Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας στο υπουργικό: «Εξεταστική για τα μνημόνια - Επαναλειτουργία της ΕΡΤ»

Προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς με αντικειμενική αξία έως και 300.000 ευρώ

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως έκλεισε ένα κύκλος επίπονης διαπραγμάτευσης και ξεκαθάρισε πως οι ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν στην επέκταση της δανειακής σύμβασης, αλλά όχι και του Μνημονίου.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας η Ελλάδα ανέκτησε την περηφάνεια της και τόνισε πως στους 4 μήνες θα υπάρξει διαπραγμάτευση χωρίς εκβιασμούς. Σημείωσε πως μέσα από τη διαπραγμάτευση οι εταίροι αναγκάστηκαν να δουν πως η πολιτική του μνημονίου ήταν χωρίς αποτελέσμα και έτσι απέσυραν τον στόχο για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας είναι μία σειρά από μεταρρυθμίσεις που θα καταπολεμούν τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και όχι οι οριζόντιες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, και οι απολύσεις στο Δημόσιο.


Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ποντάρουν σε ένα τρίτο μνημόνιο, λέγοντας πως αυτά τελείωσαν με την ψήφο των πολιτών.

Όπως ανακοίνωσε το πρώτο νομοσχέδιο θα είναι τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, με δωρεάν ρεύμα στους άπορους, αλλά και δωρεάν στέγαση σε περίπου 30,000 πολίτες.

Σε άλλο νομοσχέδιο θα έρθουν οι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις σε ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Για την πρώτη κατοικία δήλωσε πως το νομοσχέδιο έρχεται από την επόμενη εβδομάδα και σημείωσε πως αυτή η ρύθμιση θα έχει έκτακτο χαρακτήρα και θα αφορά κατοικίες με αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ.

Το επόμενο νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, που όπως σημείωσε, δεν έχει δημοσιονομικό κόστος και άρα δεν τίθεται θέμα προς διαπραγμάτευσης.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε πως την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες.

7 σχόλια:

  1. Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΛΕΣ ΚΙ΄ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχίζει να εφαρμόζεται το προεκλογικό προγραμμα, μπράβο παιδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ,ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ,ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πας να παρεις ρευστο απο την νδ και πασοκ...10.43......Που ησουν τοσα χρονια ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ξεχνάς ποιός είναι κυβέρνηση .Τους άλλους αστους τώρα περιμένουμε λύση στα προβλήματα από τον Σύριζα,

      Διαγραφή
    2. ΕΚΤΟΣ ΕΙΣΑΙ? ΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

      Διαγραφή
  5. Σε λιγο καιρο θα ανακαλυψουμε τι κακο καναμε ......Και ποσο υπνο βαθυ ειχαμε πεσει μαυτους που μας δουλευαν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News