Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΔΕΙΤΕ το πρωτοφανές επεισόδιο Μπίνου-Χουρσόγλου που οδήγησε στην διαγραφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήμαρχος: «Η μόνη του επιστροφή στην ομάδα τη σύσσωμη πλέον, είναι η δημόσια μετάνοια»

Δεν έχουν προηγούμενο όσα διαδραματίστηκαν κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015, το οποίο θα κάνουν πολύ καιρό να ξεχάσουν οι παριστάμενοι…

Ενώ εξελισσόταν η συζήτηση για έκτακτα θέματα, ο Χρήστος Χουρσόγλου ζήτησε τον λόγο για να θέσει κάποια προ ημερησίας διάταξης θέματα. Και έτσι έγινε… Παίρνοντας τον λόγο, ζήτησε σε έντονο ύφος να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους γιατί δεν λειτουργούν τα σιντριβάνια ενώ διανύουμε τους θερινούς μήνες, γιατί είναι σκοτεινές κάποιες περιοχές του Δήμου, ενώ χαρακτήρισε αποκαρδιωτική την κατάσταση στο αγρόκτημα και αναφέρθηκε σε μια σειρά θέματα που αφορούν κυρίως στην καθημερινότητα.



Αμέσως μετά τις απαντήσεις που έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι επί των θεμάτων, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του, τους στηρίζει και όποιος διαφωνεί με αυτό μπορεί να πάει απέναντι. «Οι συνεργάτες μου είναι αξιόλογοι, από το πρωί ως το βράδυ είμαι μαζί τους και βλέπω πως δουλεύουν, όποιος νομίζει το αντίθετο να πάει απέναντι, δεν συμφωνώ εγώ με αυτά που λένε κάποιοι», δήλωσε ο κ. Μπίνος ανεβάζοντας τους τόνους και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να προσβάλλονται άνθρωποι που από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλεύουν, έχουμε ρίξει ιδρώτα, λύνουμε προβλήματα δύο ετών». Επίσης ο Δήμαρχος σημείωσε τα εξής: «Δεν δέχομαι υψηλή κριτική, όποιος διαφωνεί να πάει απέναντι για να δεχτεί και την κριτική του, όποιος δεν συμφωνεί να απομακρυνθεί, να έχει την τόλμη να φύγει. Να πάτε απέναντι για να ακούσετε την κριτική των χρόνων που διοικήσατε, έχετε ευθύνες».



Στη συνέχεια πήρε ξανά το λόγο ο κ. Χουρσόγλου και ανέφερε πως σχετικά με τα προβλήματα που έθεσε άκουσε μόνο διαπιστώσεις. Όσον αφορά στην απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος ανέφερε τα εξής: «Η νευρικότητα που είχε το διάστημα που απαντούσε ο Δήμαρχος, ισχυροποίησε το δίκαιο των επιχειρημάτων μου».

Φανερά εκνευρισμένος ο Δήμαρχος του απάντησε πως «κωλοτούμπες εγώ δεν έκανα ποτέ, εσείς κάνατε. Δεν μπορείτε να μας παρουσιάζεστε με δύο πρόσωπα. Να πάτε απέναντι. Νομίζετε πως προήλθατε από παρθενογένεση. Ξέρετε τι ευθύνες έχετε; Θέλετε να στις απαριθμήσουμε; Υψηλή πολιτική χορτάσαμε», για να του απαντήσει ο κ. Χουρσόγλου ότι «έχω εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος πέντε φορές, εσείς δεν έχετε εκλεγεί ούτε μία».



Η απάντηση του Χρήστου Χουρσόγλου

«Αποτελεί τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που δείχνουν από το 1998 ως σήμερα οι πολίτες της Αλμωπίας στο πρόσωπό μου. Θεωρώ πως αυτό κάτι σημαίνει.

Όσον αφορά στην απρεπή έκρηξη του κ. Δημάρχου, έχω συνηθίσει σε ισχυρές πολιτικές αντιπαραθέσεις, τόσο όταν ήμουν διοίκηση όσο και αντιπολίτευση. Όμως μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει το πρωτοφανές πολιτικής απρέπειας, το κούνημα του δαχτύλου, το χτύπημα στα έδρανα, αυτές οι συμπεριφορές για μένα είναι ξένες.

Κακώς εκνευρίζεται ο κ. Δήμαρχος. Τα αιτήματα που παραθέτω, δεν τα εφευρίσκω εγώ, μου τα μεταφέρουν και τα βλέπω στην πράξη ότι υπάρχουν. Εάν λοιπόν στα προβλήματα ο κ. Δήμαρχος έχει αδυναμία να τα υιοθετήσει και πολύ περισσότερο να τα επιλύσει, δεν φταίω εγώ.

Ας προβληματιστεί και για την συμπεριφορά του απέναντι σε Δημοτικό του Σύμβουλο, αλλά απέναντι και σε άλλους συναδέλφους. Εδώ μέσα, ισχυρή είναι η άποψη της φωνής, τα ισχυρά επιχειρήματα, δεν είναι ούτε ο τσαμπουκάς, ούτε η μαγκιά, ούτε η κακή χρήση της εξουσίας.

Θεωρώ ότι πρέπει να επανέλθει στην τάξη και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα καθήκοντά του, αυτά που τον έταξε ο λαός της Αλμωπίας στις 25 Μαΐου 2014, με τη συμβολή 161 συναδέλφων σε τοπικά διαμερίσματα και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι συνέβαλαν στο να είναι σήμερα ο πρώτος πολίτης του τόπου. Αυτό θα πρέπει να το σεβαστεί.

Δεν θέλω να υπεισέρθω στους χαρακτηρισμούς που ξεστόμισε εναντίον μου, το θεωρώ ένα λυπηρό γεγονός και οφείλει να ζητήσει συγνώμη».



Δήμαρχος: «Η μόνη του επιστροφή στην ομάδα τη σύσσωμη πλέον, είναι η δημόσια μετάνοια»

Αμέσως μετά το τέλος της Συνεδρίασης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κάλεσε τον Τύπο και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Με τη σημερινή του συμπεριφορά ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου έθεσε πλέον σε αμφισβήτηση την παρουσία του στην ενωμένη Δημοτική Αρχή που εκπροσωπώ. Η σημερινή του συμπεριφορά οδήγησε στο να απεμπολήσει το δικαίωμα που θα του έδινε ο Δήμαρχος με τον οποίο εξελέγη, να ασκήσει και αυτός από θέση ευθύνης και να εφαρμόσει το πρόγραμμα με το οποίο εκλεχτήκαμε. Η μόνη του επιστροφή στην ομάδα τη σύσσωμη πλέον, είναι η δημόσια μετάνοια».



Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει σαφές αν ο κ. Μπίνος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και στο τυπικό κομμάτι της διαγραφής, το οποίο απαιτεί τη συναίνεση των 2/3 της παράταξης, ωστόσο το ουσιαστικό είναι πως η παράταξή του μετρά πλέον έναν Δημοτικό Σύμβουλο λιγότερο.

Παρότι το τελευταίο διάστημα είχε δοθεί η εντύπωση πως οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν ομαλοποιηθεί, απ’ ότι φαίνεται η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και μάλλον δεν υπάρχει γυρισμός.

11 σχόλια:

  1. Την αλήθεια του είπε ο άνθρωπος ούτε λάμπες στους δρόμους, ούτε στα χωράφια μπορούμε να ποτισουμε αυλάκια δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!!! ΜΠΙΝΟ Μ ΑΡΕΣΕΙΣ: ΜΕΤΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΙΜΑΤΩΝ!! ΑΛΛΙΩΣ.... ΓΥΑΡΟ. ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ... ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΕΤΣΙ ΜΠΙΝΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΧΟΥΡΣΟΛΟΥ!!ΠΕΣ' ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε Μπινο στειλτο το παιδακι, μας ζαλισε τα α....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Χρήστο. Σε καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά και ξέρω ότι έχεις όλα τα δίκια σου. Πρέπει όμως να σκεφτείτε και οι δυο ώριμα και να καταλάβετε ότι αν συνεργαστείτε μπορείτε να πετύχετε μαζί πολλά. Σκέψου το ή μάλλον σκεφτείτε το, αφήστε τους εγωισμούς. Είστε δύο αξιόλογοι άνθρωποι. Μην φέρνετε σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους που σας στήριξαν. Όσα γράφω, τα γράφω με πολύ αγάπη. Εύχομαι να τα βρείτε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε στα προξενιά τόσο παρακαλετό πια... χαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  6. Ολοι σας ασχολειστε μονο με την προβολη του εαυτου σας.Ο κοσμος σας εξελεξε γιατι πιστεψε οτι θα τον υπηρετησετε.Ευθυνη εχεις εσυ Δημαρχε βαλε τα πραγματα στη σειρα βγες εξω στον κοσμο δες τι θελει αφουκρασου τα προβληματα του και κανε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο μονος που μπορει να σε συμβουλεψει στο δρομο σου ειναι ο ΘΕΟΣ και ο απλος πολιτης οχι κατ αναγκη ψηφοφορος σου Αν θελεις ζητησε με και θαρθω στο γραφειο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δε καταλαβα που ειναι το κακο ,στο οτι εξαφρασε προβληματα δημοτων?γιατι ο εκνευρισμος?υπαρχει καποιο προηγουμενο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας βρέθηκε να κριτικάρει τον Δήμαρχο και δεν άντεξε να τον ακούσει για πάνω από δύο λεπτά...με την απλή μέθοδο των τριών μαντέψτε τι κάνουν όσοι είναι δίπλα του και συνεχίζουν να είναι δίπλα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News