Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ»

Πρόκειται για έναν Αγροτικό, Φρουτοπαραγωγικό, Οπωροκηπευτικό Συνεταιρισμό όπου σήμερα αριθμεί 219 μέλη με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται

Ο Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ» πρώην Α.Φ.Ο.Σ. Νεοχωρίου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», ιδρύθηκε το έτος 2003, με έδρα το Νεοχώρι του Δήμου Αλμωπίας. Η έδρα και η επωνυμία του συνεταιρισμού άλλαξε έπειτα από απόφαση Γενικής Συνέλευσης περί τροποποίησης του καταστατικού για αλλαγή της επωνυμίας και της έδρας.

 
Ο Συνεταιρισμός σήμερα εδρεύει στο 1ο χιλ. Αριδαίας-Τσακώνων. Πρόκειται για έναν Αγροτικό, Φρουτοπαραγωγικό, Οπωροκηπευτικό Συνεταιρισμό όπου σήμερα αριθμεί 219 μέλη με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται.

Τηλ επικοιν. 23840.21380 , fax 23840.23332 , email : info.afosalmopias@gmail.com.

 
Ο Συνεταιρισμός εγκαινιάζει φέτος ένα νέο κατάστημα στο κέντρο της Αριδαίας επί της οδού Αθανασίου Διάκου και Πολυτεχνείου γωνία με στόχο να έρθει πιο κοντά στους παραγωγούς και την αποτελεσματικότερη εξυπηρετησή τους.

Τηλ. επικοιν. 23840.23454 , fax 23840.23354 , email : info.afosalmopias@gmail.com.

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 5μελες και έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπερμπέρης Παντελής
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σαμάνδης Γρηγόριος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καρράς Ιωάννης
ΤΑΜΙΑΣ: Μαλλιαρός Αναστάσιος
ΜΕΛΟΣ: Ιωαννίδης Ανέστης

Τα μελή και οι αγρότες της περιοχής εξυπηρετούνται από τα 6 βασικά τμήματα του Συνεταιρισμού:

 
1. Γραμματεία
Τμήμα Γραμματείας

Λειτουργία τμήματος όπου δύναται η δυνατότητα στους αγρότες να εξυπηρετηθούν άμεσα και να λάβουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζονται σε σχέση με τα υπόλοιπα τμήματα καθώς και την Διοίκηση του Συνεταιρισμού. Στο τμήμα της γραμματείας μπορείτε να απευθυνθείτε για την δήλωση εγγραφής ως μέλος του Συνεταιρισμού καθώς και την παραλαβή των έγγραφων εκκαθάρισης των αγροτικών προϊόντων.

Υπεύθυνη του τμήματος: Νάνου Πολυξένη

Τηλ.: 23840.21380 εσωτερικό 1, fax: 23840.23332, email : info.afosalmopias@gmail.com

 
2. ΚΕΑ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών)
Τμήμα ΚΕΑ

Το τμήμα επιδοτήσεων του ΑΦ.Ο.Σ. Αλμωπίας «ΕΝΩΣΗ» (πλέον ΚΕΑ Αλμωπίας) έχει παρουσία στο χώρο από την δεκαετία του’80 δηλαδή από την έναρξη των ενισχύσεων από την Ε.Ε. Έχει ανταποκριθεί με επιτυχία σε κάθε πολύπλοκο σύστημα επιδοτήσεων. Κύριο μέλημά μας είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα δικαιώματα των αγροτών. Το παρόν σύστημα ενίσχυσης των παραγωγών προβλέπει να γίνεται ενεργοποίηση του δικαιώματος κάθε χρόνο κατά το διάστημα Απριλίου-Μαΐου. Τότε δηλώνονται και οι κάθε είδους αλλαγές από τους παραγωγούς ενώ έχουν προηγηθεί οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων το αμέσως προηγούμενο διάστημα. Η ενεργοποίηση γίνεται με την προσέλευση των παραγωγών στα γραφεία της οργάνωσης. Η ημερομηνία λήξης παραλαβής εμπρόθεσμων αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου.

 
Αιτήσεις ενεργοποίησης δεν γίνονται μόνο από τους παραγωγούς που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα αλλά και από νεοεισερχόμενους επαγγελματίες στον κλάδο της γεωργίας οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν κατανομή από το εθνικό απόθεμα.

 
Η αίτηση ενεργοποίησης μπορεί να χρησιμεύσει για λήψη αποζημιώσεων, εγγραφής στον ΟΓΑ, επιστροφής ΦΠΑ, εγγραφής σε πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας, νέων αγροτών και σε κάθε περίπτωση είναι ένα εργαλείο στα χέρια του παραγωγού άσχετα αν ο παραγωγός επιδοτείται ή όχι. Παράλληλα με την ενεργοποίηση γίνεται και η υποβολή της αίτησης για εξισωτική.

 
Η εξισωτική αποζημίωση είναι μια βοηθητική επιδότηση που την λαμβάνουν οι μόνιμοι κάτοικοι ορεινής ή ημιορεινής περιοχής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εξίσωση των εισοδημάτων τους με τους πεδινούς παραγωγούς που έχουν πιο γόνιμα εδάφη. Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι μόνιμοι κάτοικοι ορεινών ή ημιορεινών περιοχών που δεν ξεπερνούν το 65ο έτος της ηλικίας του ,έχοντας στην κατοχή τους το λιγότερο 20 στρέμματα σε ορεινή ή ημιορεινή περιοχή. Η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την αίτηση για επιδότηση.

Επίσης το ΚΕΑ Αλμωπίας πρσφέρει την υπηρεσία ΄΄ ενημέρωσης και απογραφής μηρώου αιγοπροβάτων’’ καθόλη τη διάρκεια του έτους.

 
Υπεύθυνη απογράφης μητρώου κ. Μπερμπέρη Χρυσάνθη.

Υπεύθυνοι του τμήματος ΚΕΑ: κ. Παρασκευάς Ανδρέας, κ. Νεοκοσμίδου Σμαρώ. Τηλ. Επικοιν.: 23840.21380 εσωτ.2 Email: keaalmopias@gmail.com

 
3. Λογιστήριο

4. Λογιστήριο Δασικών Συνεταιρισμών
Τμήμα Δασικών Συνεταιρισμών

Λειτουργία τμήματος που υποστηρίζει την λογιστική εξυπηρέτηση των Δασικών Συνεταιρισμών. Στη δύναμη του τμήματος σήμερα υπάγονται 30 δασικοί συνεταιρισμοί όπου παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες: υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, έκδοση τιμολογίων για την πώληση δασικών προϊόντων, τήρηση βιβλίων πρακτικών Δ/Σ και Γ/Σ, υποβολή αιτήσεων για εργασία προς το Δασαρχείο Αριδαίας καθως και άλλες υπηρεσιες.

Υπεύθυνος τμήματος κ. Παρασκευάς Νικόλαος.

Τηλ. Επικοιν.: 23840.21380 εσωτ. 4. 5. ΟΠΕΓΑ 6. Αγροεφόδια (Φάρμακα -Λιπάσματα), Εδαφοδογικό εργαστήριο.

 
Τμήμα: Αγροεφόδια

Λειτουργία τμήματος αγροεφοδίων όπου οι αγρότες τροφοδοτούνται από μία πλήρη γκάμα προιόντων φυτοπροστασίας (φυτοφάρμακα)-θρέψης(λιπάσματα)καθώς και οποιαδήποτε ανάγκη για πολλαπλασιαστικό υλικό (σπόροι). Το κατάστημα μπορεί να τροφοδοτήσει τις ανάγκες για κατοικίδια ,τις ανάγκες της μελισσοκομίας, τις ανάγκες σε είδη οινοποίησης και, τέλος μία πλήρη γκάμα σε ρούχα εργασίας.

 
Εδαφολογικό εργαστήριο:

Λειτουργία εδαφολογικού εργαστηρίου για τις ανάγκες των καλλιεργειών όπου ελέγχονται φυσικό-χημικές ιδιότητες του εδάφους και η περιεκτικότητα σε αφομοιώσιμες μορφές θρεπτικών στοιχείων καθώς και δυνατότητα φυλλοδιαγνωστικής ανάλυσης.

 
Υπεύθυνοι του τμήματος: Γιουρούκη Ελένη και Τζάτσης Διονύσιος.

Τηλ. Επικοιν.: 23840.21380 εσωτερικό 6/ 23840.21358 email: fytofarmakio.as.almopias@gmail.com

 
Το εργατικό δυναμικό του, τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται λόγω του εποχικού προσωπικού.