Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τέλος στις εξετάσεις ΑΣΕΠ για το διορισμό των εκπαιδευτικών - ΔΕΙΤΕ τι θα ισχύει

Το ΑΣΕΠ, παρά την κατάργηση των εξετάσεων, θα έχει ρόλο στις μόνιμες προσλήψεις

Το τέλος των εξετάσεων ΑΣΕΠ, για το διορισμό των εκπαιδευτικών θα προβλέπει πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τον Απρίλιο στη Βουλή.

Στο εξής, οι διορισμοί θα γίνονται βάσει κριτηρίων - προϋπηρεσία, προσόντα, κοινωνικά κριτήρια -με προτεραιότητα στους περίπου 500 επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού- του 2008- ενώ στη συνέχεια θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών των τριών τελευταίων ετών.

«Θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή. Αντ' αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών» δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης.

Το ΑΣΕΠ, παρά την κατάργηση των εξετάσεων, θα έχει ρόλο στις μόνιμες προσλήψεις, που πιθανόν θα γίνονται υπό την αιγίδα τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

5 σχόλια:

  1. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΜΠΑΛΤΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΣΕΠ. ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο διαγωνισμός καταργείται,όχι το συμβούλιο.

      Διαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΕ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΠΗΡΕ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ (ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΒΑΘΜΟ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα τα υπογράψει ο Παυλόπουλος.. έχει ειδικότητα σε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Ετσι για ταιριάξει απόλυτα το συνεχές οικονομικό κατρακύλισμα με το δικό τους αξιακό .... ,αμοραλιστές του κερατά ,μπράβο ,και τα χειρότερα έρχονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News