Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η Βρετανία επέλεξε Brexit: Ο Κάμερον παραιτείται, αποχωρεί τον Οκτώβριο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ουσιαστικά την παραίτησή του, προσδιορίζοντας την αποχώρησή του τον Οκτώβριο

Το Βrexit είναι γεγονός και ήδη η πρώτη πολιτική συνέπεια ήρθε. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ουσιαστικά την παραίτησή του, προσδιορίζοντας την αποχώρησή του τον Οκτώβριο.

Σε αντίθεση με αυτά που έλεγε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι δηλαδή δεν θα παραιτηθεί σε ενδεχόμενο Brexit, ο Βρετανός πρωθυπουργός, μιάμιση ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος σε διάγγελμά του έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε ουσιαστικά την παραιτήσή του, δίνοντας, μάλιστα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι δεν θα φύγει αμέσως αλλά ότι θα παραμείνει μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να σταθεροποιηθεί το πλοίο», είπε. «Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή, η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία...χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή» και ότι ότι η αρχή θα γίνει με ένα συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.

Παράλληλα είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι αυτός που θα αποφασίσει το πότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Βρετανός Πρωθυπουργός τόνισε ότι το βρετανικό δημοψήφισμα ήταν ίσως η μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση στην ιστορία της χώρας. «Ψηφίσαμε να αποχωρήσουμε από την ΕΕ και αυτή η επιθυμία του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή», σημείωσε.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις αγορές και τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο ότι η οικονομία της Βρετανίας είναι θεμελιωδώς ισχυρή», δήλωσε. Όσον αφορά στο μεταναστευτικό είπε ότι θέλει να διαβεβαιώσει «τους Ευρωπαίους μετανάστες εδώ και τις επιχειρήσεις ότι δεν θα υπάρξει καμία άμεση αλλαγή», ωστόσο σημείωσε ότι πλέον έχουν μπροστά τους μία διαπραγμάτευση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι πάντα πίστευε ότι το μέλλον της Βρετανίας «ήταν πιο ισχυρό, καλό και ασφαλές στην ΕΕ», όπως σχολίασε όμως «ο βρετανικός λαός πήρε ένα διαφορετικό μονοπάτι»..

«Παρόλο που δεν είμαστε τέλειοι, πιστεύω ότι είμαστε μια ποικιλόμορφη, πολυφυλετική δημοκρατία όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει», είπε ο Ντέβιντ Κάμερον τονίζοντας ότι αγαπά αυτή τη χώρα και ότι θα κάνει ότι μπορεί στο μέλλον για να βοηθήσει την χώρα να επιτύχει.

3 σχόλια:

  1. Ενα χαστουκι στα κορακια και τοκογλυφους των Βρυξελων, ενα χαστουκι στην ισλαμολαθρομεστανατευση της Ευρωπης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News