Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σταύρος Κοφτερός: Όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, κάποιοι εξακολουθούν να κοιτάζουν το δάχτυλο!

Γράφει ο Σταύρος Κοφτερός

Με αφορμή την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για μετεγκατάσταση της έδρας του «Βοήθεια στο σπίτι» από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία, παρατηρώ ότι στο βωμό της αντιπολίτευσης χάνεται πάλι το δάσος προς όφελος του δέντρου.

Οι διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν από παράγοντες της Δ.Ε. Εξαπλατάνου, την αντιπολίτευση και από τον πρώην Δήμαρχο περιέχουν απλώς αντίθεση και άρνηση με παντελή απουσία επιχειρηματολογίας. Εκφράσεις όπως ¨εκμηδενίζει¨, ¨απαξιώνει¨, χρησιμοποιούνται χωρίς τεκμηρίωση. Στην ανακοίνωση επίσης του πρώην δημάρχου προστέθηκε και η φράση ¨χειραγώγηση¨. Περισσότερο θυμίζουν προσπάθεια αναπλήρωσης προσωπικών ευθυνών παλαιότερης αδράνειας και ολιγωρίας σε αντίστοιχα και σοβαρότερα ζητήματα και εξηγώ:

Το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που σχετίζεται με την διοίκηση και απασχολεί τους Αλμωπιείς και το βιώνουμε όλοι καθημερινά είναι η κατάργηση βασικών υπηρεσιών και δομών από το Δήμο και η μεταφορά τους στην Έδεσσα και αλλού. Είναι πλέον αποδεδειγμένη η ταλαιπωρία που προκαλεί στους κατοίκους της Αλμωπίας η ανάγκη μετακίνησης στην Έδεσσα για συναλλαγές με Δ.Ο.Υ. και Δ.Ε.Η. Κατά σατανική σύμπτωση οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αλμωπίας που διαμαρτύρονται και σκίζουν τα ιμάτια τους για την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής αρχής κατείχαν και κατέχουν διευθυντικές θέσεις ο ένας στην Δ.Ο.Υ. και ο άλλος στη Δ.Ε.Η. Ούτε φυσικά η Δημοτική αρχή είναι άμοιρη των ευθυνών της. Ούτε και ο τοπικός βουλευτής δείχνει να ευαισθητοποιείται από την καθημερινή ταλαιπωρία των δημοτών που μετακινούνται στην Έδεσσα για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις που παλαιότερα τελείωναν στην Αριδαία.

Δεν έχει σημασία πότε και από ποιους πάρθηκε μία απόφαση. Όταν έχεις τη δυνατότητα να την αλλάξεις και δεν το κάνεις, όταν μπορείς να την πολεμήσεις και αδρανείς, τότε απλώς την αποδέχεσαι αλλά συμφωνείς και ¨ποιείς την νήσσαν¨.

Όσον αφορά τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας και το ζήτημα της χωροταξικής κατανομής τους στα διοικητικά όρια του Δήμου Αλμωπίας, προϋποθέτει σοβαρή και ειλικρινή διαβούλευση με τοπικούς φορείς και δημότες αφού προηγηθεί από πλευράς Δημοτικής αρχής αντίστοιχη μελέτη σκοπιμότητας. Ο στόχος πάντα είναι η λειτουργικότερη και η χωρίς προβλήματα διοικητική και οικονομική οργάνωση του Δήμου. Η πιλοτική εγκατάσταση κάποιων υπηρεσιών σε Τοπικές Κοινότητες θα οδηγούσε σε χρήσιμα συμπεράσματα. Τουλάχιστον σε επίπεδο συλλογής αιτήσεων χορήγησης πιστοποιητικών, χορήγησης πρωτοκόλλου κλπ θα ήταν δυνατή η εξυπηρέτηση των δημοτών των Τ.Κ. που απέχουν από την Αριδαία, σε δύο τρία κοινοτικά καταστήματα ώστε να αποφευχθεί άσκοπη μετακίνηση και χαμένος χρόνος. Η μετακίνηση ενός υπαλλήλου σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων και για χρόνο μερικών λεπτών στα πλαίσια της εργασίας του αντί της μετακίνησης εκατοντάδων πολιτών στα πλαίσια της ταλαιπωρίας τους.

Σταύρος Κοφτερός

16 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΟΦΤΕΡΕ, ΠΑΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ "ΣΥΝΤΡΟΦΟ", ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ?
    ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...
    Υ.Γ. ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...νατος ο τιτλος του αρθου, ζησε στο μαντρι σου γιδι.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ φιλε Σταύρο, αγαπητοί συντοπίτες
    Το θέμα της απομάκρυνσης της ΔΟΥ απο την Αριδαια και μεταφοράς της στην Εδεσσα ήταν απο τα πρώτα ζητήματα με τα οποια ασχολήθηκα μετα την εκλογη μου του Ιανουαρίου. Επισκέφτηκα για το θέμα αυτο την Γενικη Γραμματέα Δημοσιων Εσοδων Κα Σαββαιδου. Στην συζήτηση παρευρέθη και ο Διευθυντης της Γενικης Γραμματεως. Μετα την ανάλυση απο μεριάς μου του θέματος η απάντηση ήταν ότι γίνεται προσπάθεια ( όπως ήδη συμβαίνει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες) να σταματήσει πλέον ο πολιτης να επισκέπτεται τις ΔΟΥ για τον οποιονδήποτε λόγο, ο πολιτης θα εξυπηρετεί ται μηχανογραφικά και απο τους λογιστές. Μου απέκλεισαν οποιαδήποτε επανίδρυση ΔΟΥ, ακομη και στην Εδεσσα σύντομα τα οποια ραντεβου ( για τις λίγες περιπτώσεις που θα χρειαστει ) θα γίνονται με προσυνεννοηση. Ετέθη το ζήτημα της αναβάθμισης του γραφείου ΔΟΥ που έχει μείνει στην Αριδαια για να μειωθούν στο ενδιάμεσο οι μετακινήσεις των πολιτών. Εξετάζεται η επιπλέον στελέχωση του γραφείου. Το παρακολουθω το θέμα. Καταφέραμε ακομη την διατήρηση του ΙΚΑ στην Αριδαια όταν υποκαταστήματα που ήταν σε αντίστοιχη μοίρα ( Αξιουπολη κλπ) έκλεισαν. Το ζήτημα αυτο( της συνέχισης λειτουργίας υπηρεσιών στις επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο στις πρωτεύουσες ) το αντιμετωπίζουμε ως σοβαρο ζήτημα δημοκρατίας και ισοπολιτειας. Ακομη στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών θα επιδιώξουμε μεταφορά Νομαρχιακών Υπηρεσιών ( πχ Διευθυνση Δασων) στην Αριδαια. Θεωρω απαραίτητο η περιοχη ( μετα απο διαβούλευση όλων των παραγόντων και φορέων) να αποκτήσει σαφείς στόχους διεκδίκησης. Για παράδειγμα ίσως πρέπει να διεκδικήσουμε κάποια σχολη Δασοπονίας η Τουριστικων Επαγγελμάτων και σχολές μαθητειας του ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ταμπακιερα (ΔΕΗ) ουτε λογος, εκει ειναι ο αρχοντας Ασβεστοπουλος δε κανει να τον θιξουμε..Αφου το γραφειο στην Αριδαια δεν εξυπηρετει κανεναν γιατι πληρωνουμε τους υπαλληλους? Για να καθονται? Για ακομη μια φορα εκτεθηκες φιλε Γιαννη με την τοποθετηση σου..

      Διαγραφή
    2. α γεια σου! οι λογαριασμοι μπορουν να πληρωθουν σε πολλα σημεια, ας μεινουν καποιοι τεχνικοι για τις επειγουσες βλαβες και οι υπολοιποι καπου που να ειναι χρησιμοι

      Διαγραφή
    3. Πράγματι, συγγνώμη για την παράλειψη.Γίνεται σοβαρή προσπάθεια να υπάρξει παράρτημα του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ στην Αριδαία. Ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος έχει εισηγηθεί θετικά.Ίσως σύντομα να έχουμε αποτελέσματα

      Διαγραφή
    4. ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΜΑΣ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ. ΒΟΛΕΥΤΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟΣΟΥ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΙ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΗΣ ΜΕΤΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟ.

      Διαγραφή
  3. πανε η εποχες της παχιας αγελαδας
    ησουν πολυ αλαζονας τοτε τωρα τι??
    σσσσσσσσ σιωπη το καλυτερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι μετά τον Σηφάκη να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι πολιτικοί παράγοντες. Ο Κοφτερός επιμένει πολύ καιρό στο θέμα της εφορίας αλλά είναι μόνος του. Εγώ πήγα τρεις φορές για μια μεταβίβαση στην Έδεσσα. Δεν ξέρω για δεη αλλα βλέπω ότι οι αρδεώτες δεν μετράνε καθόλου στο νομό. Ο δήμαρχος μόνο φωτογραφίες βγαίνει,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωριμη απάντηση Σηφακη.Γυριστε σελίδα και διεκδικήστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο κοφτερός ζεί στο 1900. Ποιά ΔΟΥ και κουραφέξαλα ρε παιδιά? Τώρα όλα θα γίνονται μέσω ιντερνετ. Και ναι ρε να κλείσουν όλες αυτές (και της Έδεσσας) οι ¨αμαρτωλές¨ υπηρεσίες που κάλυπταν τους πονηρούς που με μίζες πλήρωναν ελάχιστα και όχι όσα έπρεπε. Επιτέλους μέσω της τεχνολογίας μπαίνει τάξη στο αμαρτωλό δημόσιο και όχι μόνο. Πολύ σωστά του τα είπαν του βουλευτή στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News