Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

«Επιστρέφουν στο Δημόσιο οι απολυμένοι από την διαθεσιμότητα»

Αναρμόδιος δήλωσε για το ζήτημα των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά τοποθετήθηκε προσωπικά

Λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ένα από τα πλέον "καυτά" ζητήματα που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ της απερχόμενης κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο προσκήνιο.

Και μάλιστα από επίσημα χείλη, αφού ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, αναφέρθηκε στο ζήτημα των απολύσεων από το Δημόσιο, οι οποίες έγιναν ως αποτέλεσμα του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Για την ακρίβεια, όχι απλά αναφέρθηκε, αλλά έκανε εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για ανάκληση των συγκεκριμένων απολύσεων.


Κοστολογημένη η επαναπρόσληψη

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως οι απολύσεις στο Δημόσιο που προήλθαν από την διαθεσιμότητα ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ανακληθούν, εξαιρώντας φυσικά από την συγκκριμένη συζήτηση τις απολύσεις που έγιναν για πειθαρχικούς λόγους.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε πως η επαναπρόσληψη αυτών των δημοσίων υπαλλήλων είναι κοστολογημένη και περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ενώ καθόλη την διάρκεια της συζήτησης εμφανίστηκε κατηγορηματικός, υποστηρίζοντας πως ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ως υπουργός, θα είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων που προαναφέραμε.

Μάλιστα διευκρίνισε πως για να γίνει αυτό δεν είναι απαραίτητη μία νέα νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση, την οποία και θα υπογράψει άμεσα.

Τόνισε επίσης ότι στόχος του είναι να κλείσουν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο έκρινε επαρκές για την αξιολόγηση.

Πειθαρχικά συμβούλια και ενιαίο μισθολόγιο

Δήλωσε ακόμη πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλιο -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς όμως να έχουν πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.

Για το ενιαίο μισθολόγιο, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το κλείσιμο της ΕΡΤ, απάντησε πως δεν είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο είπε την προσωπική του άποψη, η οποία είναι πως πρέπει η ΕΡΤ να λειτουργήσει ξανά και σε νέο πλαίσιο.

5 σχόλια:

  1. Να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι, να προσληφθούν άλλοι τόσοι για να ξαναγίνει το δημόσιο πάλι μπουρδέλο. Γι όσους απολύθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα θα νοιαστεί κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να καταλαβαίνετε τι λέει κάποιος.
      Δεν θα γίνουν προσλήψεις.
      Θα επανέλθουν αυτοί που κρίθηκαν από τα δικαστήρια της χώρας ότι α-ντι-συ-ντα-γμα-τικ-ά απολύθηκαν. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστικές που έκριναν π.χ. τις απολύσεις των Δημοτικών Αστυνομικών παράνομες και αντισυνταγματικές. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή να αγνοηθεί ο Άρειος Πάγος; Θέλετε τήρηση του Συντάγματος ή όχι;
      Στο κάτω κάτω ήταν προεκλογική εξαγγελία. Δεν προέκυψε ξαφνικά. Και γι' αυτό ψήφισε ο ελληνικός λαός την περασμένη Κυριακή.

      Διαγραφή
  2. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ(ΛΕΦΤΑ !!!!)
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.
    ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΑ 751Ε Ε ! ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΜΠΑΙΝΕ ΤΣΙΠΡΑΑΑΑ. ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι ελεύθερος να δουλευεις με 300 ή με 3 αν θες. Με 5 σε πέρνω και στα χωράφια!!!

      Διαγραφή
  3. Όσοι προβάλετε την καταστρατήγηση κάθε έννοιας εργασιακών κανόνων στον Ιδιωτικό τομέα, ως επιχείρημα εναντίον του δημοσίου ή είστε άσχετοι ή με πρόθεση. Από πότε η απροκάλυπτη καταστρατήγηση των πάντων από τους ιδιώτες -το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ μετακυλήθηκε στο Δημόσιο άλλωστε και έγινε κρατικό- θεωρείται φυσικό να υπάρχει; Και γιατί δεν απαιτείται ή απαιτείτε να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία του ιδιωτικού τομέα; Η φοροδιαφυγή γινόταν και γίνεται από τους ιδιώτες σε βάρος και των εργαζομένων σ' αυτούς. Στο κάτω, κάτω ο δημοσιος υπάλληλος π.χ και να θέλει να φοροδιαφύγει δεν μπορεί. Γιατί η παρακράτηση γίνεται κάθε μήνα από τον μισθό του. Εξ ού διαφορετικός ο μικτός μηνιαίως μισθός από αυτόν που παίρνει στο χέρι κάθε μήνα. Συν το εγονός ότι, ενώ του παρακρατείται προκαταβολικά και σε μηνιαία βάση ο φόρος και όχι μόνο, στη φορολογική δήλωση την ετήσια ξαναφορολογείται επί του μικτού εισοδήματος. Φόρο στον φόρο δηλαδή, Επίσης, τα μόνα σίγουρα έσοδα των ταμείων είναι οι φορολογικές μηνιαίες κρατήσεις από τον μισθό των δημοσίων. Όπως και τα κρατικά ταμεία. Ο ιδιώτης θα πληρώσει, αν πληρώσει, μία φορά το χρόνο για το ετήσιο εισόδημα του. Και εξαρτάται τί θα δηλώσει και πώς θα το δηλώσει. Και τί θα πληρώσει και πως θα πληρώσει. Ο εργαζόμενος του ιδιωτικού καταληστεύεται και είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης του ιδιώτη που γράφει στα παλαιότερα και κάθε νόμο, επεδή μπορεί και το κάνει απλώς. Αφού κανείς δεν τον ελέγχει όπως θα έπρεπε. Αντίθετα, στο ονομα των θέσεων εργασίας, αβαντάρεται με ατημωρησία και επιδοτήσεις με κρατκό χρήμα, που γίνεται φοροδιαφεύγων προσωπικό κέρδος δύο όψεων: και μισθοί πείνας στο όνομα του φόβου της ανεργίας που οι ίδιοι δημιουργούν και συνθήκες γαλέρας και κανιβαλλισμό μεταξύ εργαζομένων, στο όνομα του ανταγωνισμού. Νισάφι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News