Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά το... Bremain!

Οι κάλπες στη Βρετανία θα κλείσουν στις 22.00 (24.00 ώρα Ελλάδας)


Μπροστά το… Bremain δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις από την Βρετανία που δίνονται στη δημοσιότητα την ώρα που είναι σε εξέλιξη η ψηφοφορία.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard η δημοσκόπηση της Ipros Mori δίνει προβάδισμα τεσσάρων μονάδων στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Συγκεκριμένα σε δείγμα 1.592 ατόμων το 52% τάσσεται με το πλευρό του Bremain και το 48% με το πλευρό του Brexit.


Σύμφωνα με την ίδια έρευνα πάντως, το 12% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή γεγονός που δείχνει, όπως επισημαίνει η εφημερίδα ότι το ιστορικό αυτό δημοψήφισμα έχει διχάσει τη χώρα.


Λίγη ώρα αργότερα διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Populus σε δείγμα 4.700 πολιτών έδινε σαρωτικό προβάδισμα στο Bremain ανακοινώνοντας ότι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ ψηφίζει το 55% έναντι 45% που πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Οι κάλπες στη Βρετανία θα κλείσουν στις 22.00 (24.00 ώρα Ελλάδας), ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.


Δεν θα υπάρξει exit poll, αλλά το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov θα δώσει στη δημοσιότητα μια έρευνα για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος λίγη ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες, το βράδυ της Πέμπτης, με την ελπίδα ότι θα επαναλάβει την επιτυχία που είχε η πρόβλεψή του για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Σκωτίας, το 2014.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News