Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΟΑΕΔ: 23.000 δικαιούχοι για 2 νέα προγράμματα

Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα στον Μάϊο

Μέσα στον Μάϊο θα ανοίξουν οι αιτήσεις για τα δυο νεα προγράμματα ανέργων του ΟΑΕΔ. Αυτά τα προγράμματα εργασίας για ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ηλικίας από 18 – 29 ετών, αφορούν 23.000 οι οποίοι θα πάρουν αυξημένη επιδότηση. 

Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα στον Μάϊο και το πρώτο πρόγραμμα αφορά νέους ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας από 18 έως 24 ετών, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ειδικότητες όπως είναι η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανικό εμπόριο και η τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών. 

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά επιταγή εισόδου (voucher) στον τουρισμό για 8.000 ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επιδότηση για το πρώτο πρόγραμμα θα είναι σημαντικά αυξημένη κατά 45,6% και θα φτάνει τα 1.471 ευρώ, αντί για 799 ευρώ που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. 

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πρόγραμμα voucher για τον τουρισμό, για 8.000 ανέργους ηλικίας 25-29 ετών, το 63% της επιδοτούμενης δαπάνης (προϋπολογισμού) θα λαμβάνεται από τους ανέργους και το 27% από τους παρόχους κατάρτισης. Οι αποδοχές με το τέλος του προγράμματος θα κυμανθούν από 2.180 ευρώ έως 2.390 καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News