που οι νταβατζηδες θα συνεχίσουν το φαγοποτι

      Διαγραφή
    2. Aristere anthelina pou me vrizis.. mathe oti 1 kai kati dis euro dinoun ta kanalia to xrono sto kratos apo forous. Kai i kivernisi soi dini adeies gia 270 ekat euro. Alla etsi exete mathi mono psema kai na elegxete ta panta gia na sinexizete tin propaganda sas. Kai as pinai o kosmakis. Alla mi ksexnate oti i Ellada einai i xwra tis dimokratias kai tha sas kaei auto.

      Διαγραφή
  3. ξαναγυρνάμε στην παρανομία και στο ζάμπα. Χαμένος είναι ο κοσμάκης που θα έβλεπε λίγο φως από τα χρήματα των καναλαρχών. Αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οχι θα γυρισω γελοιε στον καλογριτσα.δημοκρατια ειναι πολυφωνια.κ δυο χιλιαδες εργαχομενοι θα χαναν δουλειες τους .μπραβο στο στε.μεγαλα α...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. POLYFONIA BLAKA OXI TZAMPA EXEI DIAFORA

      Διαγραφή
    2. Ο κοντομηνας είσαι 1.45; πιο γελοίος πεθαίνεις. Το βλακομετρο δεν έχει τόση κλίμακα για να μετγρησει την βλακεια σου

      Διαγραφή
  5. Τα καρναβάλια που παριστάνουν την κυβέρνηση τελειώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλυτερος καραγκιοζης απο τον Κουλη υπάρχει. Χαιρεται που δεν θα πληρώσουν οι μεγαλοαπατεωνες.

      Διαγραφή
    2. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ 8-10 ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΑΝ 4ΟΟΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΟΓΡΙΤΣΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ .ΞΕΚΟΛΑ !!!!!

      Διαγραφή
  6. μαζι πηγαινει η βρωμια του Μητσοτάκη με τους παράνομους. Μαζι πανηγύριζαν, για λιγο όμως. Ο κοσμος θελει δικαιοσύνη και επιτελους να πληρωσουν οι μεγάλοι. Οσο και να τους υπερασπιζεται ο Μητσοτάκης ο Τσιπρας να μην κανει πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΑΝΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News