Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η άλλη πλευρά του νομίσματος!

Θα πρέπει να αναφερθούμε και στα θετικά βήματα που έχουν γίνει στη λειτουργία των δομών

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες όσον αφορά στο θέμα της μετεγκατάστασης της έδρας κάποιων δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία, καλό θα είναι να αναφερθούμε σε ολόκληρη την πραγματικότητα.

Η σημερινή Διοίκηση κατάφερε να ξεπεράσει σημαντικές παθογένειες που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τους εργαζόμενους του προγράμματος.

Οι απόψεις σχετικά με αυτή την απόφαση διίστανται και είναι όλες απολύτως σεβαστές καθώς τεκμηριώνονται με συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Ωστόσο, θα πρέπει να αναφερθούμε και στα θετικά βήματα που έχουν γίνει στη λειτουργία των δομών:

-ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ τις εποχές του Απρίλη 2013 όπου οι εργαζόμενοι είχαν να πληρωθούν 9 και 11 μήνες και παρακαλούσαν να τους δοθεί τουλάχιστον ένας μισθός για να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα, χωρίς να ανταποκρίνεται στο αίτημά τους η τότε Δημοτική Αρχή;

-ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ τις δηλώσεις των εκπροσώπων του «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίες ανέφεραν ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους ούτε τα είδη πρώτης ανάγκης όπως γάζες και πως αναγκάζονται ακόμα και να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους;

-ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ τις καταγγελίες των ίδιων των υπαλλήλων οι οποίες ανέφεραν ότι δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε πετρέλαιο για τα οχήματά τους, καθώς υπάρχει μεγάλο χρέος στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Καλή η αντιπολίτευση και η δημιουργία ίντριγκας, όμως θα πρέπει να βλέπουμε όλες τις όψεις του νομίσματος.

Άλλωστε, η προσφορά των εργαζόμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι τόσο μεγάλη, που είμαι βέβαιος ότι η ίδια η κοινωνία θα αγκαλιάσει αυτούς τους ανθρώπους σε περίπτωση που γίνει πράγματι μια αδικία εις βάρος τους.

Προς το παρόν, το μόνο που υπάρχει είναι μία απόφαση την οποία δεν μπορούμε να κρίνουμε αντικειμενικά αν δεν τη δούμε πρώτα να εφαρμόζεται στην πράξη.

Ελπίζω ότι η Δημοτική Αρχή θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις κοινωνικές δομές και θα καταρρίψει όλες τις εις βάρος της κατηγορίες με πράξεις και όχι με λόγια.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

6 σχόλια:

  1. Ασχετε ενεργε πολίτη οι χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων παλιά ήταν μέσο Ευρωπαϊκής Ένωσης και καθυστερουσαν πολύ, .Τώρα όμως είναι από εθνικούς πόρους με αποτέλεσμα να υπάρχει ομαλή χρηματοδότηση. ....Η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε μεγάλες προσπάθειες για να καταβάλουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές....επειδή μιλάς για δύο όψεις. ..Ότι και να λες υπάρχει απαξίωση και υποβάθμιση και τον υπηρεσιών αλλά και τις Ανατολικής Αλμωπίας Ο Καλλικράτης απετυχε βάλτο καλλα μες το μυαλό σου.......Και εσύ και οί βασιλείς Πού κάνουν τώρα κουμάντο φυλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα φιλακια μ αρεσαν περισσότερο απ.ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτος με το τεραστιο σχολιο φαινεται οτι ειναι του Πασοη κι απλα δε μπορεσε να φαει τιποτα επι θητειας του γιατι οτι ελεγε ηταν τριχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπάρχουν όρια στις κοινωνικές υποδομές? υπάρχει όριο στην προσπάθεια για προσοφορά στις οικογένειες? θα σταματήσει ποτέ η προσπάθεια των ανθρώπων να βελτιώσουν τις κοινωνικές υποδομές? ΌΧΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υποκρισία μεγάλη αδέρφια.Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News