Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

123.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Αλμωπίας - Υπογράφηκε η σύμβαση

Αφορά την οριστική μελέτη δασοτεχνικής διευθέτησης των ορεινών λεκανών απορροής Αλμωπίας

Η σύμβαση ανάθεσης της οριστικής μελέτης δασοτεχνικής διευθέτησης ορεινών λεκανών απορροής Αλμωπίας υπογράφηκε την Πέμπτη, 18/12, από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Ανάδοχο της μελέτης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 123.344,67 € και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα – Π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013» και Εθνικούς Πόρους. 

Η πρόταση περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών δασοτεχνικής διευθέτησης των ορεινών λεκανών απορροής της Αλμωπίας, που εκτείνονται στην νοτιοανατολική πλευρά του όρους Βόρας. Στόχος είναι η απόσβεση των χειμαρρικών φαινομένων στις ορεινές λεκάνες απορροής, όπου εντοπίζονται οι απαρχές των υδάτινων ρευμάτων. 

Ειδικότερα, τα έργα που θα εκτελεστούν αφορούν την κατασκευή φραγμάτων βαθμίδωσης της κοίτης, φραγμάτων συγκράτησης φερτών υλικών και τεχνικών στερέωσης πρανών. 

Ο σκοπός της εκτέλεσης έργων ορεινής υδρονομίας είναι η προστασία του ορεινού όγκου και των πεδινών περιοχών. Επίσης, εδραιώνεται ένα κλίμα ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες αφού προστατεύονται περιουσίες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατ’ επέκταση αγροτικές παραγωγές των κατοίκων και τα εισοδήματά τους. 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει:

«Συνεχίζουμε τις ενέργειες και προωθούμε τις διαδικασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της Αλμωπίας. Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους για την εκτέλεση μικρότερων, αλλά, εξίσου σημαντικών έργων που πλαισιώνουν το μεγάλο έργο της Διευθέτησης χειμάρρων – ρεμάτων στο Δήμο Αλμωπίας προϋπολογισμού περίπου 11.000.000,00 €. Η αντιπλημμυρική προστασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Αλμωπία αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας γενικότερα, μετά και τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν προβλήματα καταστρέφοντας αγροτικές παραγωγές. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε εντάξει έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Πέλλα στον αναπτυξιακό μας προγραμματισμό για να δοθεί λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα που ταλανίζουν την περιοχή υλοποιώντας παρεμβάσεις με αναπτυξιακό και ανταποδοτικό χαρακτήρα για την τοπική κοινωνία και για την επανεκκίνηση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας».

5 σχόλια:

  1. "...Πλημμυρικά φαινόμενα που ταλανίζουν την περιοχή..."
    Μάλιστα. Μας πείσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ 123.000 ΕΥΡΩ, ΠΑΠΑΡΕΣ ΑΝΤΙΠ/ΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟ ΕΙΣΤΕ.. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΝΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News