Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Με αύξηση στο ρεύμα θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ

«Θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Νομίζω ότι μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει όλες τις ανάγκες»

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχέδιο νόμου για την ίδρυση της ΕΡΤ ΑΕ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι συνεπής προς τις προγραμματικές της δηλώσεις.

Ωστόσο, αυτό θα έχει κόστος για τους πολίτες αφού θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο ανταποδοτικό τέλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου θα προβλέπεται μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Θα δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Νομίζω ότι μια μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να καλύψει όλες τις ανάγκες», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ήδη, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα θέματα ΜΜΕ, Νίκος Παπάς, έχει ξεκινήσει καθημερινή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα, «προκειμένου η ΕΡΤ να λειτουργήσει άμεσα και να αποκατασταθεί η διαρρηγμένη σχέση του κοινού με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό εκτενές σημείωμα, πρόκειται για ένα σχέδιο Νόμου, με το οποίο καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί συνολικά το ζήτημα, δεν αρκείται στην επαναφορά του προηγούμενου πλαισίου, αντιμετωπίζει τις παθογένειες του παρελθόντος χωρίς να «ρίξει μαύρο» και χωρίς τις ανεπίτρεπτες νομικές πρωτοτυπίες που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Με το σχέδιο Νόμου:

- Προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν.

- Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος.

- Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.

- Η ντροπή ΔΤ- ΝΕΡΙΤ εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Τα όσα σχολιάζονται και φημολογούνται αποτελούν μέρος της γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης του κυβερνητικού έργου, κυρίως όσων επιθυμούν, με προσωπική ιδιοτέλεια, να παραμένουν εραστές του ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ που η κοινωνία τελικά ουδέποτε εμπιστεύθηκε. Το ίδιο το σχέδιο Νόμου θα δώσει την απάντηση της αλήθειας σε όσους συνεχίζουν να μετατρέπουν τον δημόσιο διάλογο σε πολιτικά άναρθρη σπέκουλα.

- Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στον σημερινό φορέα.

- Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.

- Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στον βωμό σκοπιμοτήτων.

31 σχόλια:

  1. ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ????Ε ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΦΤΑΝΕΙ,ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ?ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΔΕΗ?ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκρουπούσκουλο είναι ο Μπαλτάκος με τους συμμορίτες με τα πσου πσου πσου.

      Διαγραφή
  3. μηπως ξερει καποιος ποτε θα ξαναγινουν εκλογες για να τους ξαναψηφισουμε ????? α ρε κοροιδα που πιαστηκαμε . να τους χαιρομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χα χα χα βελαζετε προβατακια η ελπιδα ερχετε η ποιο γελεια κυβερνιση που γνωρισε ο τοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΙΠΑΠΡΠΡΠΡΠΑΑΑΑΑΑΑΤΣΙΠΡΑΠΡΑΑΑ..........ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΘΑ ΚΡΑΤΙΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥΝΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω κυριοι ξερετε τη καταλαβενω σιγα σιγα.. αυτα που πρωσπαθουσε να σημαζεψει η νδ ηρθαν τωρα αυτοι να τα σκορπισουν...τσαμπα οι κοποι τον ελληνων δηλαδη... και ξερετε ολοι πως εχουμε φτησει αιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. [ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ....ΑΔΕΛΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ,ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KAI ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΡΤ?????ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ????Ε ΤΙ ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΕΙΝΙΑ ΑΥΤΗ ΡΕ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ego exo xalasmeni tileorasi apo to Septemvri, ara kai na ithela na vlepo, de mporo, alla ti xreonomai kanonika sti DEH pou den exo na pliroso opos kai na xei kai sisorevete (an eixa tha eixa ftiajei kai ti tv). Pali ta koproskila tous tha prepei an plirono eno daneizomai gia na taiso ta paidia mou.

      Διαγραφή
  11. μια απο τα ιδια προς το παρον... ας βαλουν το φπα 40%....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ελλαδα αλλαζει.....Λιγη υπομονη.......Σε λιγο αλλα θα γραφετε.....Αλλοι μας πουλησαν και εφαγαν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΟΙ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΛΑΞΑΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ?ΕΝΟ ΤΟ ΤΣΙΠΡΕΙΚΟ ΛΙΓΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ

      Διαγραφή
    2. Με τους άλλους η υπομονή σου κράτησε μισό αιώνα. Τώρα τρεις βδομάδες και έγινες ανυπόμονος ε;

      Διαγραφή
  13. ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΔΕ ΠΑΝΑ Γ................ΘΟΥΝ ΜΟΝΟ Η Χ.Α. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζεται χρειάζεται για φασίνα στον Κορυδαλλό.

      Διαγραφή
  15. Οι καναλαρχες πρεπει να πληρωσουν......Και να σταματησουν να παραμυθιαζουν τον κοσμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προς τι η γκρινια? αφου ηταν προεκλογικη δεσμευση....αρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ντροπη την ΕΡΤ να την πληρωση ο τσιπρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλάκα εσύ μπορείς να συνεχίσεις να βλέπεις Πρετεντέρη και Μπάμπη.

      Διαγραφή
  19. Χωρις παιδεια αστα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News