Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τρίμηνη παράταση για το θέμα της ανάθεσης της υλοτόμησης των δασικών συστάδων

Το αίτημα υποβλήθηκε στον κ. Ευάγγελο Αποστόλου και στον Γενικό Διευθυντή Δασών

Συνεργασία της Θ. Τζάκρη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Αποστόλου και τον Γενικό Διευθυντή Δασών κ. Κ. Δημόπουλο για το θέμα της ανάθεσης της υλοτόμησης των δασικών συστάδων.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη συναντήθηκε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, προωθώντας το αίτημα των δασικών συνεταιρισμών του Δασαρχείου Αριδαίας και της Δασικής Υπηρεσίας του ιδίου Δασαρχείου περί χορήγησης τρίμηνης παράτασης από τον Γενικό Διευθυντή Δασών κ. Κ. Δημόπουλο, ο οποίος ήταν παρών στην συνάντηση, προκειμένου να ανατεθεί η υλοτόμηση των συστάδων στους δασικούς συνεταιρισμούς σύμφωνα με το Π.Δ. 126/1986 και όχι σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ν.Δ/τος 86/69, για τον λόγο ότι όχι από ευθύνη των δασικών υπηρεσιών και των δασικών συνεταιρισμών δεν είχε ολοκληρωθεί ο πίνακας υλοτομίας που αφορούσε τις προς διάθεση συστάδες μέχρι την 20η-12-2014 σύμφωνα με το Π.Δ. 126/86.

Να σημειωθεί ότι η ανάθεση των συστάδων σύμφωνα με το Π.Δ. 126/86 συνεπάγεται λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερα οικονομικά βάρη για τους δασικούς συνεταιρισμούς και τους υλοτόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή σε περίπτωση ανάθεσης των συστάδων σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ν.Δ/τος 86/69, θα υπάρχει μεγάλος γραφειοκρατικός όγκος, ο οποίος λόγω της υποστελέχωσης των δασικών υπηρεσιών δεν θα μπορεί να διεκπεραιωθεί και θα σωρευτούν πρόσθετα οικονομικά βάρη για τους δασικούς συνεταιρισμούς, με αποτέλεσμα η υφιστάμενη οικονομική κρίση να καταστεί ακόμη πιο δυσβάσταχτη για τους ίδιους.

Το αίτημα υποβλήθηκε στον κ. Ευάγγελο Αποστόλου και στον Γενικό Διευθυντή οι οποίοι αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα της τρίμηνης παράτασης για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάθεση των συστάδων με το Π.Δ. 126/86. Η έκδοση της απόφασης και οι συναφείς διαδικαστικές πράξεις αναμένεται να εκδοθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση τόσο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και του ιδίου του Διευθυντή Δασών στο δίκαιο αίτημα της χορήγησης τρίμηνης παράτασης για την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύμφωνα με το Π.Δ. 126/86, στο οποίο κατέληξαν οι δασικοί συνεταιρισμοί της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Αριδαίας και η Δασική Υπηρεσία του ιδίου Δασαρχείου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στον Δήμο Αλμωπίας, παρουσία και της ιδίας.

2 σχόλια:

  1. Ανάσα για μας τους Υλοτόμους. Δυνατή και Ουσιαστική Παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγινε κινητοποίηση των υλοτομων στο Δασαρχειο με παρουσία των βουλευτων Σηφακη και Τζακρη και του Δημαρχου κ. Μπινου. Ακολούθησε ευρύτατη σύσκεψη με συμμετοχη των προηγούμενων και των υπηρεσιακών παραγόντων όπου μεθοδευτηκε η λύση, γιατι αυτα δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση; Η κινητοποίηση των υλοτομων έφερε την λύση και όχι παραγοντιστικοι παλαιοκομματισμοι που φοβούνται να μιλήσουν για τις κινητοποιήσεις γιατι έτσι έμαθαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News