Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με τη Λαικη Ενότητα»

Την σύμπλευσή της με την Λαϊκή Ενότητα ανακοινώνει στις 16:00 η Ζ. Κωνσταντοπούλου. Δεν συγκροτεί νέο κόμμα, λένε συνεργάτες της. Και ο Γλέζος κοντά σε Λαφαζάνη.

Με μία συνέντευξη τύπου η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποιεί τα επόμενα βήματά της στον πολιτικό στίβο.

Τα κύρια σημεία

-Η χώρα οδηγείται σε εκλογές για να μπορέσει η κυβέρνηση να απαλλαγεί από βαρίδια και κατάλοιπα.

-Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός και το επιτελείο του ανέλαβε να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το μοναδικό ανάχωμα στο σχέδιο υποδουλωσης της χώρας.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ποδοπατήθηκε όπως η Δημοκρατία. Κάποιοι αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρις την κοινωνία, συμμαχώντας με αντιδραστικές δυνάμεις.

- Αποθέωση ενός κόμματος των μηχανισμών. Προσωπικά κατέβαλα προσπαθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του.

- Η παρουσία μου στην προεδρία της Βουλής υπονομεύθηκε εξ αρχής, με ευθείες απειλές από τον Νικο Φίλη «θα σε τελειώσουμε». Λυπαμαι για την απραξία του γραμματέα της ΚΟ, κ. Μαντά.

- Ο Πανούσης διατύπωνε ακόμη και υπονοούμενα ότι οι θέσεις μου παράγουν βία χωρις να ανακληθει στην τάξη από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό. Και ο Μάρδας ανέλαβε να μου επιτίθεται για να παραχωρήσει η βουλή το σύνολο των αποθεματικών της, διοχετεύοντας ότι θα έφταιγε η Βουλή αν δεν πληρώνονταν οι συντάξεις.

- Δεν είναι αλήθεια ότι δεν κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις. Από τις 20 Φεβρουαρίου με σαφή τρόπο και σε κατ ιδία συναντήσεις αλλά και στην ΚΟ δηλωσα τη διαφωνία μου με το περιεχόμενο της συμφωνίας και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις.

- Γιατι η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε πόρισμα για το Χρέος; Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει ο Τσίπρας, που πατά το κουμπι και απαγγέλλει για το Μνημόνιο ότι εκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Δεν το έκανε.

- Γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε προμετωπίδα τη διαφάνεια μπλόκαρε ακόμη και την εξέταση του κ. Στουρνάρα. Να απαντησει ο Φλαμπουράρης γιατι μου ζήτησε να μην ζορίζω τον Στουρνάρα.

- Ενεργοποιούνταν μηχανισμοι εναντίον μου όταν έθετα θέμα λογοδοσίας του Δραγασάκη.

-Αποτελει σκοτεινη περίοδο. Προσωπικά βίωσα εντεταλμένες επιθέσεις και απόπειρα κάμψης μου. Ο ρόλος που διαδραμάτισαν πρόσωπα οπως ο Βούτσης και ο Μαντάς, πρέπει να φωτιστεί πλήρως. Ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Παυλόπουλος- προσχώρησε ανευ όρων στον εκβιασμό των πολιτών- πρέπε να διαλευκανθεί. Πολύ μελανό σημείο αποτελεί η εμπλοκή του καθώς κυβερνητικων προσωπων σε μια νέα απόπειρα καταδοτισμού.

- Επιχειρείται με τις εκλογές να εκκαθαριστεί το πολιτικό τόπου απ όσους ανιστέκονται.

- Ο Τσίπρας με αυταρέσκεια είπε ποιους θα βάλει στα ψηφοδέλτια, ξεχνώντας ότι ο λαός εξέληξε με το σταυρο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

- Προφανές όσο ποτέ η ανάγκη δημοκρατικης αντίστασης. εγρήγορσης και εκπροσώπησης του λαού που απέδειξε ότι δεν φοβάται και είπε ένα ιστορικό Οχι.

- Ο Τσίπρας να έχει μεγαλύτερη συστολή. Το Οχι είναι του λαού , όχι δικό του.

- Συνειδητή απόφασή μου, σε αυτές τις εκλογές θα είμαι παρούσα, ενεργή, στο πλάι εκείνων που αναλαμβάνουν την ευθυνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με τη Λαικη Ενότητα. Κομβικής σημασίας να συμπράξει στο εγχείρημα ο Μανώλης Γλέζος, η Σοφία Σακοράφα που καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News