Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ο νέος καταρράκτης των Λουτρών: ΔΕΙΤΕ τις εντυπωσιακές εικόνες

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑ ΟΧΘΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ

Στην κατασκευή δεύτερου εξωτερικού καταρράκτη στην παραποτάμια όχθη προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών. Ένα έργο που δίνει νέες δυνατότητες στους επισκέπτες της περιοχής μας και παράλληλα αυξάνει τα έσοδα.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που στοχεύει στην αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων χώρων που συνδυάζουν την επαφή του ιαματικού τουρισμού με την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Για την κατασκευή του παραπάνω έργου χρησιμοποιήθηκε τοπική πέτρα και βότσαλα για το δάπεδο, ώστε να υπάρξει εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον της Λουτρόπολης. Παράλληλα, το νερό διοχετεύεται μέσα από έναν μεγάλο κορμό που τοποθετήθηκε και δημιουργεί έναν εντυπωσιακό καταρράκτη ταυτόχρονα με το ιαματικό νερό που αναβλύζει μέσα από τις πηγές που υπάρχουν στην πισίνα.

Ήδη, ο συγκεκριμένος χώρος λούσης και αναψυχής έχει τεθεί σε λειτουργία με 2 ευρώ κατά άτομο και από τις πρώτες κιόλας μέρες έχει γίνει πόλος έλξης για τους λουόμενους, οι οποίοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τη νέα εικόνα που ολοκλήρωσε την γενικότερη ανάπλαση της συγκεκριμένης τοποθεσίας.

Τέλος, τοποθετήθηκαν αποδυτήρια και τουαλέτες, ενώ το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν χώροι φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των λουομένων καθώς επίσης και οικίσκος για την κοπή εισιτηρίων.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 3.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Συνεχίζουμε να δημιουργούμε καθημερινά νέες προοπτικές για τον τόπο μας. Με αυτές τις παρεμβάσεις στοχεύουμε στην ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής μας, ενώ παράλληλα δίνουμε νέες δυνατότητες στους επισκέπτες μας. Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς τα σχόλια που ακούμε από τους λουόμενους είναι πολύ θετικά. Είναι πλέον ορατή η διαφορά στην εικόνα της Λουτρόπολης. Σε αυτή την τοποθεσία υπήρχαν μέχρι πριν ένα χρόνο λασπόνερα και επικρατούσε η άναρχη στάθμευση οχημάτων. Σήμερα, όλα είναι διαφορετικά. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την δροσιά των δέντρων στα νέα τραπεζοκαθίσματα που τοποθετήσαμε και στη συνέχεια να βουτήξει στα ιαματικά νερά μας. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου».





















24 σχόλια:

  1. Τραγικό!!!
    Έχετε δίκιο, εντυπωσιακές εικόνες σ' ένα χώρο απειρου φυσικού κάλους που σιγά σιγά με τους ερασιτεχνισμούς μιας άσχετης μικρής "ομαδούλας" καταφέρνουν να τον κάνουν τσιμεντούπολη!
    Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον, κανένας.....
    έλεος επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνεχιζεις...εισαι μονος, βγαζεις ζηλια, για πρωτη φορα μετα χρονια γινετε σοβαρο εργο, μπραβο στον Δημο, επιτελους κατι κινητε.

      Διαγραφή
    2. ΠΕΣΤΑ 9.01 ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΌΝΟΣ ΣΟΥ..ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΌ

      Διαγραφή
    3. οχι ρε 1.01 δεν ειναι μονος, εχει και τη δικια σου μαζι του μαλακα

      Διαγραφή
    4. 9:01 τοσα χρονια εκεινο το σημειο ηταν μια αηδια... σπασμενα τσιμεντα... επιτελους σημαζευτηκε εκεινο το χαλι.. ευγε

      Διαγραφή
  2. Παρα πολυ καλη δουλεια.Συνεχιστε ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ, ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ρίξετε και άσφαλτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ βλέπω πως το τζάμπα πέθανε στα λουτρά (2 ευρόπουλα το κεφάλι)πρώτον, δεύτερων ''σοβαρό έργο΄΄ ΄΄ασχολείται κάποιος σοβαρά΄΄ αναφωνούμε για τα αυτονόητα, έργα που έπρεπε να γίνουν εδώ και πολυυυυυυυυυυυυυυυυ καιρό.τώρα θα μου πείς θέλεις και έργα θέλεις και τζάμπα να βουτάς ...... ε ναι έτσι θέλω ζητάω πολλά ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι λουτρακιοτες πληρωνουν οταν κανοπυν μπανιο?????η ειναι δημοτες αλλη κατηγοριας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε δικά μας είναι!!51% έχουμε πρόβατο

      Διαγραφή
    2. Οι λουτρακιωτες δεν πληρωνουν ειναι οι εξυπνοι! Ενω οι υπόλοιποι αλμωπια πληρωνει.. Ασε μας π ειναι δικα σας. Και μην πεις σουξου μου ξου δπυλευαν γνωστοι μ πανω στα κλειστα κ πανε κατι πιτσιρικαδες κ λενε εμεις ειμαστε απο δω δεν πληρωνουμε κ μπήκαν ετσι... Ασεεε

      Διαγραφή
    3. Δν πληρωνουμε τι ζορυ τραβας εσυ?μεγαλο φαινετε

      Διαγραφή
    4. Κλαψτε απο την ζηλεια σας το Λουτρακι δεν το φτανεταιιιι !!!

      Διαγραφή
    5. Στο χωριο τους ειναι οτι θελουν κανουν....βρειτε νερα και καντε το..

      Διαγραφή
    6. Τουλάχιστον 100 χρόνια μπροστά είμαστε εεεεεέεεεεεεεεεεε ότι γουσταρουμε θα κάνουμε

      Διαγραφή
  7. Σε πολυ κοσμο δεν αρεσει και εκτος τησ περιοχης. Με ενα τετοιο φυσικο πειβαλλον πρεπει να υπαρχει προσοχη στισ αλλαγες που γινονται.
    Για τα 2ευρα δεν νομιζω οτι ειναι καλη η ιδεα να γεμισει τσιμεντο ο τοπος για να τον εκμεταλεθεται ο οποιοδηποτε δημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σεβαστείτε τη φύση ρεεεεεεε!!
    Πολύ πολύ σωστός ο πρώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΡΓΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρε Μοτοσυγκεντρωση που σας χρειαζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βάλτε φανάρια ή κάτι άλλο στο κέντρο του Λουτρακίου.Το καλοκαίρι γίνεται χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας κλείσουν της τρύπες που έχουν ανοίξει οι ίδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News