Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Παγκόσμιο ΣΟΚ: Οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit με 51,9%

Οι Βρετανοί ψήφισαν μαζικά στο δημοψήφισμα, με τη συμμετοχή, παρά την κακοκαιρία, να φθάνει στο 72%

Είναι οριστικό. Οι Βρετανοί επέλεξαν το Brexit. Σύμφωνα με το SkyNews, τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής: Το 51,9% των Βρετανών, δηλαδή 17.410.741 ψηφοφόροι, ψήφισε υπέρ του Brexit, ενώ το 48,1%, δηλαδή 16.141.241 Βρετανοί, ψήφισαν υπέρ της παραμονής.

Οι Βρετανοί ψήφισαν μαζικά στο δημοψήφισμα, με τη συμμετοχή, παρά την κακοκαιρία, να φθάνει στο 72%.

Ο ηγέτης του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής της εκστρατείας του Leave, στις 6 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) πανηγύρισε για τη νίκη του Brexit, λέγοντας: «Αυτή την αυγή τολμούμε να ονειρευτούμε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν οι προβλέψεις είναι σωστές, αυτό θα είναι μια νίκη για τους πραγματικούς ανθρώπους, για τους απλούς ανθρώπους, για τους αξιοπρεπείς ανθρώπους. Αγωνιστήκαμε ενάντια στις πολυεθνικές. Παλέψαμε ενάντια στο ψέμα και στην εξαπάτηση».

Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ ψήφισαν Σκωτία και Λονδίνο και υπέρ του Brexit η Ουαλία και η Βόρεια Αγγλία.

Εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις είναι πράγματι δραματικές, αφού το Brexit δεν θα σημάνει απλά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, με τις όποιες οικονομικές συνέπειες, αλλά θα προκαλέσει και ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξων.

Εκτός του ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Τζορτζ Οσμπορν για τους περισσότερους αναλυτές θεωρούνται ήδη παρελθόν, το Brexit ίσως προκαλέσει μια σειρά αποσχιστικών τάσεων, με τη Σκωτία και τη Β. Ιρλανδία, που ψήφισαν υπέρ της παραμονής, να στέλνουν ήδη τα δικά τους μηνύματα ότι οι ίδιοι θεωρούν ότι παραμένουν μέλη της ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση από στιγμή σε στιγμή αναμένεται δήλωση του Ντέιβιντ Κάμερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News