Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ο εφιάλτης του Χαρδούβελη στο Παρίσι: Πως περιέγραψε τις δραματικές συνομιλίες - «Δεν τους νοιάζει ποιος είναι στην εξουσία κι αν θα έχουμε εκλογές»

Ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ: Ο Χαρδούβελης δεν μίλησε ποτέ για πρόωρες εκλογές

Την πικρή γεύση των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι μετέφερε με δραματικούς τόνους ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης σε πηγαδάκι στη Βουλή, λίγες ώρες μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την επιστροφή της ελληνικής αποστολής στην Αθήνα με άδεια χέρια.

Ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως έζησε έναν... εφιάλτη τα προηγούμενα 24ωρα στην έδρα της ελληνικής αντιπροσωπεία στο ΟΟΣΑ, όπου έγιναν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως πιο αδιάλλακτο και δύσκολο αντίπαλο το ΔΝΤ, αφού ο εκπρόσωπό του, ο Ινδός Ρίσι Γκογιάλ μπορεί να απόλαυσε τη φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια αλλά μετά έψησε το ψάρι στα χείλη της ελληνικής αντιπροσωπείας.

"Δεν κάνουν βήμα πίσω. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές τον Μάρτιο" είπε με πίκρα ο Γκίκας Χαρδούβελης. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε από καρδιάς για το θρίλερ που έζησε στο Παρίσι και σύμφωνα με συνομιλητή του είπε: «μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας όμως εκείνοι επιμένουν ότι πρέπει να γίνει και το 1% που απομένει» είπε χαρακτηριστικά.

Από το πρωί το θέμα των διαπραγματεύσεων το Παρίσι κυριαρχεί στα πηγαδάκια της Βουλής, όπου κυρίαρχος είναι ο προβληματισμός στους βουλευτές της συγκυβέρνησης για το αν αυτή η αδιάλλακτη στάση των δανειστών θα προκαλέσει καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις.

Η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του έσπευσε να διευκρινίσει πως μιλώντας στους βουλευτές, ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά στην αδιαφορία των δανειστών για το ποιος κυβερνά.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

2 σχόλια:

  1. αντε τραβατε σπιτια σας, αφου θελουνε τον αλεξη στην εξουσια θα τον εχουνε ειτε το θελουμε ειτε οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και λίγα μας ζητά η τρόικα.Τέτοια. Λαμογια που είμαστε οι ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News