Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Αυτή είναι η πρόταση αξιοποίησης της «κλειστής αγοράς» της Αριδαίας - Όλες οι λεπτομέρειες

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

«Αξιοποίηση χώρου κλειστής αγοράς – μετατροπή σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων»

Κε Δήμαρχε, Κοι Αντιδήμαρχοι, Κε Πρόεδρε του Δ.Σ., Κοι-ες Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σε συνέχεια των προηγούμενων εγγράφων – αιτήσεων μας επιθυμούμε να σας παρουσιάσουμε συνοπτικά την πρότασή μας για την Αξιοποίηση χώρου κλειστής αγοράς και την μετατροπή της σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Το έργο της Λαϊκής Αγοράς έχει ξεκινήσει από το 1993, έχουν συμπληρωθεί δηλαδή, πάνω από 20 χρόνια, έχουν δαπανηθεί έως σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και σήμερα δυστυχώς και λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης το έργο αυτό έχει βαλτώσει και δεν διαφαίνεται να υπάρχουν οι οικονομικές συνθήκες ολοκλήρωσης και λειτουργίας αυτού του χώρου ως κλειστή αγορά.


Στο χώρο αυτό τμήμα του 246,00 m2, έχει μισθωθεί και λειτουργεί το ΚΤΕΛ Πέλλας, και το υπόλοιπο τμήμα του 2.000,00 έχει μείνει αναξιοποίητο.

Η πρότασή μας - αίτησή μας είναι το τμήμα αυτό του κτιρίου να παραχωρηθεί μακροχρόνια με τη σύννομη διαδικασία (σύμφωνα με το άρθρο 186 του ΚΔΚ), στον όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας, αναλαμβάνοντας ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας την δαπάνη ολοκλήρωσης σε λειτουργικό επίπεδο ώστε ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ο χώρος αυτός θα λειτουργεί:

- ως χώρος γυμναστηρίου και αγωνιστικών δραστηριοτήτων από τον Όμιλο, διαμορφώνοντας χώρο γυμναστηρίου και οργάνων γυμναστικής, βοηθητικών εγκαταστάσεων (τουαλέτες, αποδυτήρια, γραφείο – αποθήκη υλικού), και χώρο όπου θα σχεδιαστούν 2 γήπεδα αντισφαίρισης, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα της λειτουργίας του. (Επισυνάπτεται κάτοψη του χώρου).

Επιπρόσθετα με τρόπο που θα περιγράφεται λεπτομερώς ο χώρος θα μπορεί:

- να διατίθεται τις ώρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων που βρίσκονται απέναντι, δηλαδή του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας, του Ενιαίου Λυκείου Αριδαίας και του ΕΠΑΛ Αριδαίας, ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όταν και όποτε λόγω καιρικών συνθηκών και λειτουργικών αναγκών τα σχολεία το επιθυμούν. Καμία από αυτές τις σχολικές μονάδες δεν διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σε αυτές φοιτούν περίπου 1.000 μαθητές/τριες.

- Να διατίθεται σε συνεργασία με τον όμιλο, στον Δήμο ή σε φορείς της περιοχής για εκδηλώσεις, εκθέσεις κτλ. Λεπτομέρειες κι ακριβέστερη περιγραφή των παραπάνω, είναι δυνατόν να δοθούν κατά την διαδικασία της σύνταξης της διακήρυξης της μίσθωσης.

Ιστορικό της πρότασης

• Αίτημα – πρόταση προς Δήμο Αλμωπίας (αρ. πρωτ. 37054/22-11-2013)

• Θετική γνωμοδότηση Πολεοδομικού Γραφείου Αριδαίας (αρ. πρωτ. 798/12-12-2013)

• Θετική γνωμοδότηση τεχνικής υπηρεσίας (αρ. πρωτ. 6535/10-3-2014)

• Θετική γνωμοδότηση Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας (1893/23-1-2014)

• Θετική γνωμοδότηση Συλλόγου Διπλ. Μηχανικών Αλμωπίας (10-3-2014)

• Θετική γνωμοδότηση Δημ/κής Επιτροπής Διαβ/σης (αρ. απόφασης 2/2014)

• Σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Ενέργειες που απομένουν μέχρι την υλοποίηση της πρότασης

• Επικαιροποίηση της γνωμοδότησης από την Δημοτική Κοινότητα Αριδαίας.

• Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

• Υποβολή φακέλου στο Πολεοδομικό Γραφείο.

• Έναρξη εργασιών, οι οποίες συνοπτικά είναι:

- Καθαρισμός χώρου και καθαίρεση των εσωτερικών δομικών στοιχείων,

- Ολοκλήρωση της πλαγιοκάλυψης του κτιρίου,

- Ηλεκτρολογική εγκατάσταση,

- Ολοκλήρωση των χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων, του γραφείου και της αποθήκης.

- Διαμόρφωση δαπέδου.

Ωφέλεια από την υλοποίηση της πρότασης

Επιτέλους αξιοποιείται ένας χώρος για τον οποίο έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, και ο οποίος σήμερα χώρος επικίνδυνων και ύποπτων ενεργειών.

Αναβαθμίζεται μία περιοχή της πόλης που βρίσκεται μάλιστα στην είσοδό της, η οποία ειδικά τα βράδια είναι απλησίαστη.

Λύνεται το πρόβλημα της δραστηριότητας ενός σωματείου της περιοχής στο οποίο αθλούνται σήμερα πάνω από 100 αθλητές (που θα αυξηθούν με την ολοκλήρωση του έργου).

Λύνεται το πρόβλημα της έλλειψης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων των σχολικών μονάδων στις οποίες φοιτούν περίπου 1.000 μαθητές.

Δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο και σε φορείς της περιοχής στον χώρο αυτό να φιλοξενούνται εκδηλώσεις, εκθέσεις και λοιπές δραστηριότητες.

Δίνεται η δυνατότητα να φιλοξενούνται αθλητικές δραστηριότητες του Ομίλου, ειδικά την περίοδο του χειμώνα, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην επισκεψιμότητα της περιοχής και στην ανάπτυξή της.

Ο όμιλος είναι διατεθειμένος να συμβάλει στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας καθοριστικά, ακόμη και μέσω της σύνταξης των απαιτούμενων μελετών και σχεδίων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινήσεις και επιπρόσθετες πληροφορίες και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με τιμή
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τσαρκνιάς Πέτρος
Η γραμματέας του Δ.Σ. Βλάχου Κλειώ

30 σχόλια:

  1. Πολύ καλή πρωτοβουλία, θα βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Θα γίνει ένας χώρος αθλητισμού και πολιτισμού εκεί που σήμερα είναι χώρος επικίνδυνος και κακόφημος. Και χωρίς ο Δήμος να ξοδέψει τίποτα ( που έτσι και αλλιώς δεν έχει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στο σύλλογο και όλη την ομάδα του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα γήπεδα θα πρέπει να έχουν προδιαγραφές για πολλαπλά αθλήματα και όχι μόνο για τέννις ( μπάσκετ, βόλλευ, χάντμπολ κλπ ) και σε αυτην την προσπάθεια πρέπει να στατευτούν και τα άλλα αθλητικά σωματεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει το τενις θα χρηματοδοτήσει κ τους αλλους συλλόγους λοιπον!

      Διαγραφή
    2. καλό είναι να πάρουν παράδειγμα και άλλοι σύλλογοι και να αρχίσουν να ενεργοποιούνται !!! αυτά που γίνονται στον ΟΑΑ είναι προεργασία από το 2003.

      Διαγραφή
  4. Να πληρωσει ο ομιλος του τενις τα μεχρι τωρα εξοδα του...πχ δεη και οχι ο δημοτης της Αλμωπιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιθετικός !!! μπράβο

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι που χρησιμοποιούν φωτισμό να πληρώνουν αυτοί την ΔΕΗ; δηλαδή οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που κάνουν προπονήσεις με φωτισμό, ο ΦΟΑ να πληρώνει αυτός την ΔΕΗ; ο Αλμωπός κλπ και ούτω καθεξής.
      Αυτό θέλεις να μας πεις φίλε 7:45πμ. ;
      Το γεγονός ότι ο ΟΑΑ φροντίζει, καθαρίζει τις εγκαταστάσεις, κουρεύει χόρτα και όλα τα έχει αναλάβει ο σύλλογος, δεν λειτουργεί ανταποδοτικά ως προς την χρήση της ΔΕΗ; Όπως δηλαδή συμβαίνει και με τους άλλους συλλόγους; Η δεη σας πείραξε, κακόβουλα άτομα.
      Πως κάνετε έτσι ρε φίλε μου, ειδικά όταν δεν γνωρίζετε τι προσφέρει ο άλλος;
      Πολύ κακία ρε φίλε μου.

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητηρια στον δημαρχο που ξερει να δεχεται και να στηριζει τετοιες προτασεις. Θα εχουν ολοι μονο καλο να δουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστο να το στηριξει και η κοινωνια γιατι αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προφανώς θα μπορουν να λειτουργήσουν και άλλα αθλήματα στο χώρο .Για έναν καινούργιο αθλητικό σύλλογο που δραστηριοποιείτε σε ανοιχτους χώρους η παραχώρηση χώρων γραφείων είναι κάπως περίεργη παρ ότι η προοπτικη ειναι θετική.Πιθανότατα θα μπορουσε να γίνει τμήμα καράτε ,ή σκακι ή και κάτι ακόμα προφανώς θα φανταστεί κάθε καλοβουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στις συζητήσεις έχει μπει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

      Διαγραφή
  8. φαίνεται να είναι μία καλή προσπάθεια . για να δούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλη προταση,αλλα το σωστο ειναι να μαζεψει ολες μα όλες τις υπηρεσίες του ο δημος αλμωπιας εκει και να μην δινει ουτε μισο ευρω για ενοικια που οπως γνωριζουμε όλοι ειναι κατι χιλιαδες ευρω τον μήνα.και απο την μη πληρωμη ενοικιων θα ολοκληρωθει το νεο συγκροτημα του δήμου.και αν κοστισει κατι εξτρα ας κοαστισει για την υπολοιπη ζωη ο δημος θα ειναι ποιο ανετος απο την μη υποχρεωση ενοικιων.και αν περισευουν χώροι ας τους νοικιασει σε ιδιωτες.οποτε εξτραδακι ευρω.αν γινει αυτο πολλα λογιστικα γραφεια,φωτοτυπαδικα,κτηματολογια κτλ θα θελουν χωρο να νοικιασουν διπλα στις υπηρεσίες,ολοι καταλαβενουμε το λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΚΕΨΗ.ΜΑΚΑΡΙ.

      Διαγραφή
    2. τόσα χρόνια κανένας δεν έκανε τίποτα. τώρα απλά με εξοδα ενός συλλόγου πάει να γίνει κάτι. αυτή η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ δεν στέκει γιατί καμία υπηρεσία από αυτές δεν είναι διατεθιμένη να δώσει ΤΙΠΟΤΑ .

      Διαγραφή
    3. βλέπω ξέρεις πολλά πετρακη.

      Διαγραφή
  10. Μπραβο παιδια πολύ καλή πρόταση. Είναι αλήθεια ότι εκείνος ο χώρος είναι πολύ άσχημος και επικίνδυνος για τα παιδιά μας. Ας μην τον αφήσουμε να τον λυμαίνονται διάφοροι με περίεργες διαθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πρέπει να το στηρίξουμε σαν κοινωνία για να προχωρήσει !!! και όχι μόνο αυτό αλλά και οτιδήποτε καλό πάει να γίνει σε αυτόν τον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνουμε. Ολοι να στηριξουμε τετοια πραγματα. Και με εργα οχι μονο λογια.

      Διαγραφή
  12. Υπαρχουν και αλλοι ομιλοι και αλλοι συλλογοι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο μη κερδοσκοπικος........Με συνδρομη και αφορολογητη....Πολυ δουλεμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μάλλον δεν πρέπει να έχεις συμμετάσχει σε σύλλογο ή σε κάποια συλλογική προσπάθεια και σίγουρα δεν έχεις πληρώσει ποτέ συνδρομή σε σύλλογο. Είσαι μόνο της λογικής να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Έτσι όμως δεν πάμε μπροστά.

      Διαγραφή
    2. φίλε 8:17 go home, stay home

      Διαγραφή
  14. το ΚΕΠ που θα στεγασθει κυριοι?η ΔΕΥΑ γιατι να πλημηριζει στο υπογειο?η ΔΟΥ γιατι να μην παει εκει οπως και το ΙΚΑ ?δημαρχε τα λεγαμε καπωτε και συμφωνουσες.ακομα εχουμε αστεγους και το πνιγεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάτε να μας τρελάνετε κάποιοι, τόσα χρόνια που είσασταν, με ποιανού λεφτά θα γίνουν αυτά τα κτίρια για τις υπηρεσίες; και γιατί εκέι και όχι αλλού, αφού όλες οι εργασίες θα γίνουν από την αρχή;

      Διαγραφή
  15. να κανουμε μια δημοσκοπηση..να δουμε εαν θελουμε αλλα γηπεδα η να πανε οι υπηρεσιες εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιες υπηρεσίες, τι λες, έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου στον ιδιωτικό τομέα για να καταλάβεις τι γίνεται ?

      Διαγραφή
  16. η υποκρισία κάποιων δεν έχει όρια. Εδώ και 25 χρόνια υπάρχει αυτό το κτίριο, έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα από τον δήμο, το κτίριο ρημάζει και βρωμίζει. Και βρέθηκαν επιτέλους κάποιοι άνθρωποι και πρότειναν αυτό το κτίριο να γίνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, για τις ανάγκες των σχολείων το πρωί, ως προπονητικό κέντρο αντισφαίρισης το απόγευμα και ως χώρος εκδηλώσεων και εκθέσεων για τον δήμο ή φορείς της περιοχής όποτε χρειαστεί. Και όλα αυτά με έξοδα και δαπάνη δική τους. Τα πράγματα είναι τόσο απλά και καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝΑ ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ; ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ( ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΚΕΠ, ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ) ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ Η ΔΗΚΕΔΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΑΡ, ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΤΕΝΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News