Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κουράκης: Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων, επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές - Επαναπρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων

Άμεσες και σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στην εκπαίδευση από την εφετινή χρονιά.

Δεν θα δώσουν οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου το καλοκαίρι εξετάσεις με το σύστημα της «Τράπεζας θεμάτων» η οποία καταργείται, ενώ σταματούν και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στο πανεπιστήμιο στις δύο αυτές τάξεις.

Αυτά είπε πριν το απόγευμα της Τρίτης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι οι δεσμεύσεις που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά θα τηρηθούν όλες, ενώ οι πόρτες του υπουργείου του θα είναι ανοικτές σε όλους. «Επειδή έχουμε εκλεγεί, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα κάνουμε και όλα σωστά, χρειάζεται συλλογική δράση» δήλωσε.

Και έδωσε τις εξής «ειδήσεις»:

- Καταργείται από φέτος η «Τράπεζα θεμάτων». -Καταργούνται από φέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β΄ Λυκείου. 
- Στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους. 
- Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει τη διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου. - Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες. 
- Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους. 
- Επαναπροσλαμβάνονται, αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά, όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους. - Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν. 
- Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία. 
 - Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες».

Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην νέα.

---
Πηγή: in.gr

7 σχόλια:

  1. εμείς που γράφουμε Ιούνιο είμαστε στο πρόγραμμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΟΥΡΑΚΗ! ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΟΥ ΥΘΕΤΗΣΕΤΕ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟΝ 4,26
    ΣΩΣΤΟΣ, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ
    ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δε ρωτάτε τα παιδιά σας να σας εξηγήσουν? Αυτά ξέρουν καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια παιδια φιλε μου;;; Αν δεν μπορεις να παρεις το πτυχιο σε 10 χρονια απλα εισαι το λιγοτερο ανικανος.Τοσο απλο ειναι....ας μας εξηγησει ο υπουργος..αυτοι οι αωνιοι φοιτητες οταν τελειωσουν γυρω στα 45 και αφου γλιτωσουν την στρατευση ποτε περιπου θα μπουνε στην αγορα εργασιας;;

      Διαγραφή
    2. δηλαδή ν' απαγορεύσουμε τις σπουδες μετα τα 30???
      Μαλλον με την σπατάλη τα έχεις κι όχι με τους αιώνιους φοιτητες.
      Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να γίνονται σπατάλες, αλλά το ποτε θα μορφωθεί κάποιος δε θα πρέπει να έχει φραγμούς. Οι σπουδές δεν είναι απαραίτητα μόνο για την αγορά εργασίας.

      Διαγραφή
  5. Ποιά "έξοδα των αιώνιων φοιτητών", ρε παιδιά; Κόστος υπάρχει μ΄νο για τους ίδιους τους φοιτητές και τη ζώή τους. Πολλοί δε από αυτούς εργάζονται για να ζήσουν και να σπουδάσουν.
    Για να τελειώνει η βλακεία με το κόστος αυτών: Μετά τον προβλεπόμενο, από το νόμο, χρόνο ενεργούς φοίτησης, οι φοιτητές που θεωρούνται "αιώνιοι" δεν δικαιούνται πάσο, βιβλία-συγγράμματα, επιδόματα σίτισης και ό,τι θεωρείται φοιτητικό. Το μόνο που μπορούν είναι να δίνουν εξετάσεις στα μαθήματα ή να παρακολουθούν τα μαθήματα. Ο δε προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου δεν επηρεάζεται από αυτούς, γιατί προϋπολογίζεται σύμφωνα με τους ενεργούς φοιτητές. 'Αντε πια με αυτή την καραμέλα του κόστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News