Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σοβαρή καταγγελία από εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Αψάλου

Τα στοιχεία του συντάκτη είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας

Στις 11/9/2014 αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας κείμενο με τίτλο «Λύθηκε το πρόβλημα με το Δημοτικό Σχολείο Αψάλου».

Μάλιστα υπήρχε και φωτογραφία στην οποία κάποιος ειδικός ψέκαζε σε συγκεκριμένο χώρο. Έτσι, φάνηκε πως «άμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου Αλμωπίας σχετικά με το πρόβλημα και συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των Γ. Τσιμτσιρίδη και Χρ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκαν μυοκτονίες». Τέλος, σημειώνεται πως «μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι, αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και ότι πρόκειται για μια διαδικασία που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, ωστόσο ήταν άλλο ένα θύμα του διαστήματος των τριών μηνών από τις εκλογές μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής».

Πολλοί αναγνώστες ίσως κατάλαβαν πως πράγματι έγιναν μυοκτονίες και πως το πρόβλημα λύθηκε.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζω πως δεν έγιναν μυοκτονίες, ούτε φυσικά το πρόβλημα λύθηκε. Οι «συντονισμένες ενέργειες» είχαν να κάνουν με την τοποθέτηση ποντικοπαγίδων. Ακόμη, η διαδικασία δεν έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, αλλά πολύ καιρό πριν, αφού δεν έχουν γίνει ψεκασμοί σε σχολεία της Αλμωπίας τους τελευταίους 8 μήνες!! Δυστυχώς, στο τέλος του κειμένου ακολουθούν πολλά σχόλια, στα οποία γίνεται μια μάχη όπου κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στους άλλους: στον πρώην ή τον νέο Δήμαρχο, στους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς.

Από τη μεριά μου, θεωρώ υποχρέωσή μου να πω πως, όπως και πριν έτσι και στις μέρες μας, υπάρχει μια απίστευτη αδιαφορία, ανικανότητα και αναισθησία από την πλευρά ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι, υποτίθεται, για να ζουν τα παιδιά μας σε ένα ανθρώπινο και υγιεινό περιβάλλον. Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους είμαι εγώ και οι διπλανοί μου, όσοι λένε «αμάν μη» ή «μακριά από μένα κι ας γίνει ό,τι θέλει».

Κάποιοι από αυτούς, τους παραπάνω, ίσως επιπλέον καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα, με το να «βολέψουν» ένα δικό τους πρόσωπο στη θέση της καθαρίστριας του σχολείου, αν επιτέλους γίνει η πρόσληψή της, δείχνοντας πως είμαστε άνθρωποι που δε σεβόμαστε νόμους, που δεν ενδιαφερόμαστε να λύσουμε προβλήματα, αλλά καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε νέα με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις μας. Και η καθαρίστρια, αν επαληθευτούν όσα γράφονται, «θα ευγνωμονεί τους σωτήρες της», που τη βοήθησαν να δουλεύει και να καθαρίζει ένα δυόροφο κτίριο, κάθε μέρα, για 300 ευρώ το μήνα. Αυτούς θα ξαναψηφίσει, το ίδιο και η οικογένειά της, για να ξανακερδίσουν τις εκλογές και να συνεχίσει το ίδιο μοτίβο: σχολεία της Αλμωπίας με εικόνες όπως αυτή: Πεθαμένα ποντίκια στην πρασινάδα της αυλής του σχολείου!

Ο γονιός και εκπαιδευτικός που με πήρε από το χέρι ένας Αψαλιώτης μαθητής μου, για να μου δείξει, στην αυλή του σχολείου, αυτό που βλέπετε.
(τα στοιχεία του συντάκτη είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας)

4 σχόλια:

  1. Και τί έπρεπε να γίνει ρε φίλε? Μήπως εσύ σαν γονιός έπρεπε να πάς αμέσως μια ποντικοπαγίδα δώρο για να προφυλάξεις το παιδί σου? Καλές είναι οι καταγγελίες κατά των άλλων αλλά ψάξου και για τις δικές σου ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φιλε εισαι με τα καλα σου η τοσο κολλημενος με τον δημαρχο;εδω μιλαμε οτι κινδυνευουν μικρα παιδια και εσυ λες να κανει κατι ο γονειος η δασκαλος;

      Διαγραφή
  2. Εσύ ψάχνεις ακόμα ευθύνες;;;;το θέμα είναι ότι εκεί παίζουν μικρά παιδιά κ αυτοί που πραγματικά πρέπει να δράσουν κοιμούνται όρθιοι.άντε οι γονείς κ οι εκπαιδευτικοι να βάλουν ποντικοπαγίδα λύθηκε το πρόβλημα;οι αρρώστιες κ οι μολύνσεις πάλι εκεί θα είναι.έλεος πια καταντήσαμε με υπέροχη χώρα σε τριτοκοσμική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Signomi re 7:09 alla POTE itan iperoxi i xora mas?!?!?!?!? I mipos theoreis oti pro krisis dld to sistima gia ta sxoleia douleve kala? 10 xronia prin pou pigena sxoleio ligo prin ta xristougenna eixame galiko kai viologo, sxedon kathe xronia. Safos kai DEN einai thema ton goneon kai ton ekpedeutikon auto, alimono, tosa exoume sta kefalia mas kai toses ipoxoriseis kanoume, alla einai aisxos, ipoxreosi kai ntropi ton dimon kai tou kratous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News