Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Διεθνή ΜΜΕ: Ντροπή και βαρύ πλήγμα για Τσίπρα η απόφαση του ΣτΕ

Για βαρύ χτύπημα στον Αλέξη Τσίπρα γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 4339 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για διακοπή της σταυροφορίας να ταράξει το αρρύθμιστο τηλεοπτικό τοπίο κάνει λόγο το Reuters. Παράλληλα επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους που λένε ότι η απόφαση αυτή μπορεί να καθορίσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Για πλήγμα στην κυβέρνηση που είχε αναδείξει τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ως ένα κομμάτι της εκστρατείας της κατά της διαφθοράς κάνει λόγο και το Associated Press.

«Μεγάλη ντροπή» για την κυβέρνηση χαρακτηρίζει την απόφαση η Wall Street Journal. «Η απόφαση αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως μια νέα "σκούπα" που θα καθαρίσει τη λάσπη στην πολιτική» γράφει η αμερικανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκθεση επισημαίνοντας το γεγονός της «αντιπολίτευσης» των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου στον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου.

Για βαρύ χτύπημα στον Αλέξη Τσίπρα γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η απόφαση είναι ένα επώδυνο πλήγμα στην ακροαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανακοινώσει με μεγάλη φανφάρα τη μεταρρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι θα καθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο από τους ισχυρούς ολιγάρχες» προστίθεται στο τηλεγράφημα.

Der Standard

«Ελλάδα: Χάος στη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών», γράφει η αυστριακή εφημερίδα "Der Standard", αναφερόμενη στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Το ΣτΕο ανέτρεψε το νόμο - ντροπή για Τσίπρα. Έκρινε αντισυνταγματικό έναν αμφιλεγόμενο νόμο για την απονομή τηλεοπτικών αδειών... Αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό», σύμφωνα με Έλληνες αναλυτές οι οποίοι εκτιμούν ότι, μετά τη δικαστική απόφαση θα υπάρξουν "χαοτικές συνθήκες".

Le Figaro

«Ακυρώθηκε η οπτικοακουστική μεταρρύθμιση του Τσίπρα», είναι ο τίτλος άρθρου της γαλλικής εφημερίδας "Le Figaro" για την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες. «Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέτρεψε την οπτικοακουστική μεταρρύθμιση που προωθούσε η ελληνική κυβέρνηση... γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

3 σχόλια:

  1. Ζητω τα βοθροκαναλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ερτ έχει 4000 δημόσιους υπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θειους,θειες,Ξαδέρφια, φίλους, συμφοιτητές, ομοϊδεάτες
      Θες να πεις μαλλον

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News