Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δήμαρχος Αλμωπίας: «Αν χρειαστεί θα κλείσουμε το Δήμο, για να σταματήσει η αφαίμαξη των υπηρεσιών»

Τι απάντησε στα ερωτήματα του Χρήστου Χουρσόγλου και πως σχολίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος τα περί… αντιπολίτευσης προς τη Διοίκηση της οποίας είναι μέλος!

Χωρίς… απρόοπτα πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας το απόγευμα της Τετάρτης 26/11.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κατά την καθιερωμένη πλέον ενημέρωση προς το σώμα, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου και στα όσα ειπώθηκαν εκεί. Όπως είπε, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να υπάρξει άμεσα μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου, ύψους 50.000 – 100.000 ευρώ. Επιπλέον, σημείωσε πως έκανε ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί την αφαίμαξη των υπηρεσιών και πως αν χρειαστεί θα κλείσει το Δήμο ως αντίδραση, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό με το ΙΚΑ της Αριδαίας, για το οποίο δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχής επαφές, καλώντας όλους ώστε να αντιμετωπιστεί συλλογικά το θέμα.

Απαντώντας σε ερωτήματα που είχε θέσει στην προηγούμενη Συνεδρίαση ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου, ο κ. Μπίνος τόνισε ότι πολλά απ’ αυτά τα ζητήματα, όπως οι λακκούβες δεν τα δημιούργησε ο ίδιος, αλλά τα παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ρίχνοντας το μπαλάκι στον Δημήτρη Πασόη. Βέβαια, θα πούμε εμείς, περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή η οποία εκλέχθηκε με σημαία της την καθημερινότητα να δώσει άμεσα λύσεις, γιατί ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις ασφαλτοστρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, οι οποίες θα συνεχιστούν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Για το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη, το οποίο αποτελεί μεγάλη ντροπή και κυρίως μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκεται, ο κ. Μπίνος σημείωσε ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις, ωστόσο δεν γίνεται να υπάρξουν άμεσα λύσεις καθώς το κτίριο ανήκει στους κληρονόμους και όχι στο Δήμο. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η επικινδυνότητα είναι μεγάλη και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι θα πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τόσο κεντρικό σημείο να υπάρχει ένας τόσο μεγάλος δημόσιος κίνδυνος.

Όσον αφορά στην έκθεση Philoxenia στην οποία δεν συμμετείχαν φέτος τα Λουτρά μετά από τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας, ο Δήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης τόνισε ότι η κάθε διοίκηση επιλέγει να προβάλει τα Λουτρά με τη δική της διαφημιστική πολιτική και πως θα κριθεί από το αποτέλεσμα.

Χρήστος Χουρσόγλου: «Δεν μέμφομαι τη Διοίκηση, προσπαθώ να την προστατέψω»

Με μία δήλωση «φωτιά» απάντησε ο Χρήστος Χουρσόγλου στα ποικίλα σχόλια σχετικά με τη στάση που κρατά απέναντι στη διοίκηση με την οποία εκλέχθηκε. Όπως είπε, «δεν μέμφομαι τη Διοίκηση της οποίας είμαι μέλος, προσπαθώ να την προστατέψω». Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να έλεγα άλλα πριν (όταν ήμουν αντιπολίτευση) και άλλα τώρα (που είμαι συμπολίτευση). Και αυτή μου τη θέση θα την υποστηρίξω με όποιο κόστος, το τονίζω και να το θυμηθείτε, με όποιο κόστος». Πάντως, όταν χρειάστηκε υπεραμύνθηκε του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου, λέγοντας ότι δεν τον κρίνει γιατί δεν έχει ακόμα παρελθόν στη διοίκηση.

Επιπλέον, ο κ. Χουρσόγλου ανέδειξε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Όπως είπε, υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που ο αριθμός των αιτήσεων επιτρέπει να ανοίξουν, ωστόσο αυτό δεν γίνεται και αναρωτήθηκε αν η νέα Δημοτική Αρχή θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη του κ. Πασόη, ο οποίος τους είχε κλείσει.

4 σχόλια:

  1. δημαρχε ετσι κι αλλιως ετσι οπως πατε τον δημο θα τον κλεισετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α όλα κι όλα Δήμαρχε! Αν πρόκειται να γίνουμε κομμουνιστές να τα πάρουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΑΚΟΜΗ, ΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ "ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά το καλτσόν, σιγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News