Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

«Εν όψει των εκλογών», γράφει ο Ιερομόναχος Παΐσιος των Προμάχων

"Tο 2012 ένα όμορφο απόγευμα του Ιουνίου όλως απροσδοκήτως μας επισκέπτεται στην μονή του Αγίου Ιλαρίωνος, όπου τότε είχα την χαρά να συνομιλήσω μαζί του, και να συμπαρακληθούμε δια της εν αλλήλοις πίστεως και αγάπης"

Γράφει ο Ιερομόναχος Παϊσιος, Πνευματικός της Γυναικείας Ι.Μ. Αγίου Ιλαρίωνος Αριδαίας.

(Ο Άγιος Παϊσιος μιλάει για τον Αντώνη Σαμαρά)

Είμαστε λίγες ημέρες πρίν από τις εκλογές, μόλις τρείς ημέρες.

Όλοι εκτιμούν ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι οι πιο κρίσιμες τις τελευταίες δεκαετίες. Και είναι αλήθεια.

Ως Έλλην πολίτης και μοναχός Αγιορείτης αισθάνομαι την ανάγκη να πω κι εγώ δυό λόγια στους αδελφούς μου εν Χριστώ με την προσδοκία ότι –του Θεού συνεργούντος - ίσως κάποιοι βοηθηθούν να κάνουν σωστή επιλογή στις κάλπες.

Είναι, αλήθεια, τιμή, μεγάλη τιμή να έχει κανείς φίλο τον Πρωθυπουργό, όχι όμως οποιονδήποτε Πρωθυπουργό.

Τον Αντώνη Σαμαρά είχα την χαρά να τον γνωρίσω πρώτη φορά στο Άγιον Όρος – στον Ναό του πρωτάτου – το 1991, όταν ως νεαρός τότε υπουργός των εξωτερικών συνόδευε τον γέροντα Πατριάρχη Δημήτριο κατά την εκεί έλευσιν του.

Μου έκανε εντύπωση το ωραίο παράστημά του, το καθαρό πρόσωπό του, ο σεβασμός στον Γέροντα Πατριάρχη, και χαράχθηκε στην μνήμη μου η ωραία εκείνη εικόνα.

Πέρασαν τα χρόνια και το 2012 ένα όμορφο απόγευμα του Ιουνίου όλως απροσδοκήτως μας επισκέπτεται στην μονή του Αγίου Ιλαρίωνος, όπου τότε είχα την χαρά να συνομιλήσω μαζί του, και να συμπαρακληθούμε δια της εν αλλήλοις πίστεως και αγάπης.

 

Και από τότε υπάρχει μία συχνή επικοινωνία, η οποία βέβαια εδράζεται σε επίπεδο πνευματικό.

Βρισκόμαστε τώρα στα μέσα Ιανουαρίου του 2015. Ο Αντώνης έκλεισε δυόμιση χρόνια ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Και τώρα πάλιν εκλογές, και πάλιν αβεβαιότητα και πάλιν φόβος δια το μέλλον πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι ποτέ στο παρελθόν.

Και μέσα στο κλίμα των ημερών αυτών και την φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω των επικειμένων εκλογών, αύρα λεπτή πνέουσα από την Κωνσταντινούπολη μεταφέρει σ ’όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδος μας την χαροποιό είδηση για την επίσημη αγιοκατάταξη του Γέροντός μας πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου προξενούσα ρίγη συγκινήσεως σ’όλους τους πιστούς.

Δεν είναι ώρα τώρα βέβαια να μιλήσω για τον γέροντα. Είναι όμως κατάλληλη στιγμή να καταθέσω μία σημαντική μαρτυρία.

Πριν είκοσι και πλέον χρόνια αναφερόμενος ο Γέροντας με μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού μου είπε: << Μετά από μερικά χρόνια Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς»!

Σήμερα πεπλήρωται κι αυτή η προφητεία. Προσωπικά συγκινούμαι ότι επί δικής του Πρωθυπουργίας έγινε η αγιοποίηση του πατρός Παϊσίου.

Είναι γνωστό, ότι ο Γέροντας εκτός που ήτο ένας σύγχρονος μεγάλος Άγιος, ήταν και φλογερός πατριώτης.

Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, και δεν ήθελε με κανένα τρόπο να επιτρέψουμε να πέσει σε άθεους ανθρώπους.

Αυτό το ορθόδοξο κράτος, όπου ευδοκεί ο Θεός, δεν πρέπει να το κυβερνούν άνθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με την Εκκλησία, πολλώ δε μάλλον να είναι και εχθροί αυτής. Και αγωνιζόταν με όλες του τις δυνάμεις γι’ αυτό.

Ο Πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς έχει φόβον Θεού, ευλαβείται πολύ την Παναγία μας και αγαπά την πατρίδα μας υπέρ της οποίας διαθέτει τα χαρίσματά του, με τα οποία τον έχει προικίσει ο Θεός.

Το ήθος του μας παραδειγματίζει. Η προσήλωσή του στις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που μετα πάθους υπερασπίζεται – παρά τις ειρωνείες των πολλών – μας συγκινεί, και ο λόγος του αγγίζει τις καρδιές μας.

Τι να πω για τους ατρύτους κόπους που καταβάλλει μη δίδοντας ύπνον τοις οφθαλμοίς και τοις βλεφάροις νυσταγμόν έως ότου οριστικά βγάλει την χώρα μας από την κρίση και την καταστήση ένδοξη και ζηλευτή καθώς ήταν και πρώτα.

Και αν συνέβησαν και κάποια λάθη έχει την ταπείνωση να τα αναγνωρίζη, και την διάθεση να τα διορθώση, όπως και θα τα διορθώση.

Δεν θα φανούμε λοιπόν αχάριστοι στις τόσες θυσίες, που πρώτος αυτός εκουσίως υποβάλλει τον εαυτό του, και ακολουθούν όλων των υπολοίπων Ελλήνων. Δεν πρέπει να φανούμε αχάριστοι.

Δεν πρέπει να τα μετράμε όλα με τα χρήματα, και μάλιστα αν θέλουμε να ονομαζόμαστε πνευματικοί άνθρωποι.

Οι πατέρες μας θυσίασαν τα πάντα ακόμα και την ζωή τους γι’ αυτήν την ακριβή πατρίδα, και εμείς για πινάκιο φακής είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε τα πρωτοτόκιά μας.

Η αχαριστία, ο γογγυσμός, η μιζέρια δεν είναι ίδιον πιστών ανθρώπων. Πώς μπορούμε να καυχώμεθα, ότι είμεθα απόγονοι εκείνων των ενδόξων προγόνων μας, όταν πάνω από την πατρίδα μας βάζουμε την τσέπη μας!

Γιατί τόσο εύκολα ξεχνάμε το << ζητείτε πρώτον την Βασιλεία Του Θεού και ταύτα πάντα (και τα χρήματα) προστεθήσεται ημίν >>;

Κρίνοντας επομένως, εκ των πραγμάτων και έχοντας έναυλον τον λόγο του Γέροντός μας Αγίου Παϊσίου, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος Πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά την δεδομένη στιγμήν.

Ας συσπειρωθούμε όλοι γύρω του συνεργούντες μετ’ αυτού δια την σωτηρία της Πατρίδος μας. Πάσα άλλη απόκλισις θα είναι ολεθρία δια την Πατρίδα μας.

Δεν είναι πολιτικός ο λόγος, είναι καθαρά πνευματικός. Πρόκειται αγών υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Ας στρέψουμε λοιπόν όλοι το βλέμμα μας προς το πρόσωπο του Αντώνη, που ακτινοβολεί ασφάλεια και αισιοδοξία, εμπνέει εμπιστοσύνη και μας εκφράζει ιδεολογικά. Αυτή την ιδεολογία την κληρονομήσαμε από τον Πατέρα Παϊσιο.

Σας βεβαιώνουμε πολυφίλητε Πρόεδρε, είμαστε στο πλευρό σας, είσαστε στην καρδιά μας. Είστε η εγγύηση δια το μέλλον της Πατρίδος μας και ο Άγγελος ο ευαγγελιζόμενος την Ανάσταση του Γένους μας.

Ζητώ συγγνώμη που τόλμησα να γράψω. Ήθελα όμως να εκφράσω την γνώμη του γέροντός μου. Εύχομαι σε όλους καλή φώτιση για το καλό της Πατρίδος μας.

---
Πηγή: romfea.gr

82 σχόλια:

  1. πόσες αυτοκτονίες γίνονται την ημέρα? Πόσοι άραγε να έχουν χάσει τα σπίτια τους? Πόσοι άραγε να άφησαν τη χώρα τους και την οικογένεια τους για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό? Πόσοι μένουν σε σπίτια Που έχουν αγοράσει με κόπο και με δάνεια και.καλούνται να πληρώσουν ενφια? Αν αυτοί είναι οι χριστιανοί που κυβερνούν λυπάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πόσοι θα περιμένουν στην ουρά για ένα κομμάτι ψωμί; Πόσοι άραγε θα φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, γιατί ποιος θα έρθει διακοπές σε μια χώρα άστατη;Πόσοι θα χάσουν τις καταθέσεις τους για την εξυπηρέτηση των δανείων τους;Πόσοι θα είναι αυτοί που θα αντιδράσουν όταν θα δούν τις εικόνες να κατεβαίνουν;Πόσοι θα αντιδράσουν όταν καταργηθούν οι παρελάσεις;Ποιοι θα προστατέψουν την χώρα απο τους εμπόρους ναρκωτικών, με τα ανοιχτά σύνορα;Ποιος θα προστατέψει τους Έλληνες πολίτες, εφώσον οι αστυνομικοί θα αφοπλιστούν; Αν πιστεύεις πως ο κύριος Τσίπρας με το σύμφωνο συμβίωσης και τα αβάφτιστα παιδιά που υπόσχεται να χρήματα τότε λυπάμαι αν πάλι πιστεύεις πως ψηφίζεις μικρό κώμμα πάλι λυπάμαι, γιατί ψηφίζοντας μικρό κώμμα δίνεις δύναμη στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

      Διαγραφή
    2. Γιατί αμα βγεί ο Τσίπρας θα γινουμε ξαφνικά όλοι πλούσιοι όλοι η θα βρούμε δουλείες ολοι..και για τον ενφια μην είσαι σίγουρος οτι θα τον καταργήση φίλε μου

      Διαγραφή
  2. συμφωνώ μαζί σου γέροντά μου! η πατρίδα μας είναι πολύτιμη για να την αφήσουμε στον κάθε άθεο τσίπρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτές τις εκλογές μονό το άγιο πνεύμα δεν κατέβηκε για να μιλήσει αρνητικά για τον Τσίπρα.
      Σεβαστή κατά τα άλλα πατέρες αποσυρθείτε στα κελιά σας για προσευχή και αφήστε τα εγκόσμια και την πολιτική για άλλους.
      Ελεος πια, έλεος.

      Διαγραφή
    2. Να αγιασει το στομα σου ανωνυμε 7.19!

      Διαγραφή
    3. Και εγώ μαζί σου

      Διαγραφή
    4. an kapoioi prepei na mas proidopoieisooun gia to ti einai to swsto einai autoi oi agnoi kai tapoinoi anrthopoi opos o gerontas paisios giati den exoun oute ena simferon gia ton eafto tous kai tous endiaferei to kalo olon mas

      Διαγραφή
    5. Εαν θέλεις συμβουλες επισκέψου την μονή εμείς τι σου φταίμε

      Διαγραφή
    6. τελικά βλέπετε πόσο δίκιο είχε ο γέροντας; Και όμως εσείς οι ξερόλες νεοέλληνες σπεύσατε να πείτε την εξυπνάδα σας και να τον συμβουλέψετε να πάει και στο κελί του.

      Διαγραφή
  3. Σαν δε ντρεπομαστε λιγο! Με ολο το το σεβασμο στον ιερομοναχο Παισιο τι πολιτικη προπαγανδα ειναι τουτη στον Πρωθυπουργο? Δε βλεπει οτι ειναι αυτος που μας οδηγησε σε κοινωνικο, επαγγελματικο κοικονομικο τελμα?? Συριζα που σας χρειαζεται!!! Κ παρακαλω να μη τεθει σε λογοκρισια το σχολιο μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που νίπτεις τας χείρας σου.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.

      Διαγραφή
  4. Μα ΝΔ και Πασοκ μας έφεραν εδώ που είμαστε, εμείς είμαστε αχαριστοι μίζεροι που ξεπουλαμε τους προγονους μας? Γελαν και οι πέτρες! Πρώτη φορά αριστερά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλ βρε νούμερο το πασοκ τόσα χρόνια τί ήταν? δεξιά? ποιος φώναζε βρε άθλιε προπαγανδιστή ο λαός δεν ξεχνά? ή μήπως σήμερα ο συριζα δεν είναι το πασοκ! αυτά να λέτε μεταξύ σας στις συγκεντρώσεις του συριζα μπας και τα πιστέψετε....άντε στην τσάκρη βρε νούμερο

      Διαγραφή
    2. Μπράβο καλά τα λες ΣΥΡΙΖΑ = ΠΑΣΟΚ (ε λίγο αλλαγμένο)

      Διαγραφή
    3. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΚΕ!! ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

      Διαγραφή
    4. 4.53 το ποιηματάκι το χεις μάθει καλά!!σας τα μοίραζε ο σαμαράς να τα λέτε και να χαίρεστε μεταξύ σας??ξεπουλησατε ρε τη χώρα?εκχώρησε την εθνική μας κυριαρχία?έδωσε ότι πουλιέται...η ανάπτυξη ακόμα έρχεται?με τα ποδια απο που?πειτε μας πότε να την περιμένουμε..τα ψεματά σας τελείσαν..εσείς τελειώσατε...θα δοκιμαστεί και ο συριζα..αμα δεν κανει θα φύγει..εσείς όμως αποδεδειγμένα είστε επικίνδυνοι στην καλύτεροι..αν όχι τσιρακια

      Διαγραφή
  5. Από ποτέ πρέπει να εκφράζεις δημόσια την άποψή σου; Σου είπε ποτέ κανένας να γίνεις μουσουλμάνος ή καθολικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί δημοσιεύτηκε αυτό το κείμενο; Οι γιαγιάδες και οι παππούδες δεν χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για μας τους Προμαχιώτες που τον ζούμε καθημερινά αλλά και τους υπόλοιπους πιστούς που επισκέπτονται την Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνα, όπου π. Παΐσιος είναι ιερομόναχος το αντιλαμβανόμαστε σαν υπέρβαση και ανάγκη ψυχική. Είναι περίπου 40 χρόνια στην μοναχική ζωή. Σαράντα ολόκληρα χρόνια Αγρυπνία - Νηστεία - Προσευχή!!!.

    Έχει δικαίωμα - έχει υποχρέωση να ομιλεί!!!

    Όλοι αγαπάμε την Ελλάδα μας και θέλουμε το καλύτερο για αυτήν. Αυτός ακόμα περισσότερο από εμάς.

    Φαίνεται πως είναι πολύ σημαντικές και κρίσιμες οι ώρες για τον Τόπο για να βγαίνει μπροστά, και να ομιλεί αυτός που είναι η προσωποποίηση της σεμνότητας και της μετριοπάθειας.

    Καθένας έχει δικαίωμα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Όμως προσοχή με ευγενικό τρόπο.

    Ας σταθούμε με συστολή και σεβασμό απέναντι στο ανάστημα του π. Παϊσίου γιατί είναι μεγάλη ευλογία για την Πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που να καταλαβουν απο ευλογια αδερφε ημων?αυτοι ξερουν απο βολεμα και δεν εχουν οσιο και ιερο...

      Διαγραφή
  8. ο σύριζα είναι το Πασοκ που πήγε όλο συριζα. Απλά είναι τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλοι μου ενα θα σας πο αυτα που λεει Ο γέροντας Παΐσιος να τον ακούτε.Γιατί αν βγει ο δεν Τσίπρας θα πεινασουμε περρισοτερο και οτι λεφτά εχουν η γονεισας στης τραπεζες Ο κυριος τσιπρας θα σας τα παρεις χωρίς να το κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλ.αν βγεί. Ο Σαμαράς υα μας αφήσει 1 ευρώ και αυτό για να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.

      Διαγραφή
  10. Λυπάμαι πολύ που ένας ιερωμένος κάνει πολιτική προπαγάνδα!! Με αυτές τις πρακτικές διώχνουν τον κόσμο από την εκκλησία εκτός και αν ο θεός επιθυμεί στον οίκο του μόνο τους δεξιούς...
    Ουαί ημίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ μου δεν μιλάμε εδώ για αριστερά και δεξιά που ξέρουμε όλοι οτι δεν υπάρχει καμία διαφορά.Μιλάμε για τον συνάνθρωπό μας που θέλει να βάλει πλάτη για να σώσουμε την πατρίδα μας, ο οποίος είναι άνθρωπος με φόβο ΘΕΟΎ. αυτο μας διδάσκει σήμερα ταπεινά ο γέροντας. συγνώμη αδερφέ μου που απαντώ.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε των 6.41 τωρα σοβαρα πιστευεις οτι ο σαμαρας θα σωσει την πατριδα μας??

      Διαγραφή
    3. Ζητώ συγγνώμη που τόλμησα να γράψω. Ήθελα όμως να εκφράσω την γνώμη του γέροντός μου. Εύχομαι σε όλους καλή φώτιση για το καλό της Πατρίδος μας. Δεν κάνουν έτσι πολιτική προπαγάνδα αγαπητέ

      Διαγραφή
  11. Ο,τι είναι θέλημα Θεού να γίνει, θα γίνει! Δε χρειάζονται παραινέσεις τις τελευταίας στιγμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου τώρα δεν μπορεί να πει κανείς δεν ήξερα τι ψήφιζα

      Διαγραφή
  12. Αγαπητοί απο όσα ξέρω μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο π. Παΐσιος πράγματι είναι ένας ασκητικος ιερομόναχος και ένας άνθρωπος της προσευχής παρόλα αυτά όμως θεωρώ ότι το κείμενο του αλλά και η προπαγάνδα υπέρ του κόμματος του κ. Σαμάρα καθώς και υπέρ ενός υποψηφίου βουλευτή της νέας δημοκρατίας αντιβαίνει στη ιδιότητα του ως πνευματικού πατέρα. Οι πνευματικοί άνθρωποι οφείλουν να αγκαλιάζουν τους πάντες και να προσπαθούν να τους οδηγούν κοντά στο Θεο, οφείλουν να βρίσκονται κοντά σε όλους τους ανθρώπους και όχι να άγονται και φέρονται απο πολιτικές σκοπιμότητες και να χρησιμοποιούν το όνομα του Θεού και των Αγίων για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Δικαίωμα σαφώς και έχει να έχει γνώμη, δικαίωμα σαφώς και έχει σε συγκεκριμένη πολιτική βούληση αλλά με την ιδιότητα του, ως πνευματικού και ως τέκνου του οσίου Παισιου, δεν έχει το δικαίωμα να προςπαθει να πειςει τους ανθρώπους πως για να είναι ευαρεςτοι στον Θεό και στον γέροντα Όςιο Παιςιο να ψηφιςουν Σαμαρά
    , θεωρώ πως σφάλλει.Προσωπικά με λύπησε το συγκεκριμένο κείμενο, εύχομαι ο κόσμος να πράξη το εκλογικό του δικαίωμα δίχως να έχει παρασυρθεί απο κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα

      Διαγραφή
    2. το πλέον εύστοχο μήνυμα Οδυσσέα.

      Διαγραφή
    3. σωστος ο οδυσσεας

      Διαγραφή
    4. Ε ΒΕΒΑΙΑ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΓΤ ΜΙΛΑΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ....

      Διαγραφή
    5. ΕΤΣΙ ΟΔΥΣΣΕΑ,ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

      Διαγραφή
  13. Εχω εξομολογηθει στον πατερ πλαίσιο και διέκριναν την απλότητα και την καλοσύνη του.αυτή όμως η παρέμβαση είναι τελείως προπαγανδιστικη μια ημερα πριν τις εκλογές.δεν ψηφιζω Σύριζα αλλά ουτε και σαμαρά.κρίμα πραγματικα λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί ρε αδελφέ λυπάσαι? επειδή άκουσες την αλήθεια? επειδή ναι...υπάρχουν πολλά δεινά που αν δεν προσέξουμε μπορούμε να τα βρούμε μπροστά μας? δηλ αν έλεγε να στηρίξουμε αυτόν που θες εσύ θα ήσουν ευχαριστημένος! ενώ τώρα που ακούς την αλήθεια λυπάσε....κρίμα για σένα λοιπόν..μακάρι να δεις την αλήθεια κάποια στιγμή

      Διαγραφή
    2. Οι πνευματικοί πατέρες δεν υποδεικνύουν κομματα ουτε πρόσωπα.απλα προσευχονται να φωτιστούν οι ανθρωποι στις καλπες να πραξουν το θελημα του θεού.

      Διαγραφή
    3. Στον παπά public να εξομολογηθεις την άλλη φορά

      Διαγραφή
  14. To πιο πιθανό είναι να μη δημοσιευτεί το σχόλιό μου. Παρ' όλα αυτά όμως γράφω.
    Δε με απασχολεί αν ο Σαμαράς πιστεύει στο Θεό και αν πηγαίνει και εκκλησιάζεται. Με απασχολεί που παντού γύρω μου βλέπω κόσμο να πεινάει, κόσμο να ζει στους δρόμους, κόσμο που αφήνει τη χώρα του και ξενιτεύεται όχι γιατί το διάλεξε, αλλά γιατί αναγκάζεται, κόσμο μορφωμένο και με πτυχία να ψάχνει να βρει απεγνωσμένα δουλειά και τελικά να μένει άνεργος, κόσμο που ζητιανεύει για ένα κομμάτι ψωμί.. Φυσικά και ψηφιζουμε έχοντας πολλούς παράγοντες στο μυαλό μας. Το Σαμαρά τον δοκιμάσαμε και είδαμε τι έγινε. Δε λέω πως είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Αλλά πόσο χειρότερο μπορεί να είναι οποιοδήποτε άλλο κόμμα; Και δε μιλάω μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ. Θα κλείσω λέγοντας ότι όλα μετριούνται με τα χρήματα, εμείς πώς μπορούμε να μην το κάνουμε;
    Ιερομόναχε, μία συμβουλή.. Εσείς έχετε αφήσει τα εγκώσμια και είστε καλά εκεί που είστε. Αφήστε λοιπόν τις παροτρύνσεις για τον ποιον θα ψηφίσουμε, σε εμάς που ζούμε εδώ έξω και περνάμε δύσκολα κάθε μέρα που περνάει. Σε εμάς που θέλουμε να ζήσουμε και δεν μπορούμε.
    Μία απηυδισμένη -από κάθε κυβέρνηση- κοπέλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σου είπε ότι η ζωή ειναι για να ζούμε ρόδινα καίσως χαλαρά?γυρίστε όλοι στο λεφτά υπάρχουν τώρα και θα ψηφίσω συριζα όπως όλοι να ρίξω τη τελευταία κλωτσιά για το γκρεμό...τεμπέληδες,καλοπερασακηδες ελληναραδες που θέλουν ευδαιμονία χωρίς κόπο...

      Διαγραφή
  15. Μη φοβάσαι πάτερ πολιτικά , αλλάξαμε όχι θρησκευτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η εκκλησία ηταν πάντα στυλοβάτης της Δεξιάς, αυτό γίνεται και τωρα με τον συμπαθή κατα τα άλλα γεροντα.Δεν σκεφτηκε όμως ποιός ευθυνεται για το ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανιστες μας, με την ψηφιση των μνημονίων. Δεν σκεφτηκε οτι ο κυριος υπευθυνος για τα 2.000.000 ανεργους Ελληνες ειναι ο Σαμαράς. δεν μας λέει τιποτα για τις 7.000 αυτοκτονίες που εγιναν λόγω της πολιτικής που ακολούθησε ο φιλος του πρωθυπουργός.Δεν μας λέει τιποτα για τα 250.000 Ελληνοπουλα που ξενητευτηκαν για να βρουνε δουλεια εξαναγκαζόμενοι απο την πολιτικη Σαμαρά. Δηλαδή να ψηφήσουμε κάποιον επειδή εχει ωραίο παραστημα?Και νασυνεχισθεί η κατρακυλα του λαού μας που διαβιεί σε αθλιες συνθηκες δίχως τα απαραιτητα προς το ζην και διχως αξιοπρέπεια.Δεν βλέπει ο συμπαθης γεροντας οτι ελειψε η ελπίδα και το χαμόγελο απο τους Ελληνες εδω και 3-4 χρόνια? Δεν βλέπει οτι γυρω του υπάρχουν μονον δυστυχείς και απελπισμενοι άνθρωποι?
    Καλα θα κάνει ο γεροντας να περιοριστει στα θρησκευτικά και λατρευτικά του καθηκοντα και ας αφήσει τις συμβουλές σε αλλους πιο αρμοδιους, ισως ετσι προσφερει καλλιτερες υπηρεσίες στο κοσμο.
    Με ολο τον σεβασμό μου προς το πρόσωπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνθρωπος που αυτοκτονεί δεν έχει βαθιά πίστη και ο κύριος Σαμαράς κατάφερε από συνεχή ύφεση να φέρει έστω και μια μικρή ανάπτυξη να μειώσει το χρέος της χώρας από $458,749,180,328 το 2012 σε $344,505,464,481 το 2014 λοιπόν πιάσαμε πάτο και τώρα ανεβαίνουμε σιγά και ταπεινά μην μένουμε στο σήμερα και ας δούμε το αύριο

      Διαγραφή
    2. εσυ αδελφε ή άσχετος είσαι ή προπαγανδιστής αριστερός...η εκκλησία και η δεξιά μαζί ε; δηλ τι περίμενες αφού η αριστερά είναι εχθρός του χριστιανισμού. από που κ ως που δηλ η εκκλησία μπορεί να συμπορευθεί με τον υλισμό και τον αθεισμό; είναι χρέος της εκκλησίας να αμύνεται όταν άθεοι την χτυπούν. έχει μόλις 1 χρόνο το στέλεχος του τσίπρα συνεπής κομμουνιστής δήλωσε....όσοι είστε χριστιανοί να πληρώνετε χριστιανόσιμο....αυτό είναι δήλωση αγάπης δηλ; εσείς οι αριστεροί στην πολωνία την ρωσσία και όλο το ανατολικό μπλοκ δε κλίνατε τις εκκλησίες; εσείς δε κυνηγούσατε το σταυρό; δικά σας στελέχη δεν θέλουν τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους; εσείς δε δηλώνετε άθεοι; εσείς δε λέτε να κατεβάσετε από παντού τις εικόνες; εσείς δεν στηρίξατε τον σημίτη στις ταυτότητες; εσείς λέτε να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος; εσείς δε λέτε πως η θρησκεία είναι το όπιο του λαού; τράβα πες την γνώμη σου λοιπόν εκεί που ξέρεις και άσε τον γέροντα να πολεμά για την αλήθεια....αν αυτή σε ενοχλεί σκέψου τις απόψεις σου ξανά και όχι του γέροντα

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ? Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ή Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ? Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ?
      ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΙΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, (ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ), ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΝ.
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
      ΟΚ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΣΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
      ΑΛΛΑΓΗ ΦΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΟΖ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!

      Διαγραφή
  17. Ο Γέροντας δεν μήλησε για ΝΔ και Συριζα η οποιοδήποτε άλλο κόμα, μίλησε για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που μάλλον δεν ανήκει στους μασώνους που μας φέραν εδώ που φτάσαμε, και για νατο λέει ο Γέροντας που όλοι ξέρουμε τα χαρήσματά του και την φώτησή του, κάτι θα έχει δει σε αυτόν τον άνθρωπο που εμείς είμαστε πολύ μικροί για να τα δούμε, και φυσικά μιλάει απο πνευματικής και Χριστιανικής απόψεως που τόσο ανοιχτά και παθιασμένα πολεμούν οι υποστηρικτές του Σύριζα, και δεν το λέω σαν νεοδημοκράτης αλλα μάτια έχουμε και βλέπουμε. Ας μας φωτήσει όλους ο Θεός. Ευχαρηστούμε Γέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δεν ειναι μασωνος ο σαμαρας ποιος ειναι τοτε?? δηλωμενο μελλος της λεσχης. δε νομιζω να δημοσιυεθει παρ ολο που δε βριζω

      Διαγραφή
    2. Οσο τρεξαμε γι αυτον τον ανθρωπο ...προφανως εσυ δεν ετρεξες !!! Μας κυνηγησε ομως .....Γι αυτο και εμεις θα τον γραψουμε ....εκει που δεν πιανει μελανι !!!

      Διαγραφή
  18. Ανεξάρτητα απο θρησκευτικές πεποιθήσεις,ο γέροντας είναι αξιοσέβαστο πρόσωπο.Η συγκεκριμένη τοποθέτηση όμως μια μέρα πριν τις εκλογές είναι απαράδεκτη.Φθείρεται η εικόνα της εκκλησίας ακόμη μια φορά,αφού δίνει πάτημα σε όσους τη θεωρούν στυλοβάτη ή ακόμα και μέρος του κατεστημένου που ξεπούλησε πλούτο,όνειρα και συνειδήσεις.Ας ψηφίσουμε για μια φορά ότι μας επιβάλει η συνείδησή μας ως πολίτες,και όχι οτι μας υποδεικνύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΒΩΝΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.
    ΝΑΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΕΧΕΙ ΜΑΤΩΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΣΜΑΤΙΚΩΝ
    ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ
    ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΙΑ
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
    ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΕ
    ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΑΣΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ
    Ο ΥΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
    ΤΟΝ ΑΣΩΤΟ ΓΙΟ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΕΣΦΑΨΕ ΤΟ ΜΟΣΧΟ ΤΟ ΣΙΤΕΥΤΟ.
    ΥΠΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ
    ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΚΑΝΕ
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΛΗΣΤΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ
    ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΕ ΜΗ ΣΤΑΜΑ ΤΑΣ
    ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Σ' ΑΓΑΠΑΜΕ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άπορο γιατί μπερδεύεται την πολιτική με την εκκλησία μας τη πράγματα είναι αυτά ε? Η Έλληνες παντα βάζαμε της αξίες μας πανω από όλα .κανεις δεν ξέρει τη είναι το σωστό γιατί απλα ο κάθε ενας μας το βλέπει με τα δικά του ματια ...αγιε πατερα ας γίνει το θέλημα του εμείς σαν άνθρωποι που είμαστε ότι είναι λάθος η σωστό ας το πληρώσουμε....εύχομαι από καρδιάς να ενωθούμε σαν λαός και να δώσουμε το μάθημα σε όσους μας έχουν προδώσει..απο Νεοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΙΣΤΑΙ ΟΛΛΟΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ φίλε το αν είναι μασόνος ο κ.Σαμαράς...ενημερώσου για την επίσκεψη του στο Ισραήλ με Εβραίους και θα καταλάβεις.......Μακάρι να μας φωτίσει ο Θεός και όλα να πάνε καλά. Η απορία μου είναι μία. Πως όλος ο πλανήτης ασχολείται με οποιοδήποτε γεγονός συμβαίνει στην ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ των 10.000.000 κατοίκων....κάτι τρέχει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΟΝ) ΜΙΛΑΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΠΡΑΓΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ .ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ..ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ? ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅταν καταργοῦσε τὶς πρῶτες Κυριακὲς ἀργίες ὁ μπὲν χιρὰμ Σαμαρᾶς, ποῦ ἦταν ὁ.... Ἁγιορείτης (;!) ἱερομόναχος Παΐσιος, ὁ ὁποῖος ἐγκαταβιοῖ στὴν Ἀριδαία; Ὅταν ἐψήφιζε τὸ σύμφωνο συμβιώσεως ἢ τὸν ρατσιστικὸ νόμο, ποὺ ἀπαγορεύει δυνητικῶς καὶ τὴν διδασκαλία τοῦ Εὐαγγελίου ὡς... «ἐχθροπαθῆ»; Ντροπή του ποὺ προέβαλε ἕνα ἐχθρὸ τῆς Ἐκκλησίας ὡς δῆθεν εὐλαβῆ. Ὁ Ἀντώνης Σαμαρᾶς εὐτυχῶς ἀποτελεῖ παρελθὸν γιὰ τὴν Ἑλλάδα. Ὁ Θεὸς νὰ συγχωρήσῃ καὶ ἐκεῖνον γιὰ τὰ κρίματά του, καὶ τὸν π. Παΐσιο, διότι διεφήμισε ἕνα ἀδίστακτο ψεύτη καὶ Χριστέμπορο, τὸν Ἀντώνη Σαμαρᾶ._

      Διαγραφή
  24. Ο γέροντας ζητάει συγγνώμη γιαυτό που έγραψε και σεις που τον κατακρίνετε δε ξέρετε τι θα πει η συγγνωμη...ψηφιζείτε οι περισσότεροι για το τι μας συμφερει(12000 αφορολόγητο,κατάργηση ενγια κτλ).ο γερονταςσας μιλάει για πατρίδα,για αξίες,για αθεισμο...ποιο είναι πιο σημαντικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η δημοκρατία ανέχεται τον πακιστανό, τον ξένο, και του δίνει δικαιώματα. ΦΥΣΙΚΑ και έχουν δικαίωμα να μιλούν και οι ιερομόναχοι οι οποίοι για αιώνες έδιναν την ζωή του και θυσιάζονταν για την πατρίδα μας στην οποία ζούμε και ψηφίζουμε. Αν δεν ενδιαφερόταν για τα κοινά πράγματα και ο Αθανάσιος Διάκος, και ο παλαιών Πατρών Γερμανός και ο Παπαφλέσας και όλοι αυτοί, για ποιά δημοκρατία θα μιλούσαμε τώρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πατερ Παισιε και λιγα λες....και σε οσους μιλουν για αριστερα να σας θυμισω πως η αριστερα του ΠΑΣΟΚ κυβερνησε 22 χρονια και μας εφτασε εδω...τωρα απλα ονομαστηκε ΣΥΡΙΖΑ... θα λυθουν ολα τα οροβληματα σας απο ΔΕΥΤΕΡΑ....η ελπιδα ερχεται....πηδα πηδα πηδα μας.....θα φατε καλα με τον Αλεξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μου φενετε καπιοι δεν καταλαβενουν κ γραφουν οτι τους κατεβη.αν βγαλουμε εναν αθεο να μας κυβερνηση ποιο το αποτελεσμα ξερετε? συνοπτικα θα το πω θα ρθει ο πολεμος γιατ?θα βαδισουμαι απλα στα χρονια του αντιχριστου ο γεροντας λεει απλα κ ταπεινα οτι ο μονος που εχει θεο μεσα του ειναι ο σαμαρας κ αν περιμενετε οτι θα σας δωση ο τσιπρας να φατνα πιειτε κ να ντηθητε πλαναστε το ακριβος αντιθετο θα γινη..ενας γεροντας δε θα πω ποιος αλλα πνευματικος αγιος ανθρωπος ειπε την κυριακη να χελνουμε ολοι μαζι σωσων κυριε το λαον σου...καθιστε κ σκεφτιτε τι να σημενη αυτο αραγε που πλανευτικατε απο τα λογια του κυριου τσιπρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. απο κατι τετοια αρθρα καταλαβαινω πως καταντησαμε ετσι.Μας αξιζει οτι περναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν δεν ενδιαφερόταν για τα κοινά πράγματα και ο Αθανάσιος Διάκος, και ο παλαιών Πατρών Γερμανός και ο Παπαφλέσας και όλοι αυτοί, για ποιά δημοκρατία θα μιλούσαμε τώρα;; Η δημοκρατία ανέχεται τον πακιστανό, τον ξένο, και του δίνει δικαιώματα. ΦΥΣΙΚΑ και έχουν δικαίωμα να μιλούν και οι ιερομόναχοι οι οποίοι για αιώνες έδιναν την ζωή του και θυσιάζονταν για την πατρίδα μας στην οποία ζούμε και ψηφίζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όταν πλησίαζε ο καιρός για τις εθνικές εκλογές, πολλοί προσκυνητές ερχόντουσαν και ρωτούσαν τον Γέροντα ποια ήταν η γνώμη του και ποιόν εκείνος θεωρούσε άξιο, για να ψηφίσουν.

    Ο Γέροντας έλεγε:

    -Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος, όποιον αγαπά τον Θεό και την πατρίδα μας, αυτόν να ψηφίσετε.

    Τότε εκείνοι, επί μονίμου βάσεως του απαντούσαν:

    -Γέροντα, όλοι το ίδιο είναι.

    Κι εκείνος τους έλεγε:

    -Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα: όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο, όμως άλλες έχουν εκατό τοις εκατό, ενώ άλλες πενήντα τοις εκατό. Εμείς, λοιπόν, εφόσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιές έχουν το λιγότερο δάκο, γιατί διαφορετικά δέ γίνεται. Και πάντα πρέπει να ψηφίζουμε με δύο κριτήρια: α) με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος το Θεό και είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας και
    β) με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου κι όχι στο δικό του συμφέρον.

    Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο κριτήριο, εκτός από αυτά τα δύο, τότε κινείται ιδιοτελώς, και δεν είναι αυτό που κάνει χριστιανικό. Αργότερα θα επιτρέψει η Θεία Δικαιοσύνη να το πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. στο κατω κατω της γραφής τι σας νοιαζει εσας Συριζαίοι ?????????
    Άθεοι δεν ειστε ??? τι σας νοιαζει τι λεει ενας Ιερομαοναχος ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας νοιάζει, απλά δεν θα έπρεπε να ξέρουμε παρα μόνο αν τον επισκεφτούμε στο κελί του. Και εκεί παίζει αν θα έπρεπε να κάνουμε πολιτική κουβέντα. Διαφορετικά καλύτερα να πήγαινα στο καφενείο στους Προμάχους αντί για την μονή.

      Διαγραφή
  32. Τελικα δεν υπαρχει ελπιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ.
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΦΗΥΡΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ.
    ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...
    Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΘΑ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΚΑΥΜΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ?
    ΟΥΤΩΣ η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ !!!

    ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ?

    ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ η ΟΧΙ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ?

    ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ η ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ?

    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΙ ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ η ΤΑ ΄΄ ΑΣΤΡΑ΄΄ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΘΗΓΟΥΝ !!!

    ΟΙ ΤΙΠΟΤΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ.

    ΤΑ ΜΑΣΚΑΡΙΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ?

    Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΑΥΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

    ΦΙΛΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΛΑΝΤΖΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γέροντα, πολλοί (δυστυχώς) είναι αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο μικροί και ασήμαντοι είναι μπροστά στον Κύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ .ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΛΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΤΕΡ.ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ θεωρώ ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος Πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά την δεδομένη στιγμήν. ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΛΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΤΕΡ.ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ.ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πατρις Θρησκεια Οικογενεια αυτα προσπαθει ο γεροντας να προφυλαξει χωρις να υπολογιζει τις επιπτωσεις που θα εχει αυτο για τον ιδιο.Η ορθοδοξια ηταν παντα στο πλευρο της πατριδας μας και μονο ετσι η ελλαδα μεγαλουργησε.Τωρα ας αναρωτηθουμε τι εφταιξε μηπως η ελλειψη της αγαπης-δικαιοσυνης που πρεσβευει η εκκλησια μας;Γ'ιαυτο θα πρεπει να ειναι παντου στην ψυχη και στην ζωη την δικη μας και οσων υπηρετουν αυτον τον τοπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ αυτο θα ηταν το καλυτερο αυτο ειναι το μελλον της Ελλαδας! Συμφωνω απολυτα με τον πατερ Παισιο..Πατρις Θρησκεια Οικογενεια!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ αυτο θα ηταν το καλυτερο αυτο ειναι το μελλον της Ελλαδας! Συμφωνω απολυτα με τον πατερ Παισιο..Πατρις Θρησκεια Οικογενεια!!!!!

      Διαγραφή
  39. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ ;ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ.ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ .ΔΙΑΖΥΓΙΑ.ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και τώρα? Τι έχετε να πείτε για τον Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική του? Όλοι εσείς πού τον ψηφίσατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Από το βιογραφικό του Γιάννη Βαρουφάκη στη wikipedia:
    Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ. Για να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, πήρε συστατική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου (με την ιδιότητά του ως καθηγητή Οικονομικών), τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια μέσω του Μώραλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News