Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

O Τσίπρας στην άσκηση «Παρμενίων»: Με στρατιωτικό δερμάτινο τζάκετ που έγραφε το όνομά του

Ικανοποίηση για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην Αλεξανδρούπολη και στο πεδίο ασκήσεων της περιοχής όπου διεξάγεται η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων 2015» βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον Νίκο Παππά, παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης, ενώ στο πεδίο των ασκήσεων τον περιήγησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με ένα δερμάτινο τζάκετ το οποίο στα δεξιά του έφερε το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στα αριστερά αναγραφόταν το όνομά του και η ιδιότητά του («πρωθυπουργός»). Αντίστοιχη ήταν και η ενδυματολογική επιλογή του Πάνου Καμμένου, ο οποίος φορούσε ένα μπουφάν παραλλαγής.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας επιβιβάστηκε σε ένα C130 και κάθισε στη θέση του συγκυβερνήτη. Φορώντας τα απαραίτητα ακουστικά, ο πρωθυπουργός έλαβε σχετική ενημέρωση πιθανότατα για τον τρόπο λειτουργίας του πολεμικού αεροσκάφους, ενώ ο ίδιος στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ικανοποίηση για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Την ικανοποίηση του για την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε από την Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την παρακολούθηση της άσκησης "Παρμενίων 2015". Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον όγκο και την ακρίβεια των πυρών, τόνισε ότι "γίνεται εξαιρετική δουλειά και συνεχάρη όσους ενεπλάκησαν στην άσκηση".

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό. «Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο, τα σύνορα είναι ασφαλή το εγγυάστε εσείς. Η πατρίδα μας όμως βρίσκεται στο μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης, Ουκρανία, Λιβύη, Συρία. Η κατάσταση σε αυτό το τρίγωνο είναι κατάσταση έντασης. Οι εντάσεις αυτές διευρύνουν τον κύκλο και την υφή σύγχρονων προκλήσεων. Όμως βρισκόμαστε και εν μέσω μίας άλλης κρίσης της προσφυγικής, που είναι πρόκληση για την Ευρώπη. Η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότερα. Εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει τα καταλαβαίνουμε, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε και από τους γείτονες μας να πράξουντο ίδιο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκει και στα θέματα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης: «Τα εξοπλιστικά αποτέλεσαν στο παρελθόν εκτροφείο σκανδάλων και κατασπατάλησης πόρων, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες για την ανάπτυξη μίας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά αποτελούν παρελθόν. Προχωρούμε με γοργά βήματα στον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό όλου πλέγματος της Εθνικής Άμυνας. Από τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, όπως το μισθολογικό, μέχρι την διαφάνεια και την αμυντική βιομηχανία. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Γι αυτό μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν η χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου και προχωρούμε άμεσα στο επίδομα παραμεθωρίου». Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι υπάρχουν οι δεσμευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της δύσκολη συγκυρίας η κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατό.










5 σχόλια:

  1. ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΛΕΞΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε τι αλλο θα ελεγεσ 9 43 ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα αυτά που θα εφαρμόσει σε λίγο με το δεξί χέρι του Αλέξη είναι γραμμένα. Φυσικά εσύ 12.04 είσαι ζεις ακόμα μέσα στο συριζαίικο παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά ρε Alex .... σου πάει η παραλλαγή!
    Πότε δεν είναι αργά!
    Αντε και η επόμενη φωτογραφία να είναι με την Ιερα Σύνοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι τουλαχιστον υποκριτικο ατομα που δεν εχουν ουτε 1 δευτερολεπτο σκοπια να κανουν επιθεωρηση στον ενδοξο Ε.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News